UDDRAG AF BREV

FRA DISSKUSSION AF DEEPAK CHOPRAS BOG OM KÆRLIGHED

Denne tekst har jeg sakset fra et brev jeg skrev i 2008, hvor vi brevvekslede om Deepak Chopras bog om kærlighed, så citaterne i teksten stammer herfra.

Citat: "Der findes ingen frygt i kærlighed; for den fuldkomne kærlighed afviser frygten"

Hmm!

For mig er en kærlighed, der afviser nogetsomhelst ikke kærlighed, - ikke fuldkommen i det mindste.

En kærlighed, som ikke favner, accepterer og elsker frygten kan ikke være ægte;

Frygt er naturligt og godt og yderst nyttigt,- ellers var vi ikke blevet udstyret med den af naturen.

Frygten beskytter vores iboende kærlighed, kærligheden til vores nærmeste, beskytter vores liv, så vi kan vedblive at elske ved at holde os i live. Frygten er kærlighedens forlængede arm; frygt er lige så meget kærlighed, som dens mere indlysende udtryk...

--------------------------------------------------------------------------------------------

Citat: "At blive forelsket er:

Psykologisk:

tidsbegrænset, illusorisk, opstemt, bindende, hormonbaseret, indbildt enhed, barnlig regression

Spirituelt:

tidløs, transcendent, fredfyldt, frigørende, sjælsbaseret, sand enhed, forøget udvikling"

Forelskelse; såvidt jeg kan tænke/huske mig til den:

er en naturlig, nyttig og (sjov) overlevelsesforanstaltning, som vi skal igennem, før vi indleder det, der her kaldes ægte kærlighed; hvis en potentiel partner ikke kan kærlighedens sprog i dens startfaser, kan vedkommende sandsynligvis ikke så godt tage sig af det fælles afkom, som kommer ud af kærlighedsmødet; derfor MÅ vi igennem barnlige regressionsfaser; det er simpelthen en biologisk mekanisme, der skal tjekke, om vi/partneren kan tage ordentligt os af og forstå/læse det barn, som kærligheden medfører, og vi skal binde os i den fase; de som ikke kan det, vil heller ikke kunne binde sig til barnet, altså er det ufornuftigt at gå videre med vedkommende og forelskelsen vil fordufte; den var ikke illusorisk, men blot biologisk nytteløs at fortsætte. Så en bindingsperiode og den regressive barnlighed her er superpositiv. Kærlighedens smukt og elegant udformede kontrolforanstaltninger!

Kører alt i forelskelsesfasen og bindingsfasen som det skal og afløses af "kærlighed", og den er ægte; ja, så har jeg oplevet at forelskelsen ikke er tidsbegrænset, men varer ved i årevis.

Hormonbaseret: jubiii! Legetid! Kroppens Tempel i fuld udfoldelse! Hormoner er guds gave til os; tænk, hvis de ikke fandtes...så fik vi aldrig gang i de faser, der fører til den højt besungne såkaldt åndelige kærlighed, og vi ville forevigt rende rundt alene hver især...

Opstemt: hamrende god opfindelse, som gør krop-sind-ånd alert og klar til det helligste; at producere et kærlighedsbarn, sammen, - som hiver ensomme alenemennesker ud af dagligdagens trummerum, og løfter direkte til åndens verden. For mig at se er forelskelse noget af det mest åndelige der findes...

Den indbildte enhed; samme historie; vi er nødt til at tjekke om den udkårne kan forestille sig, acceptere og handle udfra den ønskede, fremtidige enhed, som følger af kærligheden senere. Det er jo ingen fidus at fortsætte med en, som er sig selv nok, som ikke kender kærlighedens sprog...altså. Det der her kaldes indbildning, ser jeg som den periode, hvor vi lærer hinanden at kende i naturens storslåede skuespil. Vi udspiller fremtidens enhed. En sand forståelse af forelskelse ønskes af Hr. Deepak, tak!

Tidsbegrænset; joda, der kommer jo andre faser naturligt, som skal følges lige så selvfølgeligt og tidsbegrænset; samlejet er tidsbegrænset (desværre nogle gange), graviditeten er jo også tidsbegrænset, (også desværre) fødslen er; (også desværre), et ammemåltid, et barns spæde livsfase er tidsbegrænset - selve vores liv er tidsbegrænset, (sørme også desværre) - so, what’s the problem anyway???

Forelskelse er altså et fuldgyldigt, helligt udtryk for kærlighed, lige som alle kærlighedens andre sprog og udtryk:

- og vi er vores krop og biologi hele vejen, og kan lige så godt elske det først som sidst.

Og ikke nedgøre nogetsom helst som i det "psykologiske" citat...