Udstillere nu og om lidt og før

Velkommen til vores hjemmeside

Niels Rønne Jønsson

i

Galleri Blå

 

12. september til 9. oktober

on-fre kl. 14-17 lø kl. 11-15.  


NRJ er uddannet illustrationstegner fra Akademiet for Fri og Merkantil Kunst i København. 

 

Som tegner har han lavet illustrationer til flere af Politikens Forlags håndbøger og skrevet og  tegnet børnebøger til flere forlag.


Besøgende kan forvente oliemalerier, hvor motiverne er fra forskellige motivverdner.

Gerne om kampen mellem det gode og det onde.

Og en hel del af billederne er helt befriet for problemer. Mange børn vil kunne lide dem.

 

Uanset hvad er NRJ fyldt med eventyr, der flyder over i billederne. Sjove – uhyggelige – muntre –

ikke til at stå for.

 

I Danmark har LRJ udstillet flere gange i Levins Hus i Faaborg og i Ravmuseet i Oksbøl, og i Museum Frello i Varde.

 

På grund af virus er der ingen egentlig fernisering, men kom bare.

 

 

 

 

Kunstnerisk virksomhed er ikke en vare til et overfyldt marked, men en livsytring som solsortens sang.

 

Dette er titlen denne gang – en ytring fra en tidligere udstiller. Hvis du kommer på besøg kan du ”forsvinde” i fotografier, acryl- og gouache- billeder, tegninger i sort/hvid og farver og flere billeder og flere fotos – heraf nogle med overskriften ”Grundtvig og mig.” Og så er der for resten også digitale billeder og lidt meditationsskupturer.

 Og så er der over 300 bind med psykologisk og spirituel læsning.

Udstillingen varer fra 8/2 til 28/3

2020 

Fernisering lørdag d. 8. februar kl. 11-15.

Åbent on-fr kl 14-17 og lø kl 11-15.

 

 

Kunstnerisk virksomhed er ikke en vare til et overfyldt marked, men en livsytring som solsortens sang.

 

Coronakrisen medførte en beklagelig mangel på gæster. Derfor holder jeg stadigt åbent med ret meget af hvert, som her nu er plads til. Hvis du kommer på besøg kan du ”forsvinde” i fotografier, acryl- og gouache- billeder, tegninger i sort/hvid og farver og flere billeder og flere fotos – heraf nogle med overskriften ”Grundtvig og mig.” Og så er der for resten også digitale billeder og lidt meditationsskupturer.

Og så er der jo også over 300 bind med psykologisk og spirituel læsning.

 

Udstillingen varer til 28/8

 

Åbent on-fr kl 14-17 og lø kl 11-15.

 

 

 

Blandt tidligere udstillere var


Joan Nielsen har fortrinsvis malet på lærred eller papir og med akrylmaling med stor lyst og nysgerrighed til at afprøve forskellige metoder.

Joan Nielsen arbejder med lidt af hvert.

Det er spændende og meget motiverende at eksperimentere og få indsigt og afprøve viden om maleteknik, grafik, keramik og skulptur i beton.
Joan har prøvet forskelligt gennem årene, men ikke lagt sig fast på noget.
Hendes billeder er figurative og nonfigurative. Farverne gør glad. Hun har arbejdet i 30 år som sundhedsplejerske i Roskilde og hen ad vejen været på højskole vedrørende kunst - så som Engelsholm, Ærø, Saltum, og VUC og fået undervisning af Gunner Nielsen, Margit Enggård, Wistremundo Arteo
, Poul Sederdorff, Kirsen Fagerli, Birgit Gernike.

          Frivillig i Roskilde Kunstforening

Velkommen til vores hjemmeside


VITA THYMANN

Udstillingen viser akvareller af malet af Roskilde-kunstneren Vita Thymann. 

Vita Thymann boede i Roskilde fra 1959 frem til 2012, dog med undtagelse af 1980´erne, hvor hun boede i Syd-og Mellemamerika. Temaet for denne udstilling er rejser, da alle akvarellerne er malet som en slags dagbøger fra Vitas mange rejser.

Vita Thymann var oprindelig uddannet billedhugger og udgik fra Kunstakademiet i 1952. Hun savnede imidlertid farver, og derfor kastede hun sig med stor glæde over maleriet.

Hendes værker spænder vidt, idet hun både har lavet skulpturer, malet med olie og akryl, arbejdet med grafik og været særdeles flittig inden for akvarelkunsten. Vita Thymann har gennem årene udstillet flittigt og utroligt mange steder, også i Roskilde bl.a. i Palæfløjen.

Udstillingen er arrangeret af Vita Thymanns datter, Eva Holt i samarbejde med Galleri Blå, som ejes af Jens Rosenhoff Christensen. Alle akvareller er smukt og professionelt monteret i passepartout fra firmaet Hennetec.dk. Udstillingen er, som der står i nogle reklamer ”sidste chance”, der kommer ikke flere værker fra Vita Thymann, idet hun afgik ved døden i 2012. Hun var aktiv med sin kunst helt frem til det sidste.

Udstillingen har fernisering lørdag den 9. november 

kl. 11 til 15 og varer frem til og med lørdag den

7. december kl. 15.

Galleri Blå, Blågårdsstræde 9, 4000 Roskilde

Åbningstider: onsdag til fredag kl. 14-17, lørdag kl. 11-15

2019Asta M Hansen udstiller akrylbilleder mellem 28.september og 18. oktober - dette år.

AMH startede på sit første malerkursus i 1975 og har derefter modtaget undervisning af bl.a. Ulrik Hoff-Hansen, Llona Ozt fra Bulgarien og desuden gået på Vesselbirk Højskole, Ry Højskole og været på ugekurser i Polen og Provence.

Naturen har hele livet betydet meget for hende, så det begyndte med naturbilleder. Siden komme der mennesker frem.
Hun er opvokset på landet med "højt til loftet".

Det sidste er, at hun har blandet noget abstrakt ind i det umiddelbart genkendelige.
Hun har altid ønsket at "næstekærligheden vil sprede sig som en steppebrand og smålighed forsvinde i havets dyb".

AMH har haft udstillinger i Nordea, Gadstrup bibliotek, Rådhuset i Gundsømagle, Lejre rådhus, Valby Medborgerhus, Kulturcafeen i Valby, og rigtig mange andre  steder på Sjælland, og så på "Den Frie" med tre værker, hvoraf det ene blev solgt.

Fernisering lørdag d. 28. september kl. 11-15
2019

Velkommen til Galleri Blå og
Hanne Durups akvareller


Hanne Durup har malet akvarel i 25 år. Det viser sig også i billederne – denne gang med inspiration fra forskellige steder i Europa. Stilen er let, flydende og sikker. Motiverne overvejende romantiske og ”lette metaforer” for kærlighedens væsen. Udstillings titel hedder ikke for ingenting LOVE FOR EVER. De må være glade på aftenskolen, hvor hun har undervist i 12 år.Hanne har haft mange udstillinger gennem tiden – f.eks. i Galleri Lippert i Tåstrup. 
Sidst hun udstillede var for 3 år siden i Galleri Blå, og dér kunne man glæde sig over æbler i mange varianter. Så vidt vides var mange af dem også lidt forelskede.

Fernisering lørdag d. 11. maj kl. 11-15

      Udstillingen varer    11/5-7/6

  Åbent on. – fr kl. 14-17  lø. Kl. 11-15


2019

                                                                       

Jens Kantsø og Jane Kantsø 

  far og  datter                                             

 15. juni til 12. juli

Billedkunstner Jens Kantsø, er kendt for sine fine abstrakte malerier, og hører i dag til en af vor tids fornemste abstrakte kunstnere. Klassisk og moderne på samme tid, med en farveforståelse og harmoni, der viser hans klare opfattelse af farver og motiv.

Jens Kantsøs malerier er i en sjælden grad harmoniske og forfinede, og Kantsø har udstillet i New York og mange steder i Europa  

Keramiker Jane Kantsø er meget optaget af leret og de muligheder og udfordringer, der findes i dette materiale, og hun har udviklet sin helt egen teknik i behandlingen af leret.

Skulpturerne er inspireret af det organiske og levende og findes både i stærke og afdæmpede farver. Den simple og enkle form er vigtig, men også kombinationen af det robuste og skrøbelige skal gå hånd i hånd. Jane udstillede på Charlottenborgs Forårsudstilling i 2017.


Åbent onsdag til fredag kl. 14-17 lørdag kl. 11-15

2019

     

Bente Holck Hedal 
Roskilde
udstiller farverige inspirationer fra rejser  bl.a. i Malaga, Grækenland, Tyrkiet 

13/10-9/11
2018
Fernisering lørdag d.13. oktober kl. 11-14 

Åbent on til fr kl. 14-17 lø kl .11-15

Velkommen til vores hjemmeside


Jens Ostenfeldt 
Ørøskøbing 
Ærø
 

Velkommen til Jens Ostenfeldts billeder

i

Galleri Blå

fra

 17/11-14/12

 

 

Årsagerne til Jens Ostenfeldt maleri er mange. Det at vokse op i en dysfunktionel familie og være psykisk syg i 16 års alderen lagde bunden. J O har en kreativ familie på mødrenes side, og der kom rigtig gang i maleriet da han boede i Sverige i 17 år.

Efter en ufrivillig pause på 10 år, hvor livet gik mere eller mindre i baglås, kom inspirationen igen, og det at male har fået en virkelig stor betydning. JO overlever delvis via maleriet – på Ærø.

Motiverne til oliebillederne er ofte som drømmeagtige, glade, smukke, dramatiske eller dystre scener fra det ubevidstes skatkammer. En inspiration der ikke tager unødvendigt hensyn til hvordan verden ellers ser ud.

 


Fernisering lørdag den 17/11 kl 11-15

 

Åbningstider: on-fr kl 14-17   lø kl 11-15

2018


60 babyer i Galleri Blå

 

Tegneren Lone Lamp og Facebook-siden »Bevar Akutmodtagelsen på Roskilde Sygehus« v  Christian Arendorf, forbereder i fællesskab en udstilling med portrætter af babyer født på Roskilde Sygehus gennem de sidste 18 år.

 

Formålet er at sætte  fokus på Roskilde Sygehus

 som et livskraftigt hospital, der betyder meget for lokalbefolkningen – og nedlæggelsen af akutmodtagelsen og skadestuen .

 

Hvad gør vi f.eks. med børn og alle andre med akutte skader i øvrigt, hvis vi får et øjeblikkeligt behov for hjælp og skal køre til Køge. Hvad gør den enlige mor med to børn i snevejr  om natten og ingen bil??

Det handler om at støtte op om bevarelsen af akutmodtagelsen på hospitalet.

Lone Lamp er ikke færdig med alle portrætterne, men man kan følge med i processen med tegningen af portrætterne på Facebook-siden »Født på RAS«.

 

Udstillingen varer fra d. 19. august til 8. sept.


Helle Christensen

”Vi ser det vi  oplever og oplever det vi ser”

Helle Christensens malerier er stemningsfulde farveindtryk ofte med afsæt i naturen både de blide og lette stemninger, men også de mere dramatiske, nøjagtig som naturens luner. Såvel det nære som det endeløse landskab gemmer utallige historier i sig. Historier der fortælles forskelligt ud fra den, der har oplevelsen.

Billedarbejdet er en proces med mange indre forhandlinger. Ofte har Helle en plan. Lige så ofte ændres planen. Undervejs i processen dukker nye muligheder op, som hun er mere nysgerrig på end de oprindelige planer, dem kan hun jo altid falde tilbage til! - Udtryksformen læner sig nærmest op ad ekspressiv naturalisme. Helle maler både olie- og akrylbilleder.

Fra sommeren 2006 og frem til efteråret 2013 har Helle Christensen været tilknyttet det daværende Galleri Working Art på Byvolden som en af galleriets faste kunstnere. 

Helle Lundsgaard Christensen  Lindevej 4B, Strøby Egede 4600 Køge, Mobil: 26364896

Mail: helle.chr@hotmail.dk www.helle4colors.dk

 

7-27/11  

 fernisering lørdag d. 7/11 kl. 11-15

 

Og med venlig hilsen Jens Rosenhoff Christensen

Torben Lundsted

Galleri Blå udstiller fra d. 9-29/9 grafiker og keramiker Torben Lundsted, uddannet fra Århus Kunstakademi og Skolen for Brugskunst (Designskolen).


Fernisering lørdag d. 9/9 kl. 12.


Torben Lundsted siger: ”Siden 1983, hvor jeg afsluttede min uddannelse som grafiker og tegner, har jeg overvejende arbejdet med sort/hvid grafik - stregætsning, akvatinte og fotogravure. Jeg har mere end 800 bogomslag udarbejdet til forskellige forlag.”

Med professionel baggrund som tegner og grafiker (Skolen for Brugskunst) samt Århus Kunstakademi og studierejser til bl.a. Frankrig, Bulgarien og Irland, har Torben Lundsted i 40 år arbejdet med grafik - fra layout til færdigt værk. Mange af hans værker er parallelt anvendt som illustration på bogomslag.

”Torben Lundsteds evne til at opleve og give oplevelser fra sig er grundlaget for hans udtryk. Som den røde tråd i Torbens arbejder ligger evnen til på ”redelig” vis at formidle sine iagttagelser af egne oplevelser.” siger Peter Kürstein.

Torben Lundsted har gennem hele sin karriere været aktiv udstiller på både censurerede udstillinger og lokale udstillinger i både ud- og indland. Torben har være antaget på flere censurerede udstillinger. Senest på den åbne censurerede kunstudstilling i Vestsjælland, VK 2017 på Æglageret Holbæk i januar 2017.  Torbens seneste udstilling har være vist både på Brandt 13 i Odense og Kastrupgårdsamlingen.

 

Ud over sit direkte kunstneriske virke har Torben været medudgiver og arrangør af store og små kunstneriske aktiviteter som eksempelvis udstillinger og udgivelse af kunstbøger.

 

Venlig Hilsen

Torben Lundsted

 

Pakhusstrædet 1 2th

4220 Korsør

Tlf: 28 37 93 10

 

Mail: lundsted-grafik@mail.dk

www.t-lundsted.dk

www.bkf.dk/torben-lundsted

www.kunstnergruppenstorebaelt.dk

 

 

 

 

 

 

 

 

6. maj - 23. juni

Per Christiansen

Bente Kure

Nana Quparadze

Annemarie Jepsen

Laila Aaris

Birgitte Hansen

Pernille Darling Rasmussern

Lilli Pedersen


Disse otte udstillere repræsenterer hver deres stil og tone.

Se flere billeder i næste menupunkt: 

"Værker t næste udst"

Kom og kik, thi der er meget at opleve.

Ikke mindst Bente Kure, der spiller og synger lidt for os kl. ca 13.


Udstillingen varer fra 6. maj til 23. juni.

Fernisering lørdag d. 6 maj kl. 11-15

med:

Pers fortælling i billeder kl 12

Om kunsten at forstå kunst kl ca 12.30

Bente Kure synger kl ca 13

åbent

on – fr kl 14-17 lø kl 11-15


Der vil undervejs nok blive udskiftet billeder, så der også senere vil være noget nyt at opleve.

18. marts til 22.april

Birgit Kjær Thomsen

billedvæver

der har vævet i mere end 25 år udstiller tekstilbilleder, så man tror det er løgn  

Det tekstile kunsthåndværk er en passion.

Inspirationen finder hun ofte i dagligdagen, hvor det er de nære ting der fokuseres på. Det bliver til vævede abstrakte og naturalistiske billeder, der kan skabe glæde, give stof til eftertanke og fortælle en historie. 

KJT har modtaget flere priser på censurerede udstillinger og har udstillet både herhjemme og i udlandet.  

on-fr kl  14-17   lø kl 11-15

og efter aftale

18. marts til 22. april

                                                                 
Den 21.januar til 10. marts er galleriet åbent med  billeder af Ib Hacke, Karen Ehlig, Walter Linis, Lian Samarali og Jens Rosenhoff.
Udstillingen varer længe, og der vil måske blive udskiftet noget.

Galleriet har åbent 
onsdag til fredag kl. 14 til 17 og lørdag kl. 11-15


Fernisering lørdag d. 21. januar kl.11-15


Walter Linis, Lyndby

  3.-9. sept 2016

Fernisering lørdag d. 3. september kl. 11-15

Walter Linis er uddannet billedhugger, som man bl.a. kan se af de to store værker uden for hans galleri i Lyndby. Inden for står han om natten og maler, for der er mere farve i malerier og det går lettere med at skifte formerne, og så kan han selv bestemme over lyset. Og det han maler er fuld af energi og livskraft. Man kunne måske sige, at hans motto angående kunst er, at livet er til for at blive malet. Det meste er akrylmaleri og her går han dybt ind i farverne, mens formerne til tider synes at tage deres egen retning. Han maler for han kan ikke lade være, så derfor prøver han ikke. . Et billede kan være færdigt før han ved det. Det opdager han måske næste dag, når han ser det igen. At lægge sine billeder på Facebook er en stor glæde og nærmest en nødvendighed.

Født I Nyborg 1930

Udlært billedskærer

Kunstakademiet 1950 -1954

Sømand jorden rundt 1957-1958

Rokokomøbelfabrikant 1960-1970

Aftenskolelærer Roskilde 1970- 1985

Gustav Wied Skulptur ved Kastellet i Roskilde 1991

Viking Skulptur ved Vikingespillene i Frederikssund 1992

 

Bente Gammelgaard

har gennem 40 år arbejdet med forskellige former for kunst samt undervist i vævning, keramik og billedkunst. I de sidste 10 år har det været billedkunsten som er blevet dyrket. I værkerne som rummer oplevelser fra hendes mange rejser i store dele af verden bliver beskueren suget ind i disse rejser, hvor huse, bjerge, skove og kaskader af vand, is, sne fylder sindet - blandet med små finurlige væsner som kigger frem i farvestrålende og eventyrlige værker.8.-28. okt.


fernisering 8. okt. kl. 11-15

Velkommen til vores hjemmeside

   

Da jeg for ca. 20 år siden ville lære lidt om keramikkens verden, var jeg stenfisker, 20 dage på havet, 10 dage hjemme, så jeg kunne ikke tage kurser.

Jeg søgte derfor  privatundervisning, men en kreativ sjæl, gav mig rådet om at købe en klump ler og bare gå i gang.

 

Siden har jeg lært af mine mange fejl.

En spændende proces. I dag arbejder jeg i stentøjsler så det kan tåle at stå udenfor i alt slags vejr - og glasurerne er mere spændende.

 

Nanna Pedersen

Velkommen til Galleri Blå

og

Ruth Jensens billeder

 

Symbolerne og farverne i naturen med dens abstrakte frugter og landskaber er grundlaget for Ruth Jensens malerier.  I sin personlige fortolkning af naturen vender Ruth op og ned på perspektivet og opfattelsen af strukturer og skaber en næsten eksistentiel forbindelse mellem naturen og livet. Det er ikke en rationel sammenhæng, men en fuldstændig fordybelse og et overvældende følelsesmæssigt engagement.

  Malerierne er fri for middelmådige naturalistiske udtryk trods den intense blødhed, der bibeholdes og breder sig i den udtryksfulde rytme af lys- og farveeffekter.

  Billederne er nærmest mystiske og symbolske resultater af impulser og rejser gennem et drømmende, men også sensitivt sind med kendskab til naturens scenerier, som Ruth med stort raffinement og finfølelse har formået at  organisere på lærredet.

  I spændingsfeltet mellem det hun ser og det hun oplever ved at se, opstår der et væld af associationer, som bare venter på at blive bearbejdet. 

            Ruth Jensen har bl.a. været repræsenteret på flg. udstillinger:

                             2013  Artcom Expo International, Rom

2009  Roskilde Åben, censureret udstilling

2009  Næstved-Udstillingen, censureret udstilling

2007  IV Biennale ´ill De Nittis, Trani og Barletta, Italien

2007  Kunst og Forår, Ålborg censureret udstilling

2006  International udstilling, Ferrara, Italien

2004  Hvidovre censurerede Udstilling

 

Udstillingen varer fra den 28. november til den 18. december

 

 Fernisering lørdag d. 28/11 kl. 11-15

Niels Omann

 

Færøvej 9, 4180 Sorø

4044 6820

niels.omann@gmail.com

nielsomann-kunst-art.dk

facebook.com/NielsOmannKUNST  

Mine billeder

Mit maleri har livet igennem været det, jeg levede for, men ikke levede af. Jeg har derfor kunnet forfølge dét, som jeg selv finder spændende, uden at skele til, om det var salgbart. Men når jeg selv har sjælen med, kan jeg mærke, at det også bliver vedkommende for andre, og det giver mig noget tilbage.

Min glæde ved at tegne fornægter sig ikke, min motivverden er figurativ, men jeg eksperimenterer løbende. De malerier, jeg har valgt at præsentere på denne udstilling, har mest at gøre med spejlinger, menneskegrupper samt vikingetidens mytologi. Desuden udstiller jeg enkelte malerier med musikinstrumenter.

I mange år har jeg især arbejdet med akryl på lærred, og på det seneste har jeg eksperimenteret mig frem til en større glans og dybde i farverne. Også spartlen har vist sig at ligge godt for mig og været en gevinst i mit maleri. Akrylmaleriet har helt afløst akvarellen, som engang var min foretrukne udtryksform. Min tegneglæde kommer for tiden mest til udtryk i akrylmalerierne, men hen over årene er det også blevet til en række ganske fine croquis-tegninger.

Skal jeg pege på én fællesnævner i mit billedunivers, må det være kravet til, at billederne udtrykker liv og nerve. Billederne kan være stramme eller tilsyneladende sjuskede, men jeg er meget bevidst om mit udtryk, og jeg stopper ikke, før de har den udstråling, den nerve, som jeg er gået efter.  

Min baggrund

Jeg har på bl.a. Kunsthøjskolen i Holbæk, Langelands Kunsthøjskole og Iasos Kunstskole i Tyrkiet deltaget i kurser hos flere gode malere, heriblandt Gitte Buch, Niels Frank, Thomas Friisholm og Lene Lundgaard. Herudover har jeg over længerevarende forløb fulgt kurser hos Hellen Lassen, Kit Albiniussen og Maria Nicolajsen.

Du er velkommen til at kontakte mig, også bare for en god snak. Jeg fortæller gerne om billederne, hvordan jeg arbejder, hvordan det enkelte billede er blevet til, og hvilke tanker, der ligger i det.

  Udstillinger bl.a.

·        Hvidovre Censurerede Udstilling

·      Njalsgårds Kunstforening, København

·      KPMG, København

·      Skovbo Kunstforening, Borup

·      Fredens Sogns Kunstforening, Odense

·      Kunstnergården, Dianalund

·      Gourmetrestauranten Arti’kok, Hvidovre

·      Knudsrødgaard, Slagelse

·      Galleri Partzerre, Sorø

·      Gefion

·      Kroppens Hus, Sorø

·      Slagelse Gymnasium og HF

·      Sorø Akademis Skole

·      Privathospitalet Sorana

·      Sct. Maria Hospice, Vejle

·      Sogneladen, Lynge

·      Sorø Bibliotek

·      Gørlev Bibliotek

 

Velkommen til vores hjemmeside                   

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

12.06 | 10:54

Kommer i morgen Torsdag ca. 14,00 jeg kunne bruge et kort over galleriets placering har du det ? hilsen Jens Kantsø

...
27.05 | 10:57

Hej Jens
Tak for din indsats med at finde mine briller. Mange tak. ☺

...
12.02 | 21:47

Ja, ja. Du er jo både filosof og humorist på samme tid. Og det er vel i grunden en rigtig god kombination. Ikke for overlevelse, men for livfuldhed. Cadeau!

...
27.01 | 16:36

Sjov og tankevækkende hjemmeside, og du sagde du ikke kunne finde ud af IT ?m.v.h. Hanne Elena Rørbech.

...
Du kan lide denne side