Læserbreve
Legendernes kamp

DR1: Legendernes kamp! (lørdag 16.10.2021

Respekt og til lykke Michael Laudrup.

Du er legendernes legende som du fik seer stemmer nok til via nåleøjet der sorterede 117 verdensklasse idrætsfolk gennem 125 år. Du slap også gennem nåleøje nr. to. Her var der syv  koryfæer, der sad fast med bagdelen.

Michael Falck sang Landet uden høje bjerge , det signalerer gruppen Malurt, og det leverer jeg så her (min malurt, er dog ikke besk og bitter).

Jeg har blot den mening, at en holdspiller ikke kan måle sig med en solist: Jeg havde Wo ż niaki eller Axelsen som nåleøje gennembryder. De to har trænet uden kammerater, at småsnakke med på vej til og fra træningen. Ej heller i omklædningsrummet  eller badet var muligheden for småsnak og vel stort hvis håndklædet lyttede..     

Til lykke Wo żniaki med at du er blevet mor. Titlen som verdens bedste mor, måtte også udskydes fordi du ville vinde, og samtidig give vi danskere, spænding, stolthed og glæde når du præsterede vinderslag i finalerne, og jeg vil også gerne fremhæve din respekt for vi danskere over du ALTID stod til tjeneste for journalister. RESPEKT.

De mandlige  legender, kun det var nok ikke muligt for W. thi så ville den nybagte mor, være forsvinde ud af top 500 ranglisten. Det at blive forælder under deres glorværdige karrierer krævede vel ikke mange minutters fravær fra træningen.. Axelsen har kvaliteter som Wo ż niaki . ingen småsnak med andet end træningskammeraten.

Havde finalen stået mellem W og A, ville jeg havde ladet A sidde fast i nåleøjet. Selvom jeg er tættere på min 125 års fødselsdag, end min fødsel, er jeg dog vidende om Lille henrivende Inge, Lis Hartel, Niels Fredborg og nævn blot selv flere, kære læser. 

OGSÅ TAK TIL DR med et fornemt show.

Ufarligt politisk indlæg

Politik er et farligt emne, men da jeg både kommenterer den blå og den røde blok på Tinge går det jo nok. Tekstbaggrunden er gul (upolitisk)

Bent Jensen til Statsministeren - 06.02.2021

Hej Statsminister,

som 70 årig er der nok ikke chance for jeg får en lillesøster.

Jeg har to tvillingebrødre, og de er super.

En lillesøster synes jeg skal være varm og kærlig, klog, omsorgsfuld

- (helst uden fejl) - klar til at hjælpe, og så have holdninger der signalere, jordbundethed-

Dig ville jeg gerne have som lillesøster.

Du har alle de kvaliteter jeg holder af.

Du skal ikke tage dig af den minksituation, hvor enkelte påstår du har en erindringsforskydning (pyt med det).

Mon ikke snart de kritiske i Folketinget finder ud af at jorden kalder på større interesse. Du bruger oseaner af tid på coronaen, og mange andre ting (i øvrigt hyggeligt, at du pudser vinduer, og spiser makrelmad og leverpostej. (Det ville min lillesøster bestemt også have gjort)
Bedste hilsener👍
 
Bent Jensen til  Inger Støjberg -  06.02.2021 
Hej Inger!
Trods socialdemokrat ønsker jeg dig held og lykke med dit nye politiske projekt.
Du og statsministerens "forbrydelser" har jeg ikke mødt med forståelse fra min venskabskreds.
I din rigsretssag, tror jeg mest det er hovedparten af folketinget medlemmer, der har brug for jantelovens "styrke".
Held og lykke med dit fremtidige politiske arbejde. Bedste hilsener 
SYGEPLEJERSKEN OG HUNDEN

10.05.2020 Pernille.Skipper Nick Hækkerup; Dyhr!

Uha Uha! Så er Nik Hækkerup, og dermed det samlede Folketing/regering igen ved at udskamme

Aros får bøde hvis kunstmuseet åbner før end det får lov. Er der ved at indsnige sig en duft af POLITISTAT?

Det er i alt fald politietaten der indkasserer duften (i form af bøden).

Jeg føler at mindst een betjent har båret duften videre. Den unge sygeplejerske (der i parantes bemærket, og helt fortjent, bliver rost til skyerne for sundhedssektorens indsatsen under Corona. angrebet).

jah, med hund, børn og mand alligevel står op kl.

5.30 for at lufte sin hund, og sætter sig, et øjeblik ned hvor der er stopforbud. Ja, da kommer denne betjent (der POSTULAT: Har kimen I sig til at få duften udbredt).

Jeg er sådan set ligeglad med om vedkommende er smidt ud hjemme før personen gik i Vagt, havde menstruations smerter).

Tænkt om een vil tilsende mig hendes mailadresse, så vil jeg tilbyde at overføre mit sædvanlige beløb til mennesker i nød: 200 kr. (får jeg fat i sygeplejrsken vil jeg spørge om hendes mail adresse eller hendes FaceBook side, så andre end jeg finder løst til at hjælpe hende med et tilskud til betaling af bøden på 2.500.

Ved Mette Frederiksens seneste presseorientering så jeg Skipper og Dyhr stå i et vindue, og der var højst 50 cm. mellem dem. Hvornår fremsendes de to dygtige politikere et bødeforlæg. Hvis det ikke sker synes jeg "Duften" forstærkes en smule.

PS! Jeg elsker politik, ser erne samtlige partiers udsagn (På TV2 NEWS. Jeg synes de to formænd er dygtige.Jeg synes at politiet fortjener stor ros. Etaten har siden befrielse ydet en formidabel indsats: STOR STOR ROS.
Først måtte det ikke hedde negerboller
Først måtte det ikke hedde negerboller.
Nu må det ikke hedde Hottentot Karusellen.

Stop disse - heldigvis få som synes de er politisk korrekte.

https://www.facebook.com/pages/Bevar-Hottentot-Karrusellen-i-Djurs-Sommerland/831210446962068?sk=likes

Du kan videresende opfordringen til  dine Facebook venner når du er på siden


VH BJ

Gebyr ved udeblivelse

Bent Jensen

Rutineret patient under sundhedssystemet

Gør din pligt, kræv din ret

19. januar havde Stiften en artikel under rubrikken ”regionen”. Essensen af artiklen er at der nu skal vanke gebyr (bøde) til de medborgere, der ikke dukker op på Radiologisk afd., Silkeborg og på ortopæd kirurgisk hospital; Viborg til aftalt tid, og altså heller ikke har meldt afbud.

Stor ros til formanden for hospitalsudvalget, Anders Kühnau, Socialdemokraterne for fremførelsen af udvalgets forslag.

De politisk korrekte, de som ønsker at bibeholde deres job i forskellige interesseorganisationer er allerede på banen – modstand mod bøderne – social slagside – joh tak den slagside vil da mere ramme mindrebemidlede, svage patienter men ikke så meget udsatte patienter, for selvom de har det forfærdeligt, er det ikke den gruppe der svigter tilliden. Så Lars Engberg (formand for danske patienter). Dit forsøg på at være en ”kloge Aage” mener jeg fejler.

Jeg har indenfor de seneste år været under sundhedsudvalgets vinger mere end 125 gange (Hjerte, epilepsi, blodprop i hjernen, brækket hofte, knækket overarm). Ikke én gang har jeg været udsat for at sundhedsvæsenet ikke har ageret til UG med kryds og slange. Hvordan skal personalet kunne fortsætte med den formidable service overfor mig, hvis kostbar tid smides væk fordi en patient ikke får meldt afbud. ”Gør din pligt, kræv din ret” har for mig altid været et must så et gebyr på 250 kr. er vel ikke noget der kan vælte læsset hos ret mange patienter, og vælter læsset alligevel, er det dog et sted hvor budgettet kan skæres ned til nul. Skal der udstedes nyt pas er afgiften mere end 600 kr. P-bøder ligger også betydeligt over det foreslåede gebyr på 250 kr. og samtidig giver det forhåbentlig et nul for hospitalet på kontonummeret: Tabte penge på udeblevne patienter. Derfor vil meget mere end 250 kr. være ”tjent” for de to sygehuse: Øgede indtægter, bedre arbejdsforhold, råd til flere behandlinger, mindre stress for de ansatte..

Ros til socialdemokraten Ander Kühnau for at hjælpe – også de svagest stillede medborgere.

Omvendt Robin Hood

Strategiændring hos rød byråds”blok” ønskes

Så er den gal igen: Mit socialdemokratiske blod stivner, når Stiften kan berette om uretfærdigheder i Aarhus Kommune.

Senest kommunens ”tyveri” af penge fra forældre til svært handicappede børn. En enkelt fra rød blok træder dog i Peter Sabroes spor. Viggo Jonassen anker for ulykkelige forældre til disse børn.

Det kommunale skjold er dog allerede rullet ud. Noget så fint som en ”søjlechef” i byens offentlige forvaltning (Ja, hvad søren skal Aarhus byråd snart kalde det hav af chefer i administrationen) Merete Olsen kan ikke udtale sig om konkrete sager. Hvorledes kan Stifien  skrive om eksakte personer, og ”skjoldet” så holde sig til tavshedspligt. Ansvarsforflygtigelse!!!

Forslag til den røde byråds-blok: Hver gang der sker urimeligheder i vor dejlige by må blokken træde i solidaritetens rolle, og afskaffe uligheden.

Jeg forventer ikke nogen svarreaktion fra hverken borgmester eller menige medlemmer af byrådet. Dertil er sagen for umulig at forsvare. Måske Jette Skiver svarer – nod er rådmanden fra ”blå” blok, men hendes profil hos mig er lidt ”Sabro’sk”.

Med venlig hilsen

En der fortsat betaler sit kontingent til Socialdemokraterne.

Classic Cars

Så er den gal igen

21.07.14 havde Herluf Brage et læserbrev i denne avis.

Classic Cars afvikling hos de rige omkring Strandvejen.

Herluf Brage, hvordan kan du omtale én af byens ”gulddrenge”  som havende en tankegang gående på, at han skulle antag at mere end 300.000 aarhusianere som dummere end sig selv.

Hummelhoff har på flere områder hjulpen sporten fremad, så Aarhus bedre kan leve op til byrådets vision som Danmarks idrætsby nr. 1.

De andre steder som Hummelhoff har hjulpet er på sportspladser hvor det vist ikke generer nogen.

Hr Brage. Har du tænkt på, at de rige på Strandevejen har de fleste af årets dage til at nyde de omgivelser du så smukt vil beskytte.

Det er flot HB at du ikke også anfægter at arrangementet får tulipanerne i Friheden til at lide skade.

For ih du forbarmende hvor kan egoismen flyve højt, når de rige føler deres luksus generet blot en lille smule. (Ved rige forstår jeg boligejere hvis huses værdi ligger på 5-15 mio kr.)

Jeg ved godt, at byrådet ikke tør blande sig positivt i en sådan ”sag” som er rejst af få protesterende.

Endskønt de der kalder sig arbejderpartier i byrådet her har muligheden for at markere sig med en holdning der siger ” Classic Cars” er en aarhusbegivenhed, der også giver borgere tættere på fattigdomsgrænsen end millionærgrænsen muligheden for at opleve en begivenhed for små penge.

Der er for en 63-årig indfødt flere eksempler på, at de få bestemmer for de mange.

Byrådet ”skræmmes” af få egoisters ”mediestorm”. (De får lukket munden på de få, det er det letteste)

Friheden har nu så lav en decibelgrænse, at jeg ville blive bortvist fordi min stemme når over 40 decibel.

I starthalvfjerdserne boede jeg i Sct. Annagade og her var der få borgere, der ville have fred i deres byhuse og ejerlejligheder, så de fik busdriften væk fra Sct. Annagade, og flyttet til Odensegade.

Her gjorde det ikke noget, at en ”hovedfærdselsåre” fik endnu større støjgene, og blev en gene for langt5 flere4 beboere i Sct. Anna Gade

I Hans Broges gade 27 havde jeg hele min opvækst. Her var ingen protester mod sporvognenes decibeludladninger. Sådan var det jo. Almenvældet kom først.

Her må jeg citerer HB’s overskrift: ”Manglende omtanke” eller blot egoisme af værste skuffe. Jeg tror desværre det er det sidste.

Spørg mig blot, hvad jeg vil sige til at få støjende aktiviteter ud i området jeg bor i. ”Den stille idyl i Lystrup. Så vil svaret være, ja, det vil være helt OK. Da en motocrossbane skulle placeres på Lystrup Enge – ved lossepladsen på Lystrupvej – var jeg varm fortaler derfor, men igen turde byrådet ikke lade almenvældet bestemme.

Nu postulerer jeg, men jeg mener ikke denne bane er kommet i gang – trods 30 års søgen.  Uha – jeg græmmes.

Bent Jensen – Rønnehavn 64 – 8520 Lystrup.

Om igen Stiften og Hans Petersen

OKTOBER 2013 .- leder i Stiften

Sludder 

hr. chefredaktør Hans Petersen, Aarhus Stiftstidende

Uha! Stiften skal have mere kant. Godt nok, men når kanten er useriøs, er den kant jo ikke meget værd, men blot et "vredt" smil til overs.

Hans Petersen jeg selv er Facebook ven med, mener at facebook ikke har mange kvaliteter, og så henviser hans til den 94 årige Lise Nørgaard, der efter den fantastiske tv serie MATADOR nu    bliver  opfattet som et orakel.

Så når en udtalelse: Når du dør kan du ikke få nogle af disse venner til at bære din kiste.

Så tjekker jeg lige mine venner på 
Face Book:

371 personer + Bridgewater. De 371 personer er jeg sikker på, vil bære mig til og i graven. Hver og een har jeg en lille historie om. Så her er tale om facebook Venner eller gode bekendte.

Så Stiften og Hans Petersen: OM IGEN

Smid tørklædet . . . . . . . . . . . . . . . . og få større muligheder for at få job


Læst på "PioPio" 19.03.2013

Min kommentar til holdning fra
Marie Krarup!
 
Jeg forstår ikke hvorfor socialdemokraterne finder det "politisk ukorrekt" at Marie Krarup foreslår en tørklædeklædt person at stryge topsejlet, såfremt det kniber med at få arbejde.
Min indremissionske far kom hviledagen i hu, men han havde i en periode et job med søndagsarbejde. Han kunne godt have påberåbt sig at han ville have fri søndag, men så var jobbet  røget.
 
Jeg er selv troende kristen, men at indordne sig lands love er vel enhver religions pligt her i DK, hvor grundloven sikre gode vilkår for "afvigere" som jeg (troende kristen) og andre afvigere.
 
Så Marie Krarup - hold ud - ordentlighed er en god ting, men politisk korrekthed ud i det hykleriske er en vederstyggelighed. 
Kommentar til artikel i Børsen om offentlig udbud af opgaver

BØRSEN SKREV 21.12.11

Nu er det officielt: Offentlige udbud er for dyre

AfPeter Engholm

15:35 Hvad sikkert mange bureaudirektører længe har vidst, bliver nu anerkendt af Udbudsrådet – mange offentlige udbud er dyrere end højst nødvendigt.
Titlen emmer ikke just af bestseller, Analyse af transaktionsomkostninger ved udbud, men indholdet vil givetvis blive læst – med anerkendende nik til følge – af mangt en tilbudsgiver ved offentlige udbud.
Afsenderen er Udbudsrådet, der består af repræsentanter fra en række ministerier og organisationer, og analysen viser, at omkostningerne ved udbud i mange tilfælde er højere end nødvendigt.

”En krone sparet, er en krone tjent”
Og det behøver tilsyneladende ikke at være så svært: For ved at tilrettelægge udbuddene bedre kan myndigheder og virksomheder undgå en del af omkostningerne, lyder konklusionen fra Udbudsrådet.
Rådet har gransket 21 udbud, herunder et begrænset udbud for Reklamebureauydelser, og rådets formand, tidl. ISS-direktør og nuværende ejer af digitalbureauet Deducta, Jørgen Lindegaard, siger:
”Der er gevinster for både virksomheder og myndigheder ved at nedbringe transaktionsomkostningerne ved udbud. En krone sparet, er en krone tjent. Derfor er der behov for at både myndigheder og virksomheder arbejder sammen for at nedbringe omkostningerne. Udbudsrådets vejledning kan forhåbentlig bidrage til at sikre en mere smidig udbudsproces.”

Gode, konkrete råd til forbedring
Analysen indeholder en række fokuspunkter, som beskriver, hvordan omkostningerne ved udbud kan sænkes. Et centralt punkt er at standardisere udbudsprocesserne, så både ordre- og tilbudsgivere får et forenklet forløb.
Hos DI Videnrådgiverne er chefkonsulent Kirsten Alkjærsig godt tilfreds med Udbudsrådets analyse:
”Fordelene ved begrænsede udbud bliver fremhævet, og der bliver stillet skarpt på behovet for grundig forberedelse. Desuden lægger man også op til at spørge sig selv som udbudsgiver om dette og hint krav er nødvendigt eller ej.”

Kreativitet er en kompleks ydelse
Analysen kigger både bredt og konkret, og i forbindelse med reklamebureauydelser hedder det:
”Det er derfor interessant at se på, hvordan man håndterer kravspecifikationen, samt hvilke omkostninger der generelt er forbundet med at udbyde så komplekse ydelser som kreative vidensservice er.”

Klager og aktindsigt bør ikke være hverdagskost
Kirsten Alkjærsig understreger, at de gode råd fra Udbudsrådet ikke kun er forbeholdt udbudsgivere, men også tilbudsgivere:
”Vi har en pligt til at tænke os grundigt om, før vi eksempelvis klager og beder om aktindsigt. Der kan naturligvis være grelle tilfælde, hvor det er oplagt at gøre det, men det hører med til det samlede billede, at vi også bærer et ansvar for at holde omkostningerne ved udbud nede,” siger Kirsten Alkjærsig.

JEG SKREV – som kommentar

Mine erfaringer mht. udbud er, at udbudsgiveren netop ikke sætter sig nok ind i "X"'erne. Der glemmes ganske enkelt - for ofte - at medtages - de svært synlige opgaver der løses af arbejderen, der udfører arbejdet - før udbuddet.
Et eksempel: Ja, selvfølgeligt vil det betale sig at sende en opgave i udbud, og få en lavere pris når f. eks. det accepteres, at rengøring kun skal foretages op til 1,5 meter fra gulvet. Så bliver det også derefter. Alt over 1,5 meter - som arbejderen hidtil har renholdt (lofter, "taget" af reolen mv.). Rengøres IKKE efter at udbuddet er vundet af extern tilbudsgiver. Min erfaring er, at arbejde sendes i udbud af personer - måske en økonomichef - uden den erfaring arbejderen ligger inde med. Arbejderen spørges ikke fordi det vil "skabe uro" i firmaet.Chef-læserbrevs-skribentens

sammenblandinger

 

Når dagens ”Stiften” hentes i postkassen, er der to områder jeg skimmer øjeblikkelig: Sporten og læserne mener:

Sidstnævnte side for at se om chef-læserbrevs-skribenten Per Hovgaard (Det er faktisk positivt ment, Per) vil berige os læsere med sin uforbeholdne mening om et emne.

Torsdagsavisens indlæg fra PH var så et angreb på Camilla Fabricius, socialdemokratisk byrådsmedlem, fordi denne dygtige politiker – et øjeblik træder ud af århusiansk byrådspolitik, og over i århusiansk erhvervspolitik. Det opdager PH ikke, men harcelerer over at CF formaster sig til, at have en mening og vision om – Århus som det nye Noma-område (altså: CF ønsker blot, at ”verdens mindste storby ”– altså ”smilets by” – skal kunne tilbyde medborgere og turister en madmæssig oplevelse, som andre storbyer.

Camilla vær stolt over at du som blot 1/31-del af byråds medlemmer er eneste byrådsmedlem der er nået op i chef-læserbrevs-skribentens hierarki som Orakel (kun som eks. fødevareminister kan du nå højere) – TIL LYKKE!

 

PH! Jeg håber sandelig, at du har Ældrerådets enstemmige opbakning til det læserbrev du fik offentliggjort torsdag 06.05.10 for ellers er du vel det nærmeste der kan kommes en dansk diktator.

 

Jeg synes i øvrigt PH, at du fremtidig skal hold emner adskilt. Du og jeg kan sagtens blive enige om, at ældre ikke behandles med den værdighed de fortjener, men det gør jo ikke, at en – set i relation til arbejdsbyrden –  lavindkomst-politiker som Camilla skal skoses fordi hun har overskud til, at kommentere på ting, som mange århusianere også kunne tænke sig som et tilbud i verdens bedste by.

NOMA-oplevelser og min pensionist-pengepung kommer aldrig i samspil, men derfor under jeg gerne mennesker der får en kæmpeoplevelse af at betale et kæmpebeløb for en spisning den oplevelse.

Husk på PH, at rige mennesker også kan være et produkt fra lavlønsområdet, men som blot har sat tæring efter næring. Du ved tre mennesker har haft samme livsindkomst. Den ene har drukket pengene op, den anden har rejst pengene op, den tredje har brugt mindre end vedkommende har tjent, og er derfor ”rig” århusianer).

For mig er én der udskiller sig fra mængden en stor personlighed, og det gør du, så Århus har i dag, og i Camilla Fabricius et par store personligheder. Til lykke til jer begge.

Nå, for at mit indlæg ikke skal blive forkortet af redaktionen, vil jeg skrive: Jeg glæder mig til dit næste indlæg: Enten kører adrenalinet i mig af trods, eller også bliver mit gode humør endnu bedre, når jeg også – med mellemrum er enig med dig.

Uden for midtbyen går det glat

Optaget i "Stiften" 02.01.10

Søndag den 27.12.09 var forsidebaskeren på Stiften: Grøn vækst er vejen for Århus. Vor dygtige og visionære borgmester ses på cykel, på stykke brosten der absolut var isglat-frit.

En af hans partifæller i Århus – boende i Gellerupplanen, og med til at gøre
Århus til grøn by, idet han altid cykler rundt i byen oplyser, at de transportveje der allersidst eller næsten ikke holdes isfrie er cykelstierne.

2. juledag sad han dog i vores sølvpil af en Skoda, da vi skulle til julefrokost i Norsminde. Ruten hed Lystrup-Norsminde. Sønderskovvej og cykelstien over mosen til Grenåvej, var vel egentlig livsfarlig, da stien er ujævn så man skulle tro det var rutchebanen i Friheden der blev benyttet. Derudover er der store revner som havde der været jordskælv med udslag på Richter-skalaen.

På Ringvejen mod Viby gik det lige så glat. Is og rester af sne gav associationer om, at det var en ”sæbe”-opera der skulle optages på området.

Og så det mest fantastiske: De steder 4-hjulede biler skal køre var vejen helt og aldeles fri for is og sne – altså helt ufarlig at køre på i relation til glathed, mens de tohjuledes ”veje” som nævnt tidligere var direkte livsfarlige.

Kære Nikolai vi er enige om, at vi gerne vil have CO2 udslippet dæmpet, men så må detaljerne også være i orden.

I den rigtige soup-opera der kørte i TV for år tilbage sluttede afsnittet altid med spørgsmål - her omskrevet til vor tid: Mon Nikolai gør noget ved cykelstierne, mon Bent Jensine kommer med andre indlæg til forbedring af Århus som grøn by, mon én af de mange journalister ansat på Rådhuset kommer med et svar . . . Følg med i de kommende udgaver af ”Stiften” .

Pop-journalistik

Optaget i Stiften 30.07.09

Skriv bare om græsset!

Flemming Hvidtfeldt – benytter sig af pop-journalistik.  En ”forside-basker med kant” fortæller at de ansvarlige for kommunens græs-fodbold-baner er idioter (min konklusion).

Have FH lavet nogle undersøgelser ville han vide, at den pleje som målmandsfeltet har behov for fås ikke, da budgetterne er for små dertil. Det endskønt at Århus kommune er ca. 50 fodboldbaner bagud i forhold til de byer vi plejer at sammen ligne os med (Aalborg, Odense).

Er den ”selvorganiserede idræt” fodboldklubberne eller de ”egoisthold” der stjæler organiserede klubbers vedtægter, laver dem lidt om (udskifter klubnavn med nyt navn”. Se det fremgår ikke af. Er det sidstnævnte, ja så kan de holde deres kontingent nede, da de ikek har megen organisation til at styre klubben som oftest består af et enkelt hold, men har adgang til baner som de ”rigtige” klubber.

Den klub jeg hjælper som frivillig leder, har økonomisk ansvar såfrem de tildelte kommunale baner lider overlast – det gælder hele året. Hvad skal ”min” klub gøre, når et ”rocker-lignende hold spiller fodbold på disse baner. Ja, jeg har oplevet det, har også påpeget  de konsekvenser det kan have for ”min” klub, og henvist til en grusbane. Jeg fik at vide, at jeg skulle blande mig udenom, det gjorde jeg så.

Kom igen FH, og lad forvaltningschefen i fred. Han prøver bare loyalt at forsvare Byrådets beløbstildeling, som år for år bliver mindre, idet forhøjelsen af budgetbeløb øges mindre end inflationen.

Når en almindelig borger kan informere så klart om tingenes tilstand mener jeg  min konklusion ”pop-journalistik” er dækkende.

Med venlige sportshilsener
Bent Jensen leder i en organiseret fodboldklub

Psykiatrien


Fremsendt, ikke optaget:
Stiftens spørgsmål lørdag 27.06.09: Bliver der sparet for meget på Psykiatrisk Hospital, Risskov ? Blev et rungende Ja, der bliver sparet for meget. 94 procent var ja sigere.

Og det forstår jeg godt
Landsforeningen BEDRE PSYKIATRI (LBP) er der samlet set op mod 1,5 million danskere der er berørt af psykisk sygdom. (560.000 danskere – lider af en psykisk lidelse)
Vi socialdemokrater ønsker (også) velfærdet tilbage i psykiatrien.

Inden regeringsvenlige læserbrevsskribenter sender læserbrev om, hvor stor stigning der er sket på psykiatriområdet under VOK-regeringen, så lad mig lige henvise til kronikken fra Peter Nielsens, PHD og lektor i politisk økonomi, RUC. Bragt 01.11.2008 i Politiken. Hvor PN skriver: snigende udhuling af velfærden. PN anfører, at efter 2001 begyndte udhulingen af den velfærd der blev opbygget fra 1948-1980.

Vi sammenligner med god grund væres privatøkonomi med den offentlige økonomi, (hvor der i udrpæget grad er lavt til loftet). Og for at velfæren i alt fald ikke skal udhules endnu mere, kræver det at det offentlige forbrug ikke holdes nede på halvdelen af det private forbrug.

PN slutter kronikken: Som udviklingen er dag, bliver der skabt en voksende privat sektor på 1. klasse, mens den offentlige sektor i stigende grad fremstår slidt og på 2. klasse.

Der er naturligvis en større del af den danske befolkning, der ikke burde være kede af besparelser på bl. a. psykiatrisk Hospital, Risskov, det er de vælgere, der med deres kryds har sagt ja tak til VOK-regeringen.

Der er allerede til regionsvalget tirsdag den 17. november mulighed for at aflive en del af ”minimalstatens forkæmpere” med ”Peter Sabro forkæmpere”.

Som kandidat for socialdemokraterne er jeg klar til at være ”Peter Sabro forkæmpere”.

 

Sculpture by the Sea

Optaget i Stiften 30.06.2009:
Som da danskerne havde en enkelt tv-kanal

Sculpture by the Sea, Denmark blev en kæmpe-kultur-succes

og der er kommet mange udsagn om, hvorfor eksperter tror at publikumseksplossionen skete.

Jeg tror det har noget at gøre med den situation, der var, da danskerne blot havde én tv-kanal, da gik snakken på gårdsdagens program på arbejdspladsen, i køen hos lægen o.s.v.   Det samme her: ”Alle” talte sammen om udstillingen.  Vi er igen fælles om noget.

Uanset hvem skal alle der har været med til at løfte Sculpture by the Sea til Århus have stor tak.

De kongelige, Prins Henrik (som udstiller), Borgmesteren, Sørensen, Aros, fondene der bevillige beløb. Og de andre der har båret med.

Der var mange ting at glæde sig over: Jeg bemærkede, at der stort set ikke lå affald på ruten.

En enkelt ting at ærgre sig over. Køb af programmer sluttede kl. 18.00 på en dag hvor mørket først overvandt lyset ved 23.00, og hvor to tobenede og en firbenet startede kulturoplevelsen kl. 19.30.

Og så lige til sidst: Misundelses brød har åbenbart fortsat gode kår i Danmark. Der har været protester mod at Prinsegemalen deltog med Korsoen, og at han kaldte sig Henri.

En ekstra tillægsgevinst for folkesundheden i byen:  De der gik ruten igennem har fået god motion.

 

Indsendt af

Bent Jensen, Rønnehaven 64, 8520 Lystrup.

 

Optaget i "Stiften" 04.06.09
Fredag 29.05.09 anfører lederskribent Jan Schouby at Dorthe Laustsen fører "Politisk kæphest i fuld galop". Lederen anfører at der snart er valgkamp.
Jeg synes jo til gengæld, at der er lederskribenten der afviser argumenter. Der er umuligt, at udlicitere en opgave, og få nøjagtig den ydelse, som licitationen vil have, og som hidtil er udført, men som skal koste mindre end før.
Der findes mange eksempler på, at licitationer ikke når ud i krogene - måske fordi det oftest er ledere, der beskriver licitationen, og ledere har ikke og skal heller ikke kunne beskrive alle detaljer.
Et par eksempler på at licitationer ikke opfylder "total-kravet". En omegnskommune mente at spare en mio. kr. ved at udskifte offentlig ansatte med privat udbyders arbejde. Licitaitonen blev opsagt kort efter indgåelsen: Licitøren levede ikke op til de krav som Skolens leder troede der var beskrevet i udbudsmaterialet.
2. eksempel: En stor århusiansk virksomhed udliciterede alt rengøring i virksomheden. Beskrivelsen af opgaven var ikke så der bibeholdtes den rengøring virksomheden hidtil have fået udført af de ansatte rengøringsfolk der var ansat i virksomheden, og som havde holdt rent fra gulv til loft.
Uheldigvis var kontrakten ikke læst igennem af økonomiafdelingen. Virksomheden havde en speciel indretning så der var tværstolper, der lå 135 cm. over gulvhøjde. Uheldigvis var kontrakten indgået med den klausul, at der kun skulle rengøres fra gulv og 130 cm mod loft.
Så jeg anser og er enig med .Dorthe Laustsen med den "Politisk kæphest i fuld galop". Her er kæphesten  med en jockey i verdensklasse. Nemlig Dorthe Laustsen.
De gamle får en alt andet en værdig 4. alder (høj, høj alder).

Ovennævnte læserbrev er også optaget på Århus socialdemokraternes hjemmeside

Mou-sagen forfærdende mild dom

Fremsendt til Stiften lørdag 10.01.09

5 måneders fængsel
 
for fire års mishandling af 13-årig pige

På Facebook er startet en gruppe der med følgende begrundelser

En pige på 13 år er gennem fire år blevet systematisk mishandlet af sin mor og sin stedfar i Mou i Nordjylland.
I dag (8/1-2009) faldt dommen så: Fem måneders fængsel for fire års mishandling af den stakkels pige.
Endnu engang oplever vi at man kan slippe med en forfærdende lille straf, for at ødelægge et andet menneske for livet.


Samme dag som dommen faldt protesterede 45.000 mod dommen, og allerede lørdag eftermiddag var protesterne nået på 65.000.


Som socialdemokrat må jeg bede ”mine” politikere på Christiansborg om endnu en gang se på hvorledes en så modbydelige forbrydelse kan udløse  så lille en dom. Helt ude af trit med – i alt fald – 65.000 danskeres retsfølelse, som er krænket.

Bent Jensen

Rønnehaven 64 – 8520 Lystrup.

Medlem af den socialdemokratiske indskiftningsbænk til Århus Byråd.

Socialdemokratiets hjemmeside + "STIFTEN"

Optaget i "Stiften" 18.09.08
Friheden - Et must for Århus

  Som århusianer genne 57 år må jeg lufte min harme over den konsekvente modstand der er mod byens eneste forlystelsespark: Friheden.

Når det ikke er forkælede naboer der brokker sig over støj mv., ja så er der jo Danmarks Naturfredningsforening, hvor det dog ret-færdighedsvis skal skrives, at han (formand Søren Højager) erkender i læserbrevsindlægget ”sporene skræmmer” i Stiften mandag, at da Friheden har ligget der så længe, er det ikke rimeligt, at kræve den flyttet.

Nej bestemt er det ikke rimeligt.

Det er ej heller rimeligt, at der tages vidtgående hensyn til omgivelser. Omgivelserne i form af villaejerne har ved køb af disse rigmands/kvinders-villaer ”selv været ude om det” da de købte. De vidste Friheden var en forlystelsespark – en sådan støjer. Almenvellet må respekteres. Det gør busserne på Dr. Margre-thesvej f. eks. også, men her ved Trøjborggenserne jo godt, at almenvellet har en indflydelse.

Nu må hetzen mod Tivoli Friheden stoppe. Som århusianer glæder jeg mig over, at bredden af underholdningstilbud også indeholder en forlystelsespark samt en turistattraktion.  Hvis ikke Danmarks Naturfredningsforening har mere seriøse forslag, så synes jeg den skulle tage og lukke ned.

I øvrigt synes jeg byrådet skal lade være med at befinde sig i ”Flyverskjul” mht. Friheden. Kom frem med støtteerklæringer til Friheden, alt fald mindst de indfødte århusianere i Byrådet. Jeg vil fortsat gerne have en fornuftig politiker at stemme på ved næste års Byrådsvalg.


Optaget i "Stiften" 19.07.08

Ud med alle de EPO-krimineller!

  Ja, jeg er én af mange der ser Tour de France. Ja, jeg er træt af EPO-rytterne – senest løbets 9. bedst placerede: Italieneren Rico.

Nu er to spaniere (af den gamle garde) samt én af de unge Rico, Italien så taget som EPO-kriminelle.

Der er ved at brede sig den opfattelsen, at den franske dopingkontrol virker. Det gør den ikke fordi der kun tages stikprøver.

Hvis vi ikke skal snydes af kriminelle personer som Rico må den franske dopingkontrol tage dopingprøver på hele feltet to gange. F. eks. før der køres enkeltstartsetaper. I årets løb findes to af disse tidsprøver. Den korte lå i starten af løbet. Den lange enkeltstart ligger dagens før afslutningen på Touren. Det skal den naturligvis ikke næste år. Den skal ligge så mange etaper før afslutningen, at de EPO-kríminelle kan nå at blive taget ud af løbet, så de personer der står på podiet i Paris også er ryttere som ikke er taget for doping.


30.06.08

Varsler det nye tider?

Tak til ”Stiftens” sportsredaktion, som jeg må sende en stor buket skrevne rose fordi redaktionen endelig giver Skovbakken kvindefod-bold en omtale, og en opsætning som holdets placering fortjener.

Sandelig om ikke ”Stiften” på forsiden har en henvisning til sporten om Nadia Nadim (30.06.08), og her -over to sider - beretter om den succeshistorie den talentfulde angrebsspiller har præsteret i Danmark siden hun flygtede fra Afghanistan.

Håber meget sportsredaktionens fokus også fremefter vil være rettet mod elite-kvindefodbolden i avisens dækningsområde.

Jeg under gerne ”De hvide” fra AGF, at de opfattes som byens hold i Fodbold, men lads os bare være ærlige – GF er byens hold i herre-fodboldens verden, mens Skovbakkens 3F-elitefodboldhold altså er BYENS HOLD i fodbold, såfremt der ses på slutplaceringerne efter sæsonen 2007/2008.

AGF formåede, flot, at forny billetten til Superligaen, tak for det.

Det var jo trods alt mere ambitiøse sportslige mål, man satte sig i Skovbakken. Nemlig: At komme i slutspillet. Det lykkedes, og kvinderne i Skovbakken placerede sig som landets 4. bedste kvinde-fodboldhold.

Som abonnement på ”Stiften” tror jeg på at der fremefter ikke kun skal læses helsides referater – med store flotte spillerfotos - når AGF’s fodboldspillere har været i kamp i Superligaen, mens kvinderne hos Skovbakken må nøjes med et mindre to-spaltet referat – oftest uden billede.

Arbejdsmarkedet ønsker en ligelønskommission. Jeg ønsker bare en ligerets-fordeling af spalteplads når det gælder byens bedste herre-mandskab contra byens bedste kvindemandskab.

Og pas på AGF – for Nordbyen har også fået VIK i kvindernes 3F-elitedivision. Så vil Århus se lokalopgør på eliteniveau sker det ikke i Nrgi-park, men på Vejlby Stadion.

 

Optaget i "Stiften" 24.06.08

Parker med meterhøjt ukrudt

Der var tirsdag indkaldt til borgermøde i Lystrup. Mødet var indkaldt af Natur og Miljø og med Fællesrådet som medarrangør for at drøfte ideer og ønsker til en langsigtet udviklingsplan af parkerne i lokalsamfundet.

Der var mødt 62 lystruppere op, men da der ikke var mulighed for at debattere, og lufte utilfredsheden med den manglende slåning af vore mange dejlige grønne områder i Lystrup forlod mere end halvdelen af de fremmødte mødet. (Godt frustrerede tør jeg mene).

Det var synd for de to projektledere, der var kommet for at give os mulighed for at komme med ideer til andet end at slå græs.

Dog – for mig – forståeligt for det kan være svært at kapere gode nye tiltag, som koster penge, når der ikke er penge til en så basal opgave, som at slå vore grønne områder.

Det er udelukkende de 31medlemmer der kan ”gøre for” tingenes tilstand. Der er skåret alt for dybt på vedligeholdelseskontoen mht. de grønne områder.

Det undrer mig, at byrådets medlemmer ikke kan unde den almindelige borger (udenfor Ringgaden) at få gode sanseoplevelser i den natur, der ellers ligger gratis, og til fri afbenyttelse.

Hvis husstandsindkomsten ikke er til dyre udenlandsrejser, er der da råd til en god tur i naturen i Lystrup, men store parkområdet har meterhøjt ukrudt, og blandet med brændenæller er det jo ikke lige den slags oplevelser der står øverst på ønskesedlen.

I Lystrup har mange børnefamilier gennem årene haft glæde af blomme- og æbleplantaget. Den glæde er også ”frataget” byens borgere, idet ukrudt har gjort det umuligt at komme ind i plantagen.

For omkring fem år siden blev der saneret i bestående frugttræer, og plantet nye træer. De nye træer blev ”slået” samtidig med græsset for et par år eller tre siden. Så de kommer aldrig til at bære frugt.

Det har byrådet trods alt givet os i Lystrup – bedrøvelige oplevelser.

Når der rises kan der også roses.

Vi har i Lystrup en fantastisk grøn by masser af træer, cykel-og gangstier omkranset af træer, sågar en lille skov er vi beriget med, og senest har kommunen opsat flere affaldsspande – i pæne træ-beholdere. Tak for det.

Vi har faktisk 13 kvadratmeter grønne områder pr beboer i Lystrup.

Er det så ikke – selv for byrådets medlemmer – en bedrøvelig oplevelse, at et beløb på få hundrede tusinder i sparet græsslåning skal overskygge kvaliteterne udi det grønne.

Bedre held med næste budgetlægning ønskes de 31 vise medborgere, der udgør byens råd.

Bent Jensen, Rønnehaven 64, 8520 Lystrup.

Optaget i "Stiften" 15.06.08
En fynsk ”århusianer”.

En beboer fra Trøjborg, Dan Jørgensen , opnåede det ”yderste socialdemokratiske mandat” sidst der var valg til EU-parlamentet i 2004.
For mig er han det stærkeste kort for Danmark ved det komende EU-valg. Derfor glæder jeg mig over at han blev socialdemokraterne spidskandidat.

Med
Dan Jørgensen stiller Socialdemokraterne med en ny generation af politikere. En personlighed, der satser – og brænder for EU, og ikke som ”aftægtpolitiker i EU.
En ganske almindelig arbejdsuge for Dan Jørgensen
er 16-18 timers EU-arbejde mandag til torsdag. Fredag flyver han til Danmark for at have møder i Folketinget. Lørdagen går med møder ”ude i landet”, for så ”at holde weekend” søndag. Et program der kan tage pusten fra de fleste.
Dan Jørgensen brænder for at forbedre miljøet og for at klimaforandringer ikke skal gøre jorden værre at leve i. At han også har overskud til at arbejde for at flest mulige usunde kemikalier fjernes fra  vore fødevarer viser bredden af hans arbejde.

Som medlem af EU’s budgetkontroludvalget har Dan Jørgensen kæmpet for at begrænse svindel med EU’s midler. Dan Jørgensen opnået at påpege, og fået stoppet, at 30 mia. er brugt/bruges forkert ligesom han har medvirket til at få gennemført bedre kontrol med skatteborgernes penge.

Optaget i "Stiften" 24.04.08

Nok er nok

Kære FOA’er – hold ud!

Ja, så prøver I også at komme i ”modvind”.

Som typograf igennem en del af det århundrede vi forlod for otte år siden genkender jeg mange af facetterne i en arbejdskamp: Mistænkeliggørelse (af jer og jeres forhandlere), iblandet lidt misundelse (fra andre der ikke er deltagere i en overenskomstmæssig lovlig varslet konflikt), den trykte presse (er af overvejende borgerlig observans) gør jeres modpart de ”gode”, mens I må læse i er de ”onde”.

I kæmper mod ”vejrmøller”, men produktionen hos Vestas har dog vist, at vejrmøller også kan knække.

Til læsere, der ikke har prøvet at være aktiv deltager i en arbejdskamp vil jeg blot skrive min erfaring: En sådan kommer kun når det menige medlem har fået nok, og derfor ønsker det. Ingen fagforeningsleder kan ”tvinge” deres medlemmer ud i konflikt. Så det relancerede begreb ”Nok er Nok” gælder altså også her.

 

 24.04.08

Begrænset hjernefunktion???!

Hr. ArDu  lader i Stiften 18.04.08 læserne forstå hvorledes han opfatter (forkælede) sygeplejerske. ”Man taler som man har forstand til” er et kendt ordsprog. Mit postulat: Læserbrevskribent ADN  må med produktionen af sådant et indlæg, med formulering af så mange usandheder på stribe være indehaver af en hjernefunktion med Begrænset aktivitet.

Jeg har gennem 12 måneder været ”underlagt” vore tre sygehuse i Århus pga. Epileptisk stressanfald, og dårligt hjerte.

Tak til sygeplejersker, rengøringspersonale, læger, portører, røntgenpersonale, hjernemålingsper-sonale (en lørdag kl. 1030) og andet godtfolk for en fantastisk behandling, omsorg og lindring af smerter.

3 indlæggelser – 1 på Amtssygehuset, 1 på Kommunehospitalet 1 på Skejby, samt tre akutmodtagelsen samt 34 kontroltjek har ikke en eneste gang vist mig, at der ”holdes kaffepauser” for der ikke tid til det. Selvfølgelig får personalet betalt deres pauser – blot synd at de krav der generelt gælder på arbejdsmarkedet ikke gælder for hospitalspersonalet. De har ALDRIG 30 minutter spisepause. Jeg er selv lykkelig gift med én fra omtalte gruppe, mener hr. ADN det er rimeligt, at jeg efter en af hendes vagtperioder må accepterer, at min kone er mentalt og fysisk så slidt, at den første fridag går med restitution?. Mener hr. ADN det er rimeligt, at jeg skal bruge psykologiske evner når jeg henter min kone?: Jeg skal læse hendes tilstand før jeg kan agerer ægtemand: Nogle dage skal jeg ikke sige andet end ”Hej”, nogle dage skal jeg – når vi er hjemme - lade hende være alene i køkkenet, thi mit nærvær slider videre på en slidt kvindekrop/psyke. Hun er 57 år, har meget sjældent en sygedag, og måske derfor har hun allerede besluttet at gå på efterløn den dag hun fylder 60 år. Thi hun er så slidt, at hun ikke magter at se sig selv på arbejdsmar-kedet som 60 +1/365-årig.

Hun er underlagt følgende opslidende krav: Må ikke spise resterne fra patienterne mad, må ikke holde officiel pause, må ikke modtage en æske chokolade fra pårørende/patienter, der vil påskønne hendes indsats, må regelmæssigt søge at udføre 33 procents mere arbejde end hendes ansættelse er aftalt til (såfremt én af tre af hendes arbejdskammerater er syg, remplaceres der be-stemt ikke hver gang), må ikke strejke da hun er tjenestemand, må løbe til alarm, når en med-borgers sind er så sygt, at skabe kastes mod de ansatte, eller med kniv i hånd truer de ansatte, og ADN, så for en løn på 300.000 inklusive alle tillæg. (ADN kan få tilsendt én af hendes lønsedler, om han ønsker dette), mens jeg formoder lederne i toppen af hierarkiet har friweekend, og en løn der nok er mere end dobbelt så høj, men åbenbart ikke høj nok til at toplederne vil sætte sig ind i arbejdsmiljøet for personalet på gulvet, og skaffe acceptable forhold for de ansatte.

I et demokrati har vi lov at ytre os – også som ADN – de fleste af os, gør det så uden brug af løgne, og uvidenhed, men til gengæld holder vores hjerner os fra disse to vederstyggelig-heder. Heldigvis for ADN er en borger i Danmark ikke forpligtet udover sine evner, jeg kan  - som nævnt tidligere - have min tvivl om ADN er i besiddelse af ret megen af denne hovedsub-stans.

Se, ADN dette er en beretning fra det virkelige liv, prøv at komme tilbage til den, om du kan.

Bent Jensen

Fra den socialdemokratiske indskiftningsbænk til Århus Byråd

Optaget på socialdemokraterne, Århus hjemmeside 2. marts 2008 og i "Stiften" 04.03.08

Integration kræver demokratisk sindelag

AF: BENT JENSEN, SOCIALDEMOKRAT I LYSTRUP Flere og flere mange-generations-danskere tør nu åbent tale om, at Danmark ikke skal være et opholdssted for ekstremistiske muslimske fundamentalister, at vi ikke skal finde os i, at de få ødelægger det for de mange.


Villy Søvndal, SF beder dem ”rejse ad helvedet til”. Helle Thorning erkender ”Venstrefløjen har et ansvar for problemerne, for vi turde ikke gøre noget ved det i 1990’erne”

Senest har medierne givet tyrkiske muslimer lov at komme til orde, og de der udtalte sig til TV-2-NEWS var i overensstemmelse med mange-generations-danskere, de er også trætte af bil-afbrændinger med meget mere.

Vi i socialdemokratiet vil ikke længere finde os i at integrationen i Danmark ikke fungerer. Når unge indvandrere brænder biler og skoler af, og i stedet for at være en del af det danske samfund, viser os den største foragt og mangel på respekt, så er det ikke fordi de ikke har fået mulighederne som vi andre danskere. Dette uopdragne mindretal af gæster må respektere lands lov eller fly. Og kan de ikke finde ud af at ”fly” til lande hvor deres særdeles afvigende holdninger kan markeres, må samfundet hjælpe dem af sted.

Store dele af indvandrere og flygtninge lader sig integrere og fungerer som det forventes af gæster der finder vort land så dejligt, at de bliver beboerne her – hvor danskeren jo gerne må afvige fra flertallet. Nogle danskere hælder til Indre Mission, andre til muhammedanismen. Det er helt i orden, når blot det sker på demokratiets vilkår.

For mig er det et todelt problem med restgruppen af de uopdragne med indvandrerbaggrund, der ikke er blevet en del af det danske samfund. En del af dem vil gerne, men magter det ikke. Dem skal vi som samfund hjælpe ved at stille klare krav til dem, og ved at give dem de muligheder der skal til, for at de kan blive borgere i det danske samfund.

Den anden del, derimod, ønsker reelt ikke at blive danske. Dem kan vi kun hjælpe på en måde: Det er ved at opmuntre dem til at rejse ud af landet, til et sted der passer bedre til deres forfærdelige værdier og grusomme livssyn. Hvis det er penge, de har brug for, så får de det. Det vigtigste er, at de ikke bliver her og ødelægger muligheden for alle de mennesker, der gerne vil integreres, og for mange-generations-danskerne.

Socialdemokraterne har nu lanceret et flot bud på – løsningen af - en af vores generation største opgaver.

Helle Thorning er blevet kritiseret for, ikke at komme med hurtige svar, og dermed synlighed angående de seneste ugers bål og brand og uro.
Nu er det jo sådan, at vi socialdemokrater meddeler os, når vi kan medvirke til at forbedre samfundet, og vi er nu klar med den største integrationsreform i vores lands historie. Vi er klar med en plan for at starte forfra med integrationen i Danmark. Så alle dem der vil. . . kommer med, og dem der ikke vil med, lad dem kommer ud af Danmark. Kriminelle indvandrerunge er ikke en naturlov. Vi kan og skal gøre noget ved det. Tiden er inde.

Reaktioner fra læsere af "Stiften!
Tak for et meget godt læserbrev der satte tingene på plads.
Det er en skam at S ikke kom med disse udtalelser før valget 2001. Så havde jeg ikke skiftet til V.
Jeg håber S får vælgerne tilbage fra V og DF.
mvh. D

Kære Bent!
Dit læserbrev var som talt ud af mit hjerte. Tak for det.
Jeg er stolt over at have haft dig som elev i Folkeskolen
LFL, 82 år

- - - * * * - - - * * *
Fredag 29.02.08 havde Søren Højlund, Radikale Venstre et læserbrev hvor han syntes han skulle forsvare verden mht. co2 udslip.

På hjemmesiden ”Alting” 03.03.08 fandt jeg en artikel om merforbrug af brændstof fordi trafiklys og trafikstrøm ikke er justeret optimalt.

Da det forholder sig så heldigt, at partikammeraten Peter Thyssen har ansvaret for Magistratsafdelingen for Teknik og Miljø (hvorunder en del af de århusianske veje hører) vil én af de to herrer måske svare mig på, hvad Århus har gjort for at nedsætte det CO2-udslip der forekommer i – for rigelige mængder – fordi mange gamle lysreguleringer burde justeres eller skiftes ud.

Vejdirektoratets overslag viser, at lysets farver fungerer uhensigtsmæssigt, og at der – Danmark under et – kunne spares 900 mio. kr. ved at justerer/udskifte så nutidens trafikstrøm og lysenes indflydelse på trafikkulturen kom i bedre samspil.

Såfremt justeringer/udskiftninger fandt sted ville Investeringen være tjent ind på 18 dage, viser overslag fra Vejdirektoratet.

Hvor meget der vil kunne spares i det århusianske vejnet ved jeg ikke, men mon ikke vi kommer op i mio.-klassen. Det ved Thyssen sikkert, og så vil jeg være glad for også at få det at vide.

BENT JENSEN

Optaget i "Stiften" søndag 16.12.07
Det var for at rense luften, der blev udskrevet valg,  ingen var rigtig klar til at beholde arbedjstøjet på fordi det lå i luften, at Statsministeren ville udskrive valg.  Valget kom, blev afviklet men resultatet blev, at efter folketingsvalget var det svært for enkelte at trække i arbejdtøjet. Den nystylede Pia C Møller ville ikke have det i grønt fremstillede arbejdstøj på. I stedet for - i respekt for folkestyret - og de der havde stemt på Det Konservative Folkeparti - at forlade "Tinget" og lade en suppleant komme til fordi Pia C Møller  ikke kunne holde  Bendt Bendtsen s lederstil ud længere, valgte hun at blive "levebrødspolitiker. Det er en uskik, og lovene bør laves om, så utilfredse kandidater må forlade det valgte embede når "lugten i bageriet" ikke længere kan holdes ud. I Byrådet har århusianerne oplevet det flere gange, i Folketinget har "Danmark" oplevet det adskillige  gange. Jeg frygter oprigtig talt for, at de "utilpassede kandidater" tror, at de er valgt på egne kvaliteter. Det tror jeg ikke de er, de er valgt på det partis holdninger de stiller op for.
Bent Jensen, Rønnehaven 64, 8520 Lystrup,

- - - * * * - - - * * *

Uha, jeg kan næsten ikke klare ynkelige Jørgen Poulsen. Et er at han har forhandlet sig frem til en kæmpe løn, og modtaget denne via 14 års ansættelse, hos en humanitær organisation, hvor masser af mennesker arbejder gratis, for at hellige formålet om at hjælpe medmennesker. Noget andet er hans griskhed da han blev fyret.
Hvorledes kan denne forkælede ex-chef dog tro, han kan få orlov, når han er 64 år, og en valgperiode er fire år?!.
Som jeg husker sagen Jørgen Poulsens vej til Folketinget startede han med at ville have løn under orloven. Det blev ham nægtet.
Så ville han ikke have "gyldent håndtryk på 750.000, men tog det alligevel.
Hvordan kan 64-årige ynkelige Poulsen forvente, at vende tilbage til et milion-job som 67 årig. Så længe kan det jo frygtes, han er medlem af dette Folketing.. Hvordan kan han tro, at ”hans” job kan stå ubesat i fire år. (mistanken om, at der intet indhold var i millionjobbet sniger sig forbi mig.).
Til orientering for læseren får Jørgen Poulsen 45.913 kr./mdr + skattefrit omkostningstillæg 4.402/mdr.  Da Ynkelige Poulsen forhåbentlig ikke opnår genvalg, modtager han 12 måneder løn, og efter et års medlemskab af Folketinget har han ret til en pension – minimum 29.642 kr./mdr.
Udover diverse gratisydelser som besøg i det Kgl. Teater, rejse med DSB mv.
Det er ikke kun mig, der har svært ved at klare Ynkelige Poulsen – f. eks. læste jeg i en avis ataf 21.543 spurgte ville 56 % af disse: ikke give en krone fremover til den humanitære organisation Ynkelige Poulsen kom fra.
Med fødselsdatoen 05.07.1943 skal Ynkelige Poulsen også snart tage stilling til, om han vil modtage sin folkepension. Det tror jeg gerne han vil.
I øvrigt har jeg læst, at hans arbejdsgiver først fik hans ansøgning om orlov EFTER at han var blevet fyret. Så vær på vagt! Kære Læser. Ynkelige Poulsen er måske også usande Poulsen.
V. H Bent Jensen 

- - - * * * - - - * * *
24. marts 2005
Emne: læserbrev om
formandsvalget i socialdemokratiet
Gid den bedste må vinde!
Socialdemokraterne skal have en ny formand. Rutinerede folketingspolitiker Frank Jensen kandiderer mod urutinerede folketingspolitiker Helle Thorning-Schmidt. Manden mod Kvinden. Den tidligere minister mod det tidligere EU-medlem.
Jyden mod Sjællænderen.
Banaliteter! Kan læseren mene.
Ja, men i bund og grund bliver det de ca. 55.000 socialdemokratiske vælgeres lod, også at lade ovenævnte indgå i overvejelserne inden krydset sættes. For den himmel-råbende store forskel er der - for mig at opleve - ikke på de to kandidater.
De er begge værdige socialdemokrater, men enkelte for-skelle har jeg dog noteret mig. Frank Jensen opfatter jeg som den mest traditionel: Klassekamp er et begreb han har nævnt, mens jeg opfatter Helle Thorning-Schmidt som mere fremtidsorienteret. Det er modigt, at nævne eventuelle juste-ringer af efterlønsordningen.
Politik handler om magt, og det er afgørende for mig, at socialdemokratiet genvinder den brede befolknings tillid. Her erkender jeg, at jeg tror Helle Thorning-Schmidt bedst kan formidle gennemførelsen af denne proces. Jeg føler hun bedst har modet til at tænke socialdemokratiske kernevær-dier ind i nutiden, der i 3-4 år frem vil skulle leves under statsminister Anders Fogh ideologier.
Helle Thorning-Schmidt vil plæderer for, at hjørnestenene i
velfærdssamfundet skal være frihed, lighed og solidaritet, at der skabes lige muligheder for mennesker. Alle mennesker skal have chancen for at bruge deres evner og realisere deres drømme uanset deres sociale baggrund. Alle skal have mulighed for at leve i tryghed med deres familie.
Hun vil turde tænke langsigtet og jeg tror hun kan udtænke ansvarlige løsninger for vores velfærdssamfund, så de svageste ikke bliver klemt i hovsa-løsninger og økonomisk uorden. Jeg tror hun vil turde have visioner og evne at sætte eviggyldige socialdemokratiske værdier ind i en aktuelle politisk rammer. Og derfor turde tage de næste skridt i velfærdssamfundets udvikling og lancere et ambitiøst social-demokratisk projekt for det 21. århundrede.Det kræver, at den brede befolkning opfatter, at socialdemokraterne opnår resultater, og ikke kun producerer resolutioner. Nogle mener, at der ikke er plads til flere partier på midten. Jamen, kun et enkelt parti har "hjertet til venstre", socialdemokraterne.
Med Helle Thorning-Schmidt som formand vil der også blive sat et nyt "landshold" for nye øjne ser nye muligheder.
Med to valgnederlag under to forskellige rutinere folketings-politikere og formænd for socialdemokraterne mener jeg chancen for fremgang ved næste folketingsvalg må gives til Helle Thorning-Schmidt. Jeg anbefaler at sætte kryds ved Helle Thorning-Schmidt.
Byrådskandidat for socialdemokraterne, og bestyrelsesmedlem hos
socialdemokraterne i Elsted/Lystrup, Nordkredsen
Bent Jensen, Rønnehaven 64, 8520 Lystrup - 8622 3596 - mail: Jensen64@mail.dk

Dan Jørgensen - Fynmboen der beboer en adresse på Trøjborg. Medlem af europa parlamentet

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...

Martin Meik | Svar 13.07.2015 11:04

Hej Far,

Der er nogle gode artikler og nogle gode pointer på din side.

Dejligt at du er aktiv og har holdninger.

Kærlig hilsen en stolt søn!

Arne Duelund Nielsen | Svar 08.11.2010 08:05

Nu har dit indlæg om mig og sygeplejerskerne vist hænge længe nok på din hjemmeside. Det kan godt være, at jeg var for grov, men strejken var jo til debat.

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

17.10 | 21:39

Jeg er flyttet, til Lindenborgvej 33 st. 8240 Risskov
i er velkommen, ring lide først,

Mvh
knud 23807703

...
17.10 | 19:20

Lis sender hilsen. Vi er overraskede, bedrøvede over et så langt sygdomsforløb du har haft til dato. Skriv venligst til os, hvor vi kan besøge dig. hilsen L+BJ

...
17.10 | 17:12

Ha Bent har du det godt, jeg har lide været på hospitalet i ca, 1 år.
med boldprop og hjertestop 2 gange,
har fået det bedre, sidder i kørestol. hils Lis

...
19.06 | 17:33

Kære Bent
Træls - MEN godt fordi min ungste broder er bedre stillet end dem der skulle have din "seng".
Mon der bliver - alligevel - vores brødretur?
KH Finn

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE