PUBLIKATIONER, BESTILLINGSARBEJDER

Work done for a norwegian customer, to be used in a brochure and their website. 2015. Pigment pen and watercolour.

Work done for a norwegian customer, to be used in a brochure and their website. 2015. Pigment pen and watercolour.

Drawing of bears for a private customer, as a gift. 2015. 31 x 30 cm. Pigment pen.

‎"Sorte Sara" En bestilling til ejeren af denne meget smukke, selvbyggede båd, som nu skal til Tyskland. Båden er sorttjæret. Udført d. 19. juni 2012. Om aftenen i solnedgang.

Logo til en gedeproducent på Ærø, med mejeri og salg af gedeprodukter. Ønsket fra kundens side var en gammeldags tegning à la stålstik, så sådan blev min fortolkning af deres behov. Logoet er tegnet i hånden og færdiggjort digitalt. Juni 2012.

Logo for a new shop in Ærøskøbing, selling local grown and produced foods. did the Drawing and Rikke Pelle from Aromekker is Art director.

Plakat jeg har udført til min udstilling på Ærø Museum, maj 2011. Originaltegningen, "Palnatoke" er til salg for 4.000 kr.

Egen avisannonce 61 mm høj. april 2012

Avisannonce for kunde på Ærø, tospaltet. 2011. Designidéen bruges stadig i let ændret udgave, udført af avisen.

Udstillingsplakat A3-format/ferniseringsinvitation A5-format. Kunden kom med fotoet som så er redigeret kraftigt i photoshop. april 2012

Visitkort designet for kunsthåndværkerbutikken Kæphesten, som jeg selv er medlem af. Udfra eksisterende billedlogo, som jeg oprensede. 2011.

Midteropslag i tabloidformat til Ugeavisen Ærø. 2010. For Ærø Turist~ og Erhvervsforening. Tog fotos (undtagen af mig selv). Ærøbilledet i midten er dannet af to af mine abstrakte billeder. Læste også korrektur mm.

Slædehundenes Suk. Børnebilledbog. Turbineforlaget. 2010. forfatter Gry Kappel Jensen. Originalen er til salg, se under Animal motifs.

Illustration fra Slædehundenes Suk, Børnebilledbog fra Turbine Forlag. 2010. Forfatter Gry Kappel Jensen. Originalen er solgt.

Alle illustrationerne fra Slædehundenes Suk, Turbine forlag. 2010. Sat tæt sammen. Illustrationerne er til salg. Se under Animal Motifs

Dobbelt visitkort for www.svanecentret.dk (kun forsiden vist; bagsiden med tidsbestillinger) 2010.

Bogforside for Vejby-Tibirke Selskabet, Bogforside til Vejby-Tibirkeselskabet. Udført år 2002, i blyant. Motivet illustrerer en artikel om forfatteren Johannes V. Jensen, som boede i Tibirke Bakker, og inspireret af sin egen romanserie "Den lange Rejse" lavede han den afbillede mammutskulptur. Bagved den og ham har jeg tegnet en mere naturalistisk mammut, efter bedste skøn, og med den indlandsis som dækkede Danmark i romanens handlingsperiode. Originaltegningen er til salg for 15.000 kr.

Kalenderforside til Grønlandsk ugekalender. Udgivet af Atuakkiorfik Forlag i Grønland i år 2000. Motiverne er nordlys, vildand, hvidhvaler, hønsebær, vistnok blålyng (ellers klokkelyng), og en halvædelsten, som også er fundet i Grønland. Akvarel. Udført i A4 format.

Bogforside Ild og Vand 1. Originalen er til salg for 20.000 kr. Forfatter: Silja Bødker, udgivet af Sesam Forlag 2000. Ungdomsbog som foregår i 3-400 tallet med hunnere, romere (og gotere) som hovedpersoner, de 3 folkeslag ses afbildet her. Det var rigtig sjovt og lærerigt at lave researchen til denne illustration!

Bogforside, Ild og Vand 2. Originalen er til salg for 16.000 kr. vist uden tekst, da den i hovedsagen er samme som 1'eren. Forfatter: Silja Bødker, udgivet af Sesam Forlag 2000. Ungdomsbog med hunnere, romere (og gotere) som hovedpersoner, de 3 folkeslag ses afbildet her. Det var rigtig sjovt og lærerigt at lave researchen til denne illustration!

"Den Fiffige Ravn, - og andre beretninger om det levende i mit land." Forfatter H. C. Petersen Opgave for Atuakkiorfik, 2001. Leverede omslagsillustration, 9 illustrationer, samt var grafisk designer på bogen. Også andre grønlandske kunstnere leverede illustrationer til bogen: Miki Jakobsen, Nuka Godtfredsen og Jens Rosing.

Bogen "Myter og Sagn fra Grønland" Den originale illustration er til salg, se under Mythical World. af Knud Rasmussen, udvalgt af Jørn Riel, udgivet på Sesam Forlag 2000. Leverede forsideillustrationen og 8 illustrationer af myterne og de gamle grønlænderes verdensbillede, de kan ses på mytealbummet her og på min hjemmeside: www.abelsen.dk

Bogforside til "Sangens Kraft". Til salg for 5.500 kr. Dansk Center for Menneskerettigheder 1994. Leverede også 5 illustrationer til bogens grønlandske sagn og den samiske kunstner Merja Rantilla illustrerede de 5 samiske sagn. Forsiden er udført i plantefarver, de lysægte brune er kogt af min mor, og de orange klatter er havtorn fra min daværende have, som jeg splattede ud på arket. Havtorn ikke var lysægte, men det gav en flot virkning.

Titel: Kuda, den vantro. Illustration til "Sangens Kraft". Dansk Center for Menneskerettigheder 1994. Leverede 5 illustrationer til bogens grønlandske sagn og den samiske kunsnter Merja Rantilla illustrerede de 5 samiske sagn. Også titlen på grønlandsk sagn, hvorfra motivet er hentet. Tusch. A4 format. Til salg for 4.000 kr.

Opgave for Foreningen Grønlandske Børn; at reklamere for og oplyse om deres 75 års jubilæum i 1999 og om en børnekonkurrence de afholdt i den anledning,ved at udgive en bog om grønlandske børns tanker. Dette er brochuren som opfordrer børnene til at skrive om deres liv og drømme. Som modeller brugte jeg 3 herlige Tisvildeunger; Malene, Simone og min søn Cornelius, Malene var mørk af naturen og Simone fik lige et pulver grønlandsk lød og sønnen fik sort hår, og han er jo kvart grønlandsk i forvejen. Så jeg lånte Tisvilde skoles gymnastiksal og gennemfotograferede dem oppe fra balkonen. De er tegnede med blyant. Var også grafisk designer på opgaven, som også omfattede en plakat udformet som en trapez; på den afbildede brochure kan formen af plakaten anes ved at skære formatet skråt langs med øverste og nederste tekst.

Dette ark med prøvestrøg, begejstréde en kunde så meget, at han valgte dette som sit logo for sit koncertvirke, så det findes nu på hans visitkort, postkort og engang på hans plakater. Og det giver også mindelser om et nodeark. Udført i 90'erne. A2 format. Tusch. Originalen tilhører kunden.

Illustration til Vandreguide over Østgrønland. Leverede 5 illustrationer. Her er det ravnen. Den hvide ravn/stregtegningen er efter en skitse fra zoologisk have. Ligeledes hovedet af ravnen. Ca. 12 x 12 cm. Tusch.

Illustration til ALT for Damernes horoskopsider. Forestiller Skytten. Bagved ses stjernekonstellationen skytten. Kappen er fri fantasi. Udført for mange, mange år siden i blyant. Ca. midt i firserne vil jeg tro? Brugte en ven, som model - han overlevede mærkeligt nok at stå med buen spændt i meget lang tid! Det var iøvrigt hans egen bue; han havde som fritidsbeskæftigelse at udføre diverse indiansk udstyr, inkl garve skind og sy sit eget tøj af det, ret gennemført og flot! Originalen tilhører min datter Camilla. Så dette er en scanning af en fotokopi!

Et julekortmotiv bestilt af Qaqortoq Kommune. Af flere forslag faldt de for dette; en julebaby (via jesusbarnets fødsel) på et lammeskind formet som en julestjerne og barnet leger med lyskugler, da julen er lysets fest. Og lammeskindene er referer til Sydgrønland som fåreholderdistrikt. Originalen tilhører Qaqortoq Kommune, Akvarel. 40 x 30 cm. 2003

Upubliceret illustration til postkort, til IPY- frimærket udført for Post Greenland. Flere motiver sammen: Katuaq, hvor denne skuespiller optrådte. Har sat danseren i teatersalen sammen med Foyeren.

Upubliceret illustration til postkort, til IPY- frimærket udført for Post Greenland. Flere motiver sammen: oversigtskort over Nuuk, med Katuaq markeret, hvor disse to Inuitdansere optrådte.

CD-cover for ULO , et grønlandsk musikforlag. Udgivelse af'Pierre Dørges Polar Jungle Orchestra. 1994. Forsideillustrationen blev også trykt som plakat.

En af de få Ex Libris jeg har udført. Og en jeg holder meget af, og den er udført for min mor. Forestiller hvid okseøje (blomsterne), en alf, og ordene er udformet, så de danner blomstens slanke blade. ca. 10 cm i højden?

A gift to a young woman, with her wishes for symbolic motifs: Clover, Lily, Pearlstring etc. 2011. Crayon. A4.

Denne underside viser bestillingsarbejder som bogforsider, enkeltstående bestillinger, både grafiske og illustrative mm.
Bestillingsopgaverne udføres med glæde, fordi opgaverne giver mig lejlighed til at tænke visuelt over noget jeg ikke selv ville have kommet på, og altså forbinder mig mere med omverdenen.
Jeg bestræber mig på at løse hver enkelt opgave indrettet til kundens brug og behov og så godt som muligt, derfor bliver mange af originalerne fra publikationsbestillingerne efterfølgende udstillet og solgt som selvstændige kunstværker...og en del figurerer allerede på hjemmesiden under andre emner som Grønlandsk Mytologi, portrætter og frimærker har fået egen underside.
Andre bestillinger forbliver private efter kundens  ønske  og vises selvfølgelig ikke, selvom jeg naturligvis gerne ville vise alt hvad jeg udfører!
Har haft bestillingsopgaver i over 30 år - når man altså ikke regner de første bestillinger fra folkeskoletiden med (...og mit 25 års jubilæum gik helt hen over hovedet på mig!)