CYKELSPORT HITS 580

Økonomiske muligheder for professionelle cykelhold

FOTO: Den unge fuglsang - onsdag 13. maj 2020 

Tjener World Tour cykelholdene startpenge, placeringspenge eller TV penge.Senest har ASTANA frygtet for overlevelse pga. manglende live løb med deraf følgende penge. Er det udelukkende sponsorpenge der finansiere de forskellige WT hold. Bedste hilsener. Bent Jensen

Hej Bent Godt spørgsmål.

Det er egentligt en kombination af alle tre ting. De store løb giver ikke startpenge, men de mindre løb giver penge for at lokke de store hold til. Desuden er der en fast skabelon for, hvor mange penge holdene skal have for at deltage, og hvis de klarer sig godt, så får de også præmier (penge). Så når der slet ikke bliver kørt cykelløb pga. coronaen så får holdene kun deres sponsorater, men sponsorerne vil heller ikke betale det fulde sponsorat, når der ikke køres cykelløb, så det giver en meget ond cirkel, som holdene kommer ind i. Så reelt set mister rigtig mange hold alt deres forretnings-grundlag og de store hold har alligevel store udgifter til rytterne. Bedste hilsner, Jesper Johannesen, FELTET.

Cykelrytternes LØN TOP 10

Bedst betalte ryttere i feltet i 2020  Årlig  
  Navn Hold  indkomst  
1. Peter Sagan Bora-Hansegr 37,0   
2. Chris Froome INEOS 33,5   
3. Geraint Thomas INEOS 26,0   
4. Egan Bernal INEOS20 20,0  
5. Fabio Aru Emirates 19,1  
6. Michal Kwiatkowski Team INEOS 18,5  
7. Jacob Fuglsang Astana 18,4  
8. Julian Alaphilippe Quick-Step 17,0  
9. Alejandro Valverde Movistar 16,5  
10. Vincenzo Nibali Trek 15,5  
  Richard Carapaz INEOS 15,5

Andy Hampsten/verdens bedste + danskere i gult

Andy Hamsten - Verdens bedste nulevende landevejsrytter

I Tyler Hamiltons bog "DET HEMMELIGE LØB" (skrevet i samarbejde med Daniel Coyle) skrives, at amerikaneren Andy Hamsten, da dopingen gjorde en forskel - og da Hamsten ikke ville dopes, indstillede karrieren. Alle hans resultater blev altså hjemkørt som "Ren" rytter, så jeg postulerer, at f.eks. en 28. plads i en Tour de France berettiger ham til at blive tildelt vinderrollen, idet de 27. bedre placerede var dopede. Derfor fortjener han også at pryde denne sides "hoved" med sit navn og kontrafej.

Tro nu ikke jeg er fanatisk som ikke rygerne er. Jeg mener seniorryttere skal have så ens forhold som muligt. Benytter hovedparten af toprytterne doping, ja så hjælper et forbud ikke, thi det rammer tilfældigt. Hverkan Armstrong eller Rolf blev taget for doping, men begge gav mig storslåede oplevelser. Også da dopede Riis "åd" dopede Rolf ganske få hundrede meter fra en etapesejr til Rolf. Et medrivende drama, hvor "danskheden" valgte deres helt eller skurk på denne etape. Kunne Riis tillade sig, at tage etapesejren fra en landsmand!

Hampsten var favorit til sejren i Tour de France 1987, men blev syg, da de kom til bjergene. Han vandt aldrig Tour de France, men blev nr. 4 samlet i 1986 og 92 efter Indurain (ikke indrømmet dopingbrug - endnu!!) nr.2).Claudio Chiappucci (Doping). nr. 3). Gianni Bugno (doping)

Hans største sejre som vil blive husket, var hans sejr i Giro d'Italia i 1988 og hans sejr på den frygtede Alpe d'Huez etape i Tour de France 1992. Hans sidste sejr blev hos Motorola i 1993, hvor han vandt Tour de Galice og en etape. Efter Andy Hampsten indstillede karrieren arbejdede han blandt andet med et amerikansk U-23 hold, arrangør af cykelture og et cykelfirma. Hans hold , Motorola, fandt en ny amerikansk rytter, som skulle overtage stjernerollen på holdet, nemlig.... Lance Armstrong.


Spejderen blev 2. dansker i gult. Efter at Kim Andersen var 1. dansker i gult i 1983 og 1985 blev Jørgen V. Petersen (Spejderen) - 1986- den 2. dansker i gul.Faktisk den eneste dansker, der kan sige: Den blev båret uden pletter, skam og Skyld. Spejderen kørte ren - som nok den eneste af danskerne der har kørt i gul.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

17.10 | 21:39

Jeg er flyttet, til Lindenborgvej 33 st. 8240 Risskov
i er velkommen, ring lide først,

Mvh
knud 23807703

...
17.10 | 19:20

Lis sender hilsen. Vi er overraskede, bedrøvede over et så langt sygdomsforløb du har haft til dato. Skriv venligst til os, hvor vi kan besøge dig. hilsen L+BJ

...
17.10 | 17:12

Ha Bent har du det godt, jeg har lide været på hospitalet i ca, 1 år.
med boldprop og hjertestop 2 gange,
har fået det bedre, sidder i kørestol. hils Lis

...
19.06 | 17:33

Kære Bent
Træls - MEN godt fordi min ungste broder er bedre stillet end dem der skulle have din "seng".
Mon der bliver - alligevel - vores brødretur?
KH Finn

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE