"Lis" populære opskrifter
Gulerodsboller
personer
Gullerodsboller ca. 20 stk.


130 g.smør/margarine.
100 g. gær.
3 æg.
1 kg. mel.
40g. sukker ( kan undlades )
200 g. gulerødder (4-5 stk ) rives groft.
1/2 l. vand.
2 tsk. salt.
100 g. solsikkekerner.

Alt røres sammen.
Meget blød dej , formes med en ske og sættes på pladen, stilles til hævning i en 1/2 time og bages ved 225 grader i ca. 12 min.

        God fornøjelse.
Chokoladekager som smager.

200g. smør/margarine
200g. chokolade.4 æg.
150g. sukker.
2½ dl mel.
1 tsk. bagepulver.
1spsk vanilijesukker.
saft og skal af 1 appelsin ( istedet for skal kan bruges dr. oetker reven appelsinskal).

Smelt smør og chokolade i en gryde ved svag varme.
Pisk øg og sukker skummende. Sigt mel, bagepulver og vanilijesukker i og rør det sammen. Hæld den afkølede chokoladeblandning i og rør det sammen.
Hæld dejen i 12-14 smurte muffinforme.( evt. metalforme foret med muffinforme af papir ) og bag dem ved 225 grader ica. 8 min.
Lynboller
personer
Lynboller

½ l. mælk
3 pk. gær
100 g. sukker
3 æg
200 g. magarine
det mel som blandningen kan tage.

Slås op med det samme og hæver til dobbelt størrelse.
Bages 5-8 min. ved 200 grader.
( der bliver ca. 40 stk.)
                                                   
Roulader.  1 stk.

3 æg
125 g sukker
60 g hvedemel.
35 g kartoffelmel
1 tsk. bagepulver

Pisk æg og sukker hvidt.
Vend mel og bagepulver i æggesnapsen.
Læg bagepapir på en plade og hæld dejen ud derpå og jævn det pænt ud.
Bag kagen ca, 5 min. i midten af ovnen.
Bages ved 225 grader
Drys lidt sukker på den og læg et andet stykke papir over og vend kagen af pladen.
Fyld er en smags sag.
Hvis der anvendes marmelade rulles den sammen med det samme.
Anvendes der fløde eller smørcreme køles kagen af.



                                                







Banankage
personer
Pisk 3 æg med 170g sukker og pisk 2tsk vanilliesukker i. Pisk 100g. smeltet smør i. Bland125g. mel med 1 tsk. bagepulver og 1 banan skåret i skiver og små terninger.Rør det i dejen. Kom dejen i en velsmurt sandkageform og bag kagen ved 175 grader i knap 1 time. Når kagen er svalet tages den ud af formen og dækkes evt. med smeltet chokoladeglasur. 
Søndagskringle

375 g. koldt smør/margarine.
ca. 500 g. mel.
50 g. gær.
1 dl. kold mælk.
2 spsk. melis.
1 tsk. salt.
2 æg.

Fyld

200 g. marcipan
50 g. flormelis
2 æggehvider.

Pensling og pynt.

1 sammenpisket æg
2 spsk.tesukker/ melis evt. hakkede mandler.

1. Hak fedtstoffet ud i melet.
2.Rør gæren ud i mælken.
3.Ælt mel, fedtstof, gæropløsning, melis, salt og æg til en smidig og fast dej.
 Lad den hæve et lunt sted med et klæde over ca. 15 min.
4. Rør fyldet blødt og smidigt.
5. Ælt dejen. Rul den ud til en rektangulær plade. Fold den sammen 3 gange og rul den ud igen. Dette gentages 2a3 gange. Sidste gang rulles ud til en plade på ca. 30x50 cm.
6. Smør fyldet på og rul sammen til en roulade. Bøj og form til en kringle.Pensl. med sammenpisket æg og drys med tesukker eller andet efter behag.
7.Bag ca. 30 min. ved 225grader. sval kringlen let af før den pakkes ind og fryses ned.

Hvedeknopper.
personer
Hvedeknopper.

Hvedeknopperne flækkes og ristes, før de spises som hveder med smør og marmelade.


( 9 stk. )

1 æg.
2 dl mælk.
25 g. gær
11/2 tsk. salt
1 spsk. sukker
ca. 375 g. mel
ekstra mel til formning.

1. Æg og mælk piskes sammen og hældes over den smuldrede gær. Sukker og salt blandes i væden sammen med halvdelen af melet. Dejen piskes i nogle minutter, før den æltes færdig med det mel, den kan tage.
2. Dejen hæver i ca. 45 min. og deles i 9 stykker, der trilles til boller og stilles til hævning i en lille, smurt bradepande med 2 cm. mellemrum.
3. Når bollerne er hævet så meget, at de "smelter" sammen, stilles de i en 225 gr. varm ovn i ca. 26 min         



                                                    
Nøddekager i papirforme ca. 100 stk. ( muffins)


1080 g. margarine
1020 g. sukker
  600 g. mel
    12 æg
200 g. hakkede mandler, hasselflager eller solsikkekerner/ chokolade alt efter behag.Margarine og st.melis smeltes sammen og afkøles lidt. Mel, fyld og sammenpisket æg blandes i.
Dejen hældes i en kande og fyldes i forme 3/4 fulde.Bages ved 200gr. i ca 10 min.
Kagerne  kan evt. pyntes med glasur og cocktailbær eller kandiserede frugter.

                                                 


Vinrabarber med smuldredej
4 personer
300 g vinrabarber
1 dl sukker eller efter behag.
Lidt vaniljesukker efter behag.

Dej
125 g smør
125 g mel
125 g sukker
æltes let sammen.

skær rabarber i små stykker ca. 2 cm. og kom dem i et fad drys med sukker og vanilje og kom smuldredejen over og sæt fadet ind i oven ca. 35 min. til rabarberne er møre og overfladen er gylden.
Severes lun med iskold flødeskum eller creme fraiche til, vaniljeis kan også anbefales.
Smørkage.

500g. mel
150g. margarine
  70g. gær
    2   æg
  40g sukker
    2 dl. lunken mælk
  50g. rosiner (kan undlades)
  1/2 tsk. kardemomme
  1/2 tsk salt
 

Fyld 1: creme
Mens dejen hviler i ca. 15 min, koges creme af 1/4 liter mælk, 20g. sukker og en 1/4 cremepulver.
(Jeg bruger istedet kagecreme som røres med kold mælk, men istedet for at bruge 5 dl mælk bruger jeg 4 dl så den bliver mere fast.)

Fyld 2. Remonce

100g. margarine
150g. mærkt farin.
 1 spsk mørk sirup
Det hele røres godt sammen.

Forskrift
Dejen æltes og sættes til hævning i ca. 15 min., hvorefter den deles i to dele. Den ene rulles ud og lægges i bunden af en bradepande. Halvdelen af remoncen stryges på, cremen lægges på, og til sidst drysses rosinerne på. Den anden halvdel rulles ud og resten af remoncen stryges på, rulles sammen som roulade deles i 15 stk lægges på som snegle på dejen i bunden af bradepanden. Efterhæver 15 min. Den hævede dej stryges nu forsigtig med æggestrygelse. Bages i ca. 20 min. i god varm ovn, glasseres med hvid glasur, mens kagen endnu er lunken.


Kan fryses inden der kommer glasur på.

Romkugler
personer
Romkugler

Disse romkugler indeholder hverken margarine eller gamle kager, og de er lækre.

( 10 stk)

2 mørke lagkagebunde.
35g. mandler
1 dl. solbærsyltetøj med rom
45g. smeltet chokolade
35g. flormelis
35g.kakao
kokosmel, krymmel eller lign. til pynt.

1. Rist mandlerne på en tør pande, de behøver ikke at blive smuttet først. Pluk kagebundene itu, og saml alle ingrediensene( undtagen syltetøjet) i foodprocessoren. Kør et øjeblik, tilsæt syltetøj og kør igen.
2. Form massen til kugler på ca. 40 g.  Tril kuglerne i kokosmel eller anden kagepynt.
Stilles køligt.

Stor Appelsinkage

(Ca 30 snitter)
Dej 3 æg
150 g smør/margarine
3 dl sukker
Saft af 2 appelsiner
4 dl mel
2 tsk. bagepulver
1 brev appelsinfrugt fra dr. oetker.
 Hvis man bruger økologiske appelsiner kan man rive skrallen af de 2 appelsiner istedet for 1 brev Dr. Oetker appelsifrugt.
Pynt
100 g. smør
2 spsk. kakao
½ spsk. mel
3/4 dl sukker
1½ dl piskefløde
hakkede nødder el. mandler.
1. Pisk æg og sukker luftig og rør Appelsinfrugt fra Dr. oetker i sammen med saften, sammen med smeltet, noget afkølet smør.
(Eller hvis man bruger skrallen fra appelsinerne)
Sigt mel og bagepulver og rør det i dejen,
som hældes i en lille bradepande 25x35 cm. foret med bagepapir
2. Bag 15-20 min. ved 200 gr. i nederste del af ovnen. Prøv med en tynd pind om kagen er tør og ikke våd indvendig. Løft kagen med bagepapir op og læg den til afkøling på bagerist.
3. Smelt smørret til pynten i en kasserolle og rør de øverige ingredienser i. Varm op under omrøring og lad cremem koge over svag varme 7-10 min.til cremen er tyk. Løsn kagen fra bagepapiret med en tynd skarp kniv. Bred cremen over og drys med grofthakkede nødder/mandler

Marcipanmuffins
personer
Marcipanmuffins
12 stk
.


50 g smør
2 æg
125 g suker
250 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
100 g marcipan
1½ dl skummetmælk
1 spsk perlesukker.

Smelt smøret.
Pisk æg og sukker tykt og luftigt og rør det afkølede smør i. Bland mel, bagepulver og revet marcipan sammen og vend det i dejen skiftevis med mælk. Fordel dejen i 12 muffinsforme og drys med perlesukker.
Bag kagerne midt i oven ved 200 grader i ca 20 min.
Tips. Vend evt. lidt fintrevet appelsin eller citronskal i dejen

Pølsehorn
personer
Pølsehorn (8stk)

Bag dobbel portion med det samme de er et hit hos børnene.
ss = spiseke
tsk. = teske

Du skal bruge  til 8 stk.

25 g gær.
2 ss. lunkent vand.
1 dl mælk.
1 tsk. sukker.
1/4 tsk. salt.
2 ss. olie.
1 æg.
250 g mel.
8 små kyllingepølser eller 4 store grillpølser

1. udrør gæren i vandet.
2. tilsæt det øvrige, men kun halvdelen af melet.
3. ælt dejen sammen og ælt efterhånden mere mel i, til dejen slipper.
4. rul dejen med en kagerulle til en rund plade.
5. del den gennem midten i 8 trekanter, der rulles sammen om pølsen fra den brede ende mod spidsen. Slut med spidsen underst.
6. stil dem på en plade beklædt med bagepapir. Dæk med et rent viskestykke. Sæt dem til hævning et lunt sted 15 min.
7. pensl dem med mælk og bag den ca. 12 min ved 225 grader.

Man kan komme lidt ketchup i dem inden man ruller dem, det gør jeg gerne enten aml. eller karryketchup.
Så har jeg prøvet at lave Nutellastænger, der dufter af vafler i hele huset, altså dem man får når man selv bager til isvafler.

Ca 30 stk

200 g smør
75 g flormelis
2 tsk vaniliesukker
et nip salt
2 spsk yoghurt
1 tsk kardemomme
300 g mel

Fyld

ca 100 g hasselnødder
1 dl ( 6 spsk ) nutella

1, Smør, flormelis, vaniliesukker, salt, yoghurt, kardemomme og mel køres til en ensartet dej, enten i foodprocessor eller røremaskine. Dejen pakkes ind og ligges køligt i nogle timer, gerne til dagen efter..

2, Lad dejen få stuetemperatur inden den deles og rulles ud i 2 firkanter på 40x20 cm. Hak nødderne, og rør dem dem med den halvbløde Nutella. Bred fyldet ud over den ene firkant og dæk med den anden. Tryk dejen let med kagerullen.

3, Dejen skæres i 1 cm brede strimler. Strimlerne snos og lægges på bageplade. de bages i ca 10 min. ved 200 grader eller til de får en let gylden kant. Lad dem køle af på pladen.


Bananmuffins med chokolade
personer
Bananmuffins. der bliver ca 12 stk alt efter formens str.
Dette skal der bruges.


2 æg.
150 gram sukker.
1 tsk vaniljesukker
200 gram hvedemel.
2 tsk bagepulver.
100 gram smør.
2 modne bananer.
100 gram mørk chokolade.

Pisk æg, sukker og vaniljesukker til hvid skum.

Bland bagepulver og mel.

Smelt smør og lade det køle lidt af.

Tilsæt skiftevis mel med smør til æggemassen.

Mos bananerne og tilsæt dem med det grofthakkede chokolade,

Fordel dejen i muffinsforme

bages ved 200 grader i ca 18 min

Muffins med chokoladestykker
4 personer
Muffins med chokoladestykker.

hvor mange der bliver kommer lidt an på formens str.

Dette skal man bruge.

75 gram smør.
2 æg
300 gram sukker
300 gram hvedemel
50 gram kakao
2 dl mælk
1 tsk vaniliesukker.
2 tsk bagepulver
200 gram mørk chokolade gerne 44 % men ellers det man har eller efter smag

Smøret smeltes

Pisk æg og sukker hvidt, bland de tørre ting sammen og vend det i æggemassen sammen med det smeltede smør.

Hak chokoladen i grove stykker og tilsæt det til sidst.

Bages ved 200 grader i ca 20 min alt efter formens str.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...

jan | Svar 14.10.2010 09.18

Pølsehorn hvor blev pølsen af

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

18.09 | 06:52

hvis man vil i kontakt med mig så send en besked via postkassen eller på mailen som står på siden

...
17.09 | 10:49

Har du frø el stængel af den blå australske klokkebusk, som du vil sælge ?

...
09.08 | 13:14

De er ikke til salg, jeg har kun det til salg som er o salgshjørnet

...
09.08 | 12:58

Hej. Har du priser på dine overnævnte Adenium planter? Tak

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE