Ved Du noget om Leestrup

Der er utvivlsomt mange fejl og ufuldstændige beskrivelser på disse sider. Jeg vil blive meget glad for at modtage rettelser og oplysninger enten på denne gæsteside, eller på min E-mail : ehjb@post6.tele.dk Billeder, såvel gamle som nye - af mennesker eller huse, er også meget velkomne ! Venlig hilsen Erik Hansen

Flyt/placér taleboblen på billedet med din mus

Skriv tekst til din talebobbel

Shape:
 
Skrevet af Mogens Christensen, d. 01-04-2021
Hilser pænt på (-:
Skrevet af steen.b.clausren, d. 28-11-2020
Er der nogen i den store verden, der ved
hvor jeg kan finde min tids skolepatrulje-
udstyr, 1960er og 1970er.Bandoler man-
chetter og kravehanske.Det var det der
brugt i min skoletid. Jeg havde en ide om
at blve skolepatrulje i løbet af min 1970-
er skoletid.Altså.Hvis nogen ved noget om
dette skolepatrulje udstyr så skriv tilbage.
Jeg bor på Sjælland købbenhavn rødovre
E-mail:
Skrevet af Jens Therkelsen, d. 11-10-2020
Hej Jan og Claus.
Har i fundet en løsning på forsat drift og udvikling af jeres fars hjemmeside om Leestrup.
Jeg ser frem til at høre fra jer.
Mvh.
Jens Therkelsen Stavnstrupvej 60 Leestrup
E-mail:
Skrevet af Susanne Dalgaard Hansen, d. 11-06-2020
Min farfar var Høker Herman Hansen og min faster var Astrid som var gift med Svend og ikke Per.
Under den store polio-epidemi blev min faster ansat på Blegdamshospitalet i Kbh.
Jeg er datter af Herluf og Millerid. Min far døde allerede i 1984, og min mor i februar d.å.
I min mors gemmer har jeg fundet billedet med jagtselskabet foran huset på Stavnstrupvej. Er der nogle der kan fortælle mig hvem personerne er?
E-mail:
Skrevet af Pia Lindegaard, d. 01-06-2020
Jeg kendte Liselotte Rodian da jeg var en ung kreativ pige i 1979-81. Liselotte har betydet meget for min kreative løbebane hele livet. Jeg blev håndarbejdslærer i 1984 og uddannet væver nogle år senere. I dag er jeg 60 år og hende stadig taknemmelig.
E-mail:
Skrevet af Birte Rasmussen, d. 01-11-2019
Det er meget spændende læsning :-)
Min mands oldefar var smed i Leestrup. Jens Rasmussen. Han døde i 1913 og kom fra Engelstrup i Everdrup sogn (født i 1844), men flyttede til Leestrup omkring 1871 og boede der til sin død.
Han var gift med Inger Marie Michaelsen. De fik 8 børn, hvoraf 2 døde som små og en pige var evnesvag og boede hjemme til sin død 31 år gammel.
Min mands oldemor hed Johanne Marie Jensdatter, også født i 1844. Hun og Jens Rasmussen var ikke gift, men fik min mands farfar, Jens Peter Rasmussen (født 1871) uden for ægteskab. Det er ikke min opfattelse, at Jens Peter Rasmussen havde kontakt til sin far.
Desværre er jeg ikke lige stødt på noget her på siden, der giver nogen forbindelse til familie - men det er jo så i alle fald een, som også kom fra Leestrup.
E-mail:
Skrevet af Lene Langkow Saaek, d. 01-08-2019
Hej Erik

Du har et fint billede af Kludeegen på din hjemmeside. Må jeg bruge det i en lille bog, om min farbror Knud, der var manden der blandt meget andet, satte en figur i den gamle eg.
Jeg er ved at lægge sidste hånd på bogen, og vil rigtig gerne have et billede med, da Knud var manden bag mange mystiske ting omkring egen.

Med venlig hilsen
E-mail:
Hjemmeside:
Skrevet af Kjeld Frederiksen, d. 09-07-2019
Hej Erik.
Jeg ved ikke om der stadig er livi Lestrup hjemmesiden. Jeg bor nu I Canada, 84 år, men husker tydelig Jens Jensen, som vinner på travbanen. Jeg husker isår til et dyrskue I Præsttø, hvor Jens fik en halv omgang sat tilbage, og stadig vandt løbet. Det var sikert ikke alle top heste.
Ligeledes, jeg boede tæt ved alleen til Julemærkehjemmet, og har tit set Jens køre forbid. Jeg syntes at huske noget om at hestene løb løbsk for ham på en mælketur, jeg ved ikke om det er rigtigt. Min Kone Inge stammer fra Kratholm, I Lestrup
Bare en lille bemærkning.

Kjeld ve7gp@telus.net
E-mail:
Hjemmeside:
Skrevet af Jonna, d. 03-01-2017
Jeg kunne ikke sende billedet.
Svar på e-mail , så sender jeg det til dig
Kh
Jonna
E-mail:
Skrevet af Jonna Sørensen, d. 03-01-2017
Hej Erik
Jeg har funded et foto med min mortar og mormor, Anders og Anna Hansen. De sidder for bordenden hos dem selv og har gæster. De er ikke helt unge, men heller ikke gamle. Måske du kan fortælle noget om gæsterne? Der er ikke nogen fra familien med, så mon ikke det er naboer? Hvad mon anledningen var? Der er blomster på bordet.
Håber du har det godt. Og Else?
Kærlig hilsen
Jonna
E-mail:
Skrevet af Marianne Frederiksen, d. 26-05-2016
Korrektion:
Peder Larsen byggede,Stavnstrupvej 52,i 1905,i 1942,overtog Karl Emil og Kirstine huset.
E-mail:
Skrevet af Marianne Frederiksen, d. 26-05-2016
Hej Erik
Hvor er jeg glad,for at have fundet din hjemmeside.Min mormor,blev født på Stavnstrupvej 52.Hendes forældre,skomager Peder Larsen og Anne Marie Larsen byggede huset i1942.Derefter overtog,hendes søster Kirstine og hendes mand Karl Emil Nielsen huset.Jeg er,født i 1952,og har besøgt huset,
Mange gange,som barn,sammen med min mormor ,Anna Andrea Elisabeth Olsen(født Larsen)og min mor Inge Olsen.Så tak for dit store arbejde.
E-mail:
Skrevet af AnkerAndersen, d. 28-10-2015
Hej Erik.
Her er nogle supplerende oplysninger om min farfar og farmor Peter Andersen og Anna Andersen der boede på Stavnstrupvej 56,de havde en søn mere nemlig Poul Andersen der blev født i 1922. De sidste år min farfar levede boede han i huset der ligger ved Ellegården nemlig Leestrup Skovvej 19.
Min fars rigtige navn var Hans Ove Andersen.
E-mail:
Skrevet af Claus R. Andersen, d. 11-08-2015
Skovholmvej 32

K. C. Nielsen var født og opvokset i Næstved. Han tjente på en gård ved Karrebæksminde, før han tog hyre som fyrbøder på et DFDS dampskib, der sejlede på Middelhavet. I 1914, ved 1. verdenskrigs udbrud, mønstrede han af og tog job som fyrbøder på et mejeri på Langeland. I 1916 tog han turen over Atlanten som fyrbøder på DFDS passagerskibet S/S Frederik VIII og videre til Chicago. Her arbejdede han på NASH automobilfabrikkerne.

Katrine var født og opvokset på en større gård nord for Hadsund. Hun rejste også til Chicago og arbejdede her som stuepige hos en rigmand. På det danske hjem i Chicago, for udlandsdanskere, mødte hun K. C. Nielsen, der nu blev chauffør for rigmanden. De giftede sig og fik børnene Ruth og Dorothy (min moder).

Efter det økonomiske Wall Street krak i 1929 blev det svære tider med høj arbejdsløshed. K. C. Nielsen forblev i arbejde, men i 1932 rejste han alligevel tilbage til Danmark og købte dette smukt og højt beliggende husmandssted med vid udsigt over Præstø fjord. Her fik de børnene Christian og Raymon.

Med et gammeldags landbrug med heste, strøm blev først indlagt på ejendommen i 1952, formåede han få de fire børn vokset sundt og vel op. De to søstre rejste til København og de to brødre, der havde udlært sig som tømrer og mejerist, rejste til Chicago, hvor de bosatte sig permanent.

I 1956 fyldte K. C. Nielsen 60 år og solgte Skovholmvej 32. Han købte i stedet Næsby Vraa Købmandshandel ved Glumsø og drev den til 1966 hvor han nu fyldte 70 år. Han forblev på stedet som pensionist.

Dorothy bor i dag ved Næstved og Christian bor fortsat i Chicago.
E-mail:
Skrevet af Lone Johansen, Ellegården ., d. 27-02-2015
Hej Erik. Hele den lange skole historie mangler da efter min mening et billede af fru Svanebjerg. Som har undervist en hel generation børn fra Leestrup......

Også i det hele taget flere billeder fra 60'erne og 70'erne, kunne værre sjovt.
Hvor er feks Carl-Emil.....
Og Peter Sømand......