Graddage

Tommelfingerregel

Hjortevildt, herunder råvildt, og harer 40 graddage
Hønsefugle 30 graddage
Andefugle 20 graddage

Eksempel: hjortevildt i 10 grader skal hænge i 4 dage (10*4=40)
eller 40/grader= dage det skal hænge

Den bedste modning sker i øvrigt ved en konstant temperaturer omkring 2 – 6 °C. Derfor skal man sørge for at hænge dyret i skygge, i et udhus, en kælder eller lign., hvor der en en forholdsvis konstant temperatur. Ved højere temperaturer på 8 – 10 °C bør tiden reduceres væsentligt. Det anbefales endvidere at hænge vildtet i en flue tæt sæk, eller placere det i et flueskab, hvor spyfluer mv. ikke har adgang. Er dyret blevet skudt, så mave/tarmregionen er ramt, skal man være meget opmærksom på modningsprocessens forløb, idet rester af mavesafter kan sætte gang i en lettere forrådnelse.

lugt til kødet det skal altid lugte frisk, må ikke være harsk/surt


I øvrigt modner vildtkød ikke fryseren... 

http://www.huntersmagazine.com/article/k%C3%B8det-i-fryseren  

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...

Jagt-vildt | Svar 20.10.2015 17.09

Aflæs bare temperaturendagligt og brug gennemsnittet det virker fint

Finn Madsen | Svar 20.10.2015 16.21

Tak for information vedr. graddage.
Er de 10 graer, som I bruger som eksenmpel en middagstemperatur eller er det genneemsnit i døgnet. Der dr en stor forskel.

Jagt-vildt | Svar 12.12.2014 07.10

interessant spørgsmål...jeg har prøvet at søge på nettet og alt peger på at vildtkød skal modnes inden frysning...altså mens kødet er friskt

LindaRiis Suszkiewicz | Svar 11.12.2014 13.07

Det jeg mente, var om det er muligt at fryse kødet med det samme, og så lade det modne inden man bruger det?
Linda

Linda Riis Suszkiewicz | Svar 10.12.2014 13.02

I øvrigt synes jeg det er en side der er værd at besøge.

Jagt-Vildt 11.12.2014 05.25

ang. modning af vildtkød, se linket her: http://www.huntersmagazine.com/article/k%C3%B8det-i-fryseren
søg evt på "modner vildtkød i fryseren"

Linda Riis Suszkiewicz | Svar 10.12.2014 13.01

Mon nogen har erfaring med, hvad der sker hvis man fryser vildtkødet ned, og lader det modne i køleskab, inden det skal bruges. Kan man det?

Jagt-Vildt 11.12.2014 05.23

Hej jeg gør selv det at jeg lader vildtet hænge og modne, derefter fryses kødet, det fungerer fint.

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

20.10 | 17:09

Aflæs bare temperaturendagligt og brug gennemsnittet det virker fint

...
20.10 | 16:21

Tak for information vedr. graddage.
Er de 10 graer, som I bruger som eksenmpel en middagstemperatur eller er det genneemsnit i døgnet. Der dr en stor forskel.

...
07.10 | 23:53

Er i gang med at tage jagttegn, dette har været til kæmpe hjælp!

...
05.10 | 07:03

det korte svar er ja...dog under visse betingelser...se våbenloven §2a
link:https://www.retsinformation.dk/forms/r0710.aspx?id=142859
prøv at google "våbenloven

...
Du kan lide denne side