Unika Bøger: LIVETS DANS

den første skitsebog, viser et opslag som er typisk: - nederst, en original skitse; The River, som funderer over hvad en flod/elv betyder i Grønland og Indien - Højresiden, et udklip af en bakterie og mit eget logo Elements udført på DDS som fiktivt firmalogo. - øverst mit eget forside fra Sangens Kraft bogen. - Venstresiden, øverst en rest plastikkopi af egne tuschstreger, til brug i silketrykskurset på skolen, under det en tekst som gentager sig selv; "livet er døden er livet er døden er..." som en del af den cyklus jeg var ved at afdække i projektet. - I midten et prøvetryk i silketryk fra min egen bryllupsinvitation... Hver side måler 12 x 12 cm. 1995

Samme skitsebog, delvist andet opslag; (fotograferet på en anden udstilling)

En af bogeksperimenterne undervejs på DDS er denne; et mønstret stykke stof blev monteret på en ramme, broderet med kæmpesting, og den røde hale af gjord er kalligraferet med eget digt i guld, og løber over 15 meter. 1995.

En anden bog skulle udformes med store sider i forskellige former, udført i træ, så dette er nat og dag fra eksperimentet. Bemalet finérplade, de sorte striber følger udskårne riller, øverste halvdel er beklædt med uægte bladguld. Det sorte er tusch. 1995.

Engang i de, økonomisk set, lykkelige dage på Danmarks Designs Skole, havde jeg 8 måneders tid til at fordybe mig i et større projekt, Livets Dans, udformet som unika bøger.

Der var mange skitsebøger og idéer til sjove, spøjse og alvorlige bøger, og 
så blev der udformet 3 hovedbøger:

Livets Begyndelse
Livets Afslutning
Livets Midte

Og disse 3 emner er siden vokset til blandt andet denne hjemmesides undersider: alle som een tilhører Livets Midte!
Og så er der to sider for de to andre bøger + hvad der siden er kommet til om emnet. 
Altså Graviditet og Fødsel og afslutningen, Døden.

På DDS kunne jeg ikke overskue hvad jeg dog skulle gribe og gøre i med Livets Midte; det var for stort og uoverskueligt! Og jeg stod selv midt i det!
Og først lige nu går det op for mig at denne bog som DDS-tiden havde aldeles tomme sider nu er blevet fyldt i overført betydning - på alle undersiderne her!

Under hele projekt-tIden på DDS havde jeg en skitsebog, som blev samlet i løbet af 4-5 dage, hvor jeg raserede mine tegnemapper, papir- og udklipsgemmer for alt muligt og umuligt og samlede det i den viste bog, og siden blev ved at fylde klip og tekster på, den blev således den mest levende af dem alle! 
Men desværre også meget sart, så selvom jeg gerne ville, må den skånes mest muligt, så kun få har fået lov at kigge med!

Det med det sarte lærte jeg af, og udførte siden under støtte fra Statens Igangsætter Stipendie en af idéerne udviklet under projektet, nemlig at udføre Livets Midte som flere bøger med udgangspunkt i hver sin farve. I skoletiden og siden legattiden havde jeg en lykkelig tid med mange måneders research og udklip af ALT, som kunne bruges og sorteres i farver/emnerne om livets gang og oprindelse: og har samlet hundredevis af blade og tidsskrifter, har bunker af bøger, også til udklip.
Nå, men i legattiden udvalgte jeg så de lyserøde/pink udklip og originale tegninger til, tekstiler og andet diverse, og brugte 2 måneder på at udvælge de mest egnede, vælge formatet, klippe ud og siden sammenlime siderne, laminere hele molevitten og endelig samle bogen i en firefløjet bog uden start og slut og med frit bladreforløb, som i den første skitsebog. 
Dvs skitsebogen har faktisk hele fire forsider, med hver sin titel!

(Til min families frustration fyldte det nærmest hele huset og hele hovedet på mig, men de overlevede!).

Og Guderne skal vide, at jeg drøngerne vil have økonomisk mulighed/frihed til igen at fordybe mig at udføre de andre bøger, både de øvrige i farverne og projektets andre idéer og færdiggøre Livets Begyndelse, og har også en masse materiale liggende til at fylde på Livets Afslutning...og indholdet til Livets Midte fortsætter med at udfolde sig helt uden legathjælp...eftersom jeg vistnok er i live og foretager handlinger og tankestrømme i mange retninger...