Tværkulturel Kristen Sommerlejr 2007
Kristne og muslimer i fem dage
Så har det sket igen at selv om der var et problem med økonomien, blev sommerlejren  en fælles oplevelse af glæde, fællesskab og  venskab trods alle forskelligeheder.

Hvert år arrangeres Folkekirkens Tværkulturelle Samarbejde sammen  med Indre Missions International Kristent Center og KFUM og KFUK i Odense en kristen sommerlejr på Skrødstrup Efterskole i Mariager, som er åben til  danskere, indvandrere og flygtninge. Lederene  af lejren som har styrke og charme til at samle mere end 20 engagerede frivillege unger og voksne er Leif og Lis Munksgaard.

I alt var der 95 deltagere, en forsamling af 23 nationaliteter, en fordeling af små børn, juniør gruppe, teenagerne og voksne, et fællesskab af fleste kristne men også muslimske familier til et fælles emne om, Fælles fremtid. 

Ja, en fælles fremtid som mennesker, som trods alle forskelligeheder i  kultur og religion  kan muligvis være sammen i fem dage til fælles oplevelser af  sang og musik, deling af personlige oplevelser og  reflektioner,aktiviteter i grupperne, fællesspisning af god  og sund mad med sang af et bordvers, leg og kreative aktiviteter om eftermiddagen som maleri, smukke og løb;   festaften med farvelige drægter og masse af talenter, fremvisning af film i natkassen,  square dans i sportshallen,  grillaften med teenagerne, en berørende gudstjeneste med oplæsning af selv-skrevne  bønner og en afslutning med en fællesang for at sige farvel til hinanden som gør det umuligt at undgå at give et kram eller en hånd. 

Men hvad sker der i pauserne, i aftener når der er ikke, der står på programmet? Folk snakker, deltagerer begynder at finde venner og udveksler addresse, nogle får mod til  at dele personlige ting selv om livets vanskeligheder eller problemer. Lejreren bliver et sted hvor tilliden til hinanden som mennesker opbygges, hvor et fremmeds ansigt bliver en ven, hvor en ukendt historie bliver hørt, hvor  forskellige holdninger udveksles, hvor evner/talenter findes og bliver en berigelse for et fællesskab.

I frokosttid sad jeg på et bord med små somaliske drenge, 8-9 alderen.  En stillede spørgsmål til mig, er du kristen eller muslim? Jeg sagde, jeg er kristen. Han sagde, "Uh, hvorfor?" Jeg sagde, " Det er fordi det var et tidspunkt, jeg var meget syg og jeg bad en bøn til Jesus og jeg blev rask.I muslimer har også jeres bøn. I  beder også til Allah". Drengen nikkede. Og han sagde, "Jeg tror ikke på Jesus, men jeg kan lide ham."

I en anden måltid kom jeg at sidde ved siden af en muslimsk teenager. Samtalen blev meget personlig. Hun fortalte om sin familie og hvordan  hans far døde på grund af sygdom. Hun sagde hun var rigtig glad for lejren. Hun virkede meget genert, men brugte tid til at øve med os til musikken, hvor hun spillede i congas.

På en evalueringsmøde sammen med alle frivillege medarbejdere, stillede en af lederne af juniør gruppe et spørgsmål. "Jeg er ny her, hvad er det, vi ønsker.., er det at børnene vil have det sjovt her, eller er det også at vi deler om vores kristne tro?"

En af  ledere sagde, "Det er svært at have en balancering af hvad man vægter på. Men det er ikke skjult, at tværkulturel sommerlejren her er en kristne lejr."

Tværkulturel Kristen Sommerlejr på Skødstrup Efterskole i dette år har nok vist sit kristne ansigt ikke kun ud af bibelforedrag men i handlinger af omsorg og kærlighed til allesammen, når en mor med mange små børn slapper af, fordi der er engagerede unger der passer på deres børn, at der er i køkkenet der søger for at vi får god og sund mad på det præcise tidspunkt,  at vi kan synge, danse og lege sammen, at vi får tolerance til  forskellige sprog og behov for at forstå gennem en  fortolkning, at det er muligt at snakke om fællespunkter og forskelligeher selv om i troen,  at de er muligt at dele hinandens  byrde og bede for dem.  


(not finished, needs to be edited, jeg skynder mig til at deltage i anden sommerlejr i Odder. Jeg skal redigere den her efter lejren.)

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

20.09 | 13:16

I think I should also spend time writing poems in Danish. For quite a period of time, I have only concentrated on writing poems in English.

...
08.03 | 09:55

Kære Elizabeth - du rørte mig med din tekst om at overleve gennem kunsten. Jeg kender det selv som en delvis fremmed med udenlandsk opvækst. Vi ses i Simonpete

...
07.01 | 14:51

Fantastisk smuk hjemmeside.

...
14.02 | 23:41

Super flort hjemmeside
jeg er hel vil ned dine hjemmeside :)

jeg har også selv en men det kun med tegninger :)
kig forbi og huske og skriv i GB lige som jeg gør nu :)

MIN HJEMMESIDE HEDER
123hjemmeside.dk/jyrk-tegninger

...
Du kan lide denne side