Ved Du noget om Leestrup

Der er utvivlsomt mange fejl og ufuldstændige beskrivelser på disse sider. Jeg vil blive meget glad for at modtage rettelser og oplysninger enten på denne gæsteside, eller på min E-mail : ehjb@post6.tele.dk Billeder, såvel gamle som nye - af mennesker eller huse, er også meget velkomne ! Venlig hilsen Erik Hansen

Flyt/placér taleboblen på billedet med din mus

Skriv tekst til din talebobbel

Shape:
 
Skrevet af Jonna, d. 03-01-2017
Jeg kunne ikke sende billedet.
Svar på e-mail , så sender jeg det til dig
Kh
Jonna
E-mail:
Skrevet af Jonna Sørensen, d. 03-01-2017
Hej Erik
Jeg har funded et foto med min mortar og mormor, Anders og Anna Hansen. De sidder for bordenden hos dem selv og har gæster. De er ikke helt unge, men heller ikke gamle. Måske du kan fortælle noget om gæsterne? Der er ikke nogen fra familien med, så mon ikke det er naboer? Hvad mon anledningen var? Der er blomster på bordet.
Håber du har det godt. Og Else?
Kærlig hilsen
Jonna
E-mail:
Skrevet af Marianne Frederiksen, d. 26-05-2016
Korrektion:
Peder Larsen byggede,Stavnstrupvej 52,i 1905,i 1942,overtog Karl Emil og Kirstine huset.
E-mail:
Skrevet af Marianne Frederiksen, d. 26-05-2016
Hej Erik
Hvor er jeg glad,for at have fundet din hjemmeside.Min mormor,blev født på Stavnstrupvej 52.Hendes forældre,skomager Peder Larsen og Anne Marie Larsen byggede huset i1942.Derefter overtog,hendes søster Kirstine og hendes mand Karl Emil Nielsen huset.Jeg er,født i 1952,og har besøgt huset,
Mange gange,som barn,sammen med min mormor ,Anna Andrea Elisabeth Olsen(født Larsen)og min mor Inge Olsen.Så tak for dit store arbejde.
E-mail:
Skrevet af AnkerAndersen, d. 28-10-2015
Hej Erik.
Her er nogle supplerende oplysninger om min farfar og farmor Peter Andersen og Anna Andersen der boede på Stavnstrupvej 56,de havde en søn mere nemlig Poul Andersen der blev født i 1922. De sidste år min farfar levede boede han i huset der ligger ved Ellegården nemlig Leestrup Skovvej 19.
Min fars rigtige navn var Hans Ove Andersen.
E-mail:
Skrevet af Claus R. Andersen, d. 11-08-2015
Skovholmvej 32

K. C. Nielsen var født og opvokset i Næstved. Han tjente på en gård ved Karrebæksminde, før han tog hyre som fyrbøder på et DFDS dampskib, der sejlede på Middelhavet. I 1914, ved 1. verdenskrigs udbrud, mønstrede han af og tog job som fyrbøder på et mejeri på Langeland. I 1916 tog han turen over Atlanten som fyrbøder på DFDS passagerskibet S/S Frederik VIII og videre til Chicago. Her arbejdede han på NASH automobilfabrikkerne.

Katrine var født og opvokset på en større gård nord for Hadsund. Hun rejste også til Chicago og arbejdede her som stuepige hos en rigmand. På det danske hjem i Chicago, for udlandsdanskere, mødte hun K. C. Nielsen, der nu blev chauffør for rigmanden. De giftede sig og fik børnene Ruth og Dorothy (min moder).

Efter det økonomiske Wall Street krak i 1929 blev det svære tider med høj arbejdsløshed. K. C. Nielsen forblev i arbejde, men i 1932 rejste han alligevel tilbage til Danmark og købte dette smukt og højt beliggende husmandssted med vid udsigt over Præstø fjord. Her fik de børnene Christian og Raymon.

Med et gammeldags landbrug med heste, strøm blev først indlagt på ejendommen i 1952, formåede han få de fire børn vokset sundt og vel op. De to søstre rejste til København og de to brødre, der havde udlært sig som tømrer og mejerist, rejste til Chicago, hvor de bosatte sig permanent.

I 1956 fyldte K. C. Nielsen 60 år og solgte Skovholmvej 32. Han købte i stedet Næsby Vraa Købmandshandel ved Glumsø og drev den til 1966 hvor han nu fyldte 70 år. Han forblev på stedet som pensionist.

Dorothy bor i dag ved Næstved og Christian bor fortsat i Chicago.
E-mail:
Skrevet af Lone Johansen, Ellegården ., d. 27-02-2015
Hej Erik. Hele den lange skole historie mangler da efter min mening et billede af fru Svanebjerg. Som har undervist en hel generation børn fra Leestrup......

Også i det hele taget flere billeder fra 60'erne og 70'erne, kunne værre sjovt.
Hvor er feks Carl-Emil.....
Og Peter Sømand......
Skrevet af Lone Johansen, d. 27-02-2015
Hej Erik. Rigtig dejlig og interessant side du har lavet.Det må have været et kæmpe arbejde. En stor fornøjelse at studere den. Synes at det undrer mig, for jeg har da boet i stavnstrupvej nr. 41. Lige over for Ella, fra jeg blev født til jeg fyldte 2 år i 1967. Måske vi boede til leje hos hende der Marie. Må lige spørge mine forældre.
Tænkte også på at: Hans og Hanne på Ellebo har altså 2 sønner Lars og Jens-Henrik...

Venlig hilsen Lone forhen Ellegården.
E-mail:
Skrevet af Eigil Frederiksen, d. 17-02-2015
Hej Erik.

Læste korrektur på nedenstående og rettede småfejl, men det kan åbenbart ikke lade sig gøre efter man har indsat billede, for rettelserne er ikke foretaget på opslaget, det beklager jeg.
Skrevet af Eigil Frederiksen, d. 17-02-2015
Hej igen Erik.
Lige en bemærkning mere fra skolebillederne 1958 og 1958-59 begge billeder fra min klasse. På billedet fra 1958 er der et ? tegn ved drengen i den ternede skjorte helt ude til højre ved siden af Jørgen. På billedet fra 1958-59 står Vagn ligeledes i ternet skjorte, tror du ikke det er sammen person på begge billeder? Lige en ting mere, på billedet fra1958-59, figurerer Holme Hansens afløser Poul Larsen fra Næstved også, men jeg savner et billede af den Københavnske vikar vi havde, fra Holme stoppede og til Poul Larsen kom til. Jeg mener at han hed Vangså, han var en fantastisk inspirerende person og en utrolig dygtig lære. Måden han underviste på, hans udstråling og moderne livssyn, vendte op og ned på alt i skolen og pludselig fandt man ud af, at der også var noget som hed skoleglæde, en følelse der ikke tidligere havde ramt mig. Jeg er ret sikker på, at Poul Larsen overtog langt mere motiverede elever efter Vangså lille vikariat, end hvis vi var kommet direkte fra Holme Hansens katte kismus. Lidt mærkeligt, for selv om det er ca. 60 år side, kan jeg stadig mærke den ubehagelige følelse man fik, ved at skulle stå op og "fyre" remser af, mens Holme stod henne ved de halvåbne vinduer og prutte. Han troede selvfølgelig altid, at det kunne gøres ubemærket, men lukke systemet svigtede ofte og det resulterede i flere på hinanden følgende små knaldserier. Resulterede blev en ulidelig stank, så man glemte alt hvad man havde lært udenad. Så for mit vedkommende, blev ikke til som helst i vores mærkebog. I husker sikkert de mærkebøger vi fik stempel mærker i og som man skulle vise sine forældre. Min mor var altid kontant i sine kommentatarer. :-) har stadig min bog og viser lige et eksempel fra mærkebogen, med fru Frederiksens kommentarer.
E-mail:
Skrevet af Eigil Frederiksen, d. 10-02-2015
Hej Erik.

På siden med gamle skolebilleder, kan jeg i et billede fra 1952 se et ? tegn ved en pige, hun står som nr. 3 fra højre i øverste række, lige ved siden af Karen. Det er det billede hvor både du og jeg også står i øverste række. Jeg tror at pigen er Vinnie Nielsen, datter af min ældste søster Ingrid og hendes mand Henning Nielsen.
E-mail:
Hjemmeside:
Skrevet af Solveig Møller, d. 20-11-2014
Hej Erik
nu har jeg igen surfet rundt på siden og der er noget jeg ikke kan få til at passe.
Folketælling: der står Kristian Hansen - plejebarn - boede på Leestrupvej 33 og så er der vist et billede - men som jeg husker det , så var det hvor Otto og Marie Olsen boede.
Plejebarnet Kristian Hansen var min far og vi boede lidt før - hvis du kommer fra Kongsted af.
Billedet af mit barndomshjem er også her på siden et sted - nævnt under Hjortebjerg.
Så jeg tror - Niels Kristian Jensen, Karoline Marie Jensen, Kristian Hansen er fejlplaceret under Leestrupvej 33.

mange hilsener
Solveig
E-mail:
Skrevet af Solveig Møller, d. 06-09-2014
Hej Erik
Hvor jeg da haft en dejlig søndag aften, i barndommens land.
Fandt pludselig et skolebillede af mig selv.
Flot arbejde, så jeg må vende tilbage til denne side og læse lidt mere. Selv er jeg født i Hjortebjerg, datter af Sofie og Kristian Hansen og søster til Magda.
De bedste hilsener
Solveig
E-mail:
Skrevet af Erik Skov Jørgensen, d. 27-04-2014
Skolebilled fra 1959/60, 4 og 5 klasse.
Bagerste række fra venstre: Frank Henning Birk Pedersen, John Eilif Hansen, Arne Bang, Anders Theodor Frandsen, Lærer Poul Larsen, Erik Skov Jørgensen, Hans Kurt Green Hansen, Anna-Lise Munk Mathisen, Åse Green Christensen, Grethe Olsen, Lærer Poul Larsens datter, Birgit Pedersen Gudrund Solveig Hansen og Lærer Poul Larsens søn.
E-mail:
Skrevet af Erik Skov Jørgensen, d. 27-04-2014
n
E-mail:
Hjemmeside: