Graddage

Tommelfingerregel

Hjortevildt, herunder råvildt, og harer 40 graddage
Hønsefugle 30 graddage
Andefugle 20 graddage

Eksempel: hjortevildt i 10 grader skal hænge i 4 dage (10*4=40)
eller 40/grader= dage det skal hænge

Den bedste modning sker i øvrigt ved en konstant temperaturer omkring 2 – 6 °C. Derfor skal man sørge for at hænge dyret i skygge, i et udhus, en kælder eller lign., hvor der en en forholdsvis konstant temperatur. Ved højere temperaturer på 8 – 10 °C bør tiden reduceres væsentligt. Det anbefales endvidere at hænge vildtet i en flue tæt sæk, eller placere det i et flueskab, hvor spyfluer mv. ikke har adgang. Er dyret blevet skudt, så mave/tarmregionen er ramt, skal man være meget opmærksom på modningsprocessens forløb, idet rester af mavesafter kan sætte gang i en lettere forrådnelse.

lugt til kødet det skal altid lugte frisk, må ikke være harsk/surt


I øvrigt modner vildtkød ikke fryseren... 

http://www.huntersmagazine.com/article/k%C3%B8det-i-fryseren  

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...

Jagt-vildt | Svar 12.12.2014 07.10

interessant spørgsmål...jeg har prøvet at søge på nettet og alt peger på at vildtkød skal modnes inden frysning...altså mens kødet er friskt

LindaRiis Suszkiewicz | Svar 11.12.2014 13.07

Det jeg mente, var om det er muligt at fryse kødet med det samme, og så lade det modne inden man bruger det?
Linda

Linda Riis Suszkiewicz | Svar 10.12.2014 13.02

I øvrigt synes jeg det er en side der er værd at besøge.

Jagt-Vildt 11.12.2014 05.25

ang. modning af vildtkød, se linket her: http://www.huntersmagazine.com/article/k%C3%B8det-i-fryseren
søg evt på "modner vildtkød i fryseren"

Linda Riis Suszkiewicz | Svar 10.12.2014 13.01

Mon nogen har erfaring med, hvad der sker hvis man fryser vildtkødet ned, og lader det modne i køleskab, inden det skal bruges. Kan man det?

Jagt-Vildt 11.12.2014 05.23

Hej jeg gør selv det at jeg lader vildtet hænge og modne, derefter fryses kødet, det fungerer fint.

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

12.12 | 07:10

interessant spørgsmål...jeg har prøvet at søge på nettet og alt peger på at vildtkød skal modnes inden frysning...altså mens kødet er friskt

...
11.12 | 13:07

Det jeg mente, var om det er muligt at fryse kødet med det samme, og så lade det modne inden man bruger det?
Linda

...
11.12 | 05:25

ang. modning af vildtkød, se linket her: http://www.huntersmagazine.com/article/k%C3%B8det-i-fryseren
søg evt på "modner vildtkød i fryseren"

...
11.12 | 05:23

Hej jeg gør selv det at jeg lader vildtet hænge og modne, derefter fryses kødet, det fungerer fint.

...
Du kan lide denne side
Din "Flash" afspiller har brug for at blive opgraderet

For at se denne side kan du klikke her for at hente den seneste version af "Flash" fra Adobe. Når installationen er overstået kan du vende tilbage hertil og se siden.

Hvis du ser denne besked selvom du lige har opgraderet Flash så prøv at lukke alle Internet Explorer vinduer ned, start op igen og kom tilbage til denne side.