Vi har en lille stueopdræt, hvor ordet tages bogstaveligt, for hvalpene er omkring os hele tiden. Vi bor i en dejlig villalejlighed med have, og vores piger er vores et og alt. Vi har 20+ års erfaring i opdræt, men da vores piger er familiehunde, får de ikke så tit hvalpe, men når de gør, er hvalpene en del af familien. De bliver født i stuen med de andre hundepiger omkring sig, og alt foregår stille og roligt. De første uger er de en armslængde fra os, hvad enten vi sidder i sofaen eller sover i sengen, for vi vil sikre, at både mor og hvalpe har den bedste start, og at der ikke sker noget med nogen af dem. Senere laver vi en hyggekrog i stuen, hvor de kan boltre sig, hvis de ikke er ude og løbe sammen med os andre. Alle deltager i opfostringen. Det er ét stort hundekollektiv ❤


Når man har haft racen i så mange år, kender man meget til, hvad der er vigtigt i opvæksten + hvad der skal til, for at man giver de bedste gener til hvalpene. Vi har haft flere generationer, der er blevet gamle, og i dag har vi et par linjer, som vi mener kan give kommende familier noget af det bedste. Vores første pige på stammen var Amanda, som blev næsten 14 år. Hun blev fulgt hele sit liv af KU Life, fordi hun deltog i flere af deres forskningsprojekter, så vi kendte alt til hendes helbred helt til det sidste, og hun var en sund og stærk hund. Hendes datter Emma (fra 2013) har overtaget hendes plads i forskningsprojekter, og indtil nu er hun sund og rask - og gennemtestet🙂 Hendes datter Nellie fortsatte de gode gener, og vi har nu selv en af hendes hvalpe - 4. generation! Et gennemgående krav for vores hunde - udover helbredet - er deres sind. Vi har altid valgt at prioritere det rolige, glade, omgængelige sind, hvor hunden hviler i sig selv, er imødekommende, modig og tryg ved alt, den møder. Det smitter af på hvalpene, og vores 4 generationer har alt det, vi kunne ønske os.


Alle vores hunde har gennemgået de krav, der normalt stilles, før der kommer hvalpe. De er hjertescannet, DNA testet og PL testet. Derudover har de være bedømt af en dommer og er blevet godkendt til avl. Vores stambøger er fra DDA.

Sundhed, godt sind og famileværdier er i højsædet

Vi har fået hvalpe!

Mynthe har fået det mest bedårende kuld på 8 dejlige hvalpe torsdag den 18/1-2024. Klar til nye familier i påsken.

Begge forældre er avlsgodkendte med alle de krævede undersøgelser. Hvalpene får stamtavle i DDA.

Hvalpene er klar til at flytte hjemmefra fra den 14/3 - perfekt til en forlænget påskeferie. Ellers kan de sagtens blive hos mig i ugen op til påskeferien. I kan se mere om hvalpe og Mynthe på separat fane.

ALLE HVALPENE HAR FÅET DERES FAMILIER.

Må vi præsentere Selma - aka "Nellie-Mini-Me"

I april 2023 fik Nellie sit sidste kuld hvalpe, og vi beholdt Selma ❤ Selmas far er Eigil, ligesom Mynthes.

Hun ligner Nellie utroligt meget (det er Selma bagerst på billedet), men jeg tror, sindet er mere Emmas (mormor). Altså mors smukke udseende og mormors dejlige, rolige, kærlige sind - det bedste af begge verdner. Hun tegner til at blive en rigtig dejlig pige, og jeg glæder mig til at se, hvordan hun ender ud som voksen.

Oktober 2022 var Mynthe på udstilling for at få hende bedømt - og forhåbentlig få en 1. præmie, som er en avlsgodkendelse. Det fik hun - og oveni fik hun en 1. plads blandt jævnaldrende Cavalier tæver og gik videre til BIS-runden. Og sørme om hun ikke fik en BIS 1! I BIS samler man alle racer, der har fået en 1. plads til en bedømmelse indenfor samme alder.  Jeg er så stolt, men hun er altså også en fantastisk hund - både i udseende og i sind.


Derudover er hun blevet hjertescannet og PL testet, som jo hører til for at være klar til at blive mor. Vi behøver ikke DNA teste hende, fordi hun er fri for de to sygdomme via sine forældres DNA test, som var negative

Må vi præsentere Mynthe

Mynthe er flyttet ind hos os i juni 2021 ❤

Mynthe er fra mine venners dejlige hund Aya, som er nøje udvalgt pga. sit utroligt dejlige sind, sit smukke ydre og gode, sunde gener.

Far er Eigil, som jeg selv har brugt til Nellies dates, og han er en lækker, lækkker dreng.

Hun er fra april 2021 og flyttede ind som 11 ugers hvalp.

Hun indtog mit hjerte med det samme. Er meget kærlig, glad og virkelig klog. Var som hvalp fyldt med masser af krudt, og de andre var overbærende og tålmodige - prævis som racen heldigvis altid er. 

Hun er en pragtfuld pige, super intelligent og med et dejligt sind og temperament.

Hun er blevet avlsgodkendt på udstilling - hvor hun også fik en BIS 1 (bedste tæve på tværs af alle racer i hendes aldersgruppe på udstillingen).

April 2018 var Nellie på udstilling i håbet om, at hun fik en 1. præmie og dermed blev avlsgodkendt. Men det gik så meget bedre end vi overhovedet turde håbe på. Udover 1. præmien fik hun certifikat og kom videre til BIS, hvor hun vandt BIS 2. Det betyder i menneskesprog, at hun blev nummer to blandt alle de vindende hunde fra de forskellige klasser - altså i gruppen best in show. Jeg er så stolt og rørt. Vi synes selv, hun er fantastisk smuk, men når jeg læser dommerens kritik, er hun 100% perfekt - og pokalen var en ekstra bonus.


Derudover er hun blevet hjertescannet og PL testet, som jo hører til for at være klar til at blive mor. Vi behøver ikke DNA teste hende, fordi hun er fri for de to sygdomme via sine forældres DNA test, som var negative

Småt og stort i Hundehuset

Januar 2024: Mynthe fik sit første kuld hvalpe. Hele 8 stk. blev det til, og den lykkelige (og uvidende) far er Otto, som er en smuk og dejlig blenheim dreng.


April 2023: Nellie fik sit sidste kuld hvalpe, og vi beholdt en dejlig lille blenheim pige, som hedder Selma. Hun er hermed 4. generation her i huset, og umiddelbart minder hun meget i sind om sin mormor, Emma, og udseendet er 100% hendes mors. Ind imellem kan jeg ikke se forskel. Vi har store forventninger til hende, for vi ved, at hun har gode gener, og med Eigil som far burde alt gå op i en højere enhed.


2022/2023: Mynthe er hjertescannet og PL testet med flotte resultater. DNA er ikke nødvendigt, da hun er fri for de to frygtelige sygdomme via sine forældre.


Oktober 2022: Mynthe fik 1. præmie, certifikat og BIS 1 på udstilling. Dvs. hun er avlsgodkendt og åbenbart den smukkeste tæve i sin aldersgruppe på tværs af alle racer. Vi er så stolte.


Juni 2021: Mynthe er flyttet ind hos os Desværre nåede hun ikke at lære Tilde at kende, men vi håber selvfølgelig, at hun falder godt til uden hendes vejledning :-) Mynthe er fra mine venners dejlige hund, og far er Eigil, som jeg selv bruger til Nellies dates. Hun er en pragtfuld pige, som jeg ser masser af potentiale i og glæder mig til at lære at kende.


Maj 2021: Tilde er taget over regnbuen. Det er ubærligt og jeg og hundepigerne er helt fortabte. Hun var min soulmate, min vagthund og loyale skygge. Hun var en personlighed uden lige og så havde hun de smukkeste øjne, det dejligste humør og var super intelligent. Hun vil blive savnet for evigt og aldrig glemt💔


Oktober 2018:Vi er flyttet i en dejlig villalejlighed på en gammel gård i Reerslev ved Hedehusene. Der er en skøn have til, så der er masser af plads til en hundeglad familie.


August 2018: Nellie er hjertescannet og PL testet med flotte resultater. DNA er ikke nødvendigt, da hun er fri for de to frygtelige sygdomme via Gustav og Emma.


Juli 2018: Vi er i sorg. Vi har mistet Amanda. Hun blev næsten 14 år, og tomrummet efter hende er kæmpe stort. Godt vi fik dejlige Emma fra hende, så vi kan nyde små de glimt af Amanda i hende.


April 2018: Nellie fik 1. præmie, certifikat og BIS 2 på udstilling. Dvs. hun er avlsgodkendt og smuk nok til, at hun blev nummer 2 blandt alle hundene på udstillingen - det er ingen skam at tabe til en smuk Dogue de Bordeaux


Februar 2017: Nellie blev født. Hun blev valgt i Emmas kuld, for belært af den frygtelige oplevelse med Tilde, turde vi ikke vente med at få en Emma klon. Nellie er en smuk blenheim, som vi glæder os til at se vokse op.


December 2016: Rosalie er flyttet hjem til min kusine og hendes datter, hvor hun lever et fantastisk luksusliv. Rosalie trivedes slet ikke hos os, for hun blev aldrig glad for at være en del af en flok, og da hendes trivsel gik forud for mine ønsker om smukke Rosalie hvalpe, og selvom hjertet så meget rummede hende, måtte jeg gøre noget. Heldigvis viste min beslutning sig at være perfekt, for hun stortrives som enehund og bliver møgforkælet.


August 2016: Vi oplevede en stor sorg. Tilde mistede et helt kuld på 7 smukke piger og samtidig var vi meget tæt på at miste Tilde. Gudskelov klarede hun den, men pga. omstændighederne var dyrlægen nødt til at fjerne livmoderen på hende, så vi kommer aldrig til at få en Tilde hvalp. Det er en stor sorg, men den overskygges af glæden over, at vi fik lov at beholde Tilde, for det kunne virkelig været gået helt galt. Godt vi fik lov at beholde hende! Nu skal hun nyde en tidlig pensionstilværelse, og så må hun nøjes med rollen som pædagogmedhjælper, når vi har hvalpe, som jeg er sikker på, hun vil nyde.


August 2016: Rosalie er blevet hjertescannet på KU Life, og det så godt ud. Hun er nu helt klar til sit første kuld med alle test og avlsgodkendelse.


Juni 2016: Rosalie er blevet røntgenfotograferet for HD og spondylose. Dette er gjort, fordi vi ikke har kendt hendes forældre og ikke har en "hands-on" historik som med vores andre piger. Hun viste sig at have super flotte hofter, og der var ingen spondylose at se.


Juni 2016: Rosalie er blevet adoptere af os - og hun har også adopteret os på stedet. Hun er en super tillidsfuld og kærlig hund på 3 år. Vi er spændt på at følge hende og håber, hun vil falde godt til hos os.


September 2015: Vi har mistet Nikita. Det kom meget pludseligt og hun døde simpelthen i mine arme. Vi er knust og hun er så savnet. Elskede min lille glade, kærlige pige.


Juli 2015: Vi flyttede til et dejligt hus på landet i Gyrstinge ved Ringsted. Det håber jeg ikke giver problemer med kontakten med vores dejlige hvalpekøbere, som vi nyder så meget. Vi vil stadig altid glæde os til besøg og håber, I vil tage turen til Ringsted i stedet for. Heldigvis er der også mange, der bor i det område i forvejen, og I vil jo bare få det lettere.


Februar 2015: Vi har haft besøg af en adfærdsbehandler for at få hjælp til Nikita, og det endte fantastisk, og Nikita trives igen (og jeg blev klogere). Oveni fik jeg hende til at kigge på mine hunde og hele miljøet herhjemme, og da vi havde hvalpe, da hun besøgte os, var der en masse spørgsmål om rigtigt og forkert. Det var en stor glæde at få at vide, at alt var perfekt - også hvalpenes opvækst og prægning. Og sagt med et dejligt smil: "Dine hunde har det så godt - det så jeg med det samme"


Februar 2015:Vi har fået resultatet af Emmas hjertescanning på KU Life: Mislyd 0 og Prolaps 1 og prædikatet avlsgodkendt.


Januar 2015: DNA test fra AHT er modtaget: Emma er CCS fri og EFS fri. Da vi kun benytter hanhunde, der også er fri/fri vil ingen af Emmas hvalpe blive bærere eller syge.


Januar 2015: Emma er blevet patellaundersøgt med resultatet 0/0.


August 2014: Emma har været på udstilling og har fået en 1. plads plusavlsgodkendelse.


Januar 2014: Vi har fået resultatet af Tildes hjertescanning på KU Life: Mislyd 0 og Prolabs 1 og prædikatet avlsgodkendt.


Oktober 2013: Tilde er blevet patellaundersøgt med resultatet 0/0.


Oktober 2013: DNA test fra AHT er modtaget: Tilde er CCS fri og EFS fri. Da vi kun benytter hanhunde, der også er fri/fri, vil ingen af Tildes hvalpe være bærere eller syge.


August 2013: Tilde er blevet bedømt af en dommer og er blevet avlsgodkendt.

KONTAKT

Vi bor i Reerslev ved Hedehusene og kan kontaktes på:

Tlf.: 26 13 70 10

Mail: susanne_winther_62@hotmail.com

Hunde alle vegne - de ligger nærmest i lag for at være tæt på. Hvad skal jeg med en stor sofa ;-)

Har du først kigget dybt ind i de store, mørkebrune øjne på en Cavalier King Charles Spaniel, vil du for altid være fortabt.

Der er mange gode grunde til at vælge netop en Cavalier. En Cavalier er godmodig, hengiven og kærlig men frem for alt en yderst alsidig hund. En cavalier vil elske dig ubetinget, og den vil være din tro følgesvend. 

Siden er sidst opdateret den 06-03-2024