Glasperleværksted i Kenya www.kioolulu.org
Here we are Aase and I (from Denmark) and ALL my lovely girls from NewLifeAfrica, Nakuru Kenya. In front you see Jescar, a guest, Tracy, Margaret W., myself, Petronella, Mercy. Behind: Lucy, Eunice, Millicent, Margaret O, Evelyn, Aase and Ann.
"Hjælp til selvhjælp"


27. januar 2011 -efter et års forberedelse og indsamling af midler - tog jeg sammen med 2 gode veninder, Ilse og Aase til Nakuru i Kenya, for at lave et glasperleværksted på krisecenteret på New Life Africa (NLAI).

I forvejen var sendt ca 50 kg glas, værktøj og cykelslanger med en stor container, som vi bad til nåede frem, inden vi selv ankom! Containeren blev frigivet en uges tid før og et hold aktive danskere var i fuld gang med at udpakke, da vi ankom.

Susanne og Leif Madsen, som er ledere af NLAI havde haft 2 gasbrændere med hjem til Nakuru i efteråret og selv havde vi 2 med samt mange kilo glas og værktøj. 4 quinder havde ca. ca. 75 kg oppakning med hver. Jo vi kvinder forstår at rejse LET!!!! :)

Spændte ankom vi til centret  i Nakuru - fungerede mon brændere med den lokale gas og koblinger? NEJ, selvfølgelig gjorde det ikke det, men Leif og handymanden Francis rekvirerede ting og sager fra Nairobi og endelig tirsdag middag lykkedes det at få skidtet til at virke. Indtil da trådte plan B og C i kraft med " Mine Kvinder". Jeg fortalte en hel masse om glasbrænding af perler, og vi 3 danskere lærte dem forskellige fletteteknikker og brugte nogle købeperler, som jeg i sidste øjeblik havde klemt ned i kufferten. Desuden lærte alle at lave armbånd ud af cykelslanger, så tiden blev udnyttet på bedste måde. Tirsdag eftermiddag begyndte jeg så at undervise nogle af kvinderne.

Kvinderne på perleprojektet.

Kvinderne på perleprojektet.
Susanne og Leif havde udvalgt 2  lærer, 2 socialarbejdere og en designer fra skolen samt 7-8 kvinder fra Krisecentret. Et godt valg - den faste stab og så kvinderne, som forhåbentligt bliver udsluset på et tidspunkt. Efter nogle dage fandt jeg ud af, at jeg måtte "nøjes" med at uddanne den faste stab, så de kunne lære så meget som muligt på de 2 uger vi var der. Deres opgave har så været at lære fra sig. Det betyder, at alle på projektet kan nu lave fine perler til salg.

Kvinderne er kreative, dygtige og meget tålmodige. Det har været fantastisk at se, hvordan de er vokset med opgaven og den stolthed de lægger for dagen, når de selv har designet nye modeller. De blev på de 2 uger, vi var der, meget mere åbne, og man kunne se de rankede ryggen og fik mere selvværd. De er stolte over at være udvalgt til at lære noget, ikke ret mange andre i Kenya kan. Det har også været en stor personlig tilfredsstillelse for mig at se, at mit projekt er levedygtigt og kan få stor betydning for nogle mennesker, som ellers ligger et godt stykke nede på den sociale rangstige.

Salg af perler.

Salg.
Susanne/skolen har i forvejen kontakt til store turisthoteller i Kenya, hvor de sælger andre produkter fra skolen - bl.a. flotte postkort, håndlavede papirbøger, flotte tekstilting og nu også håndlavede glasperler. Susanne er en blændende sælger og det går rigtig godt med salget af glasperler. Med tiden - forhåbentligt inden så længe - er det mit ønske, at projektet får egen hjemmeside. Håndlavede glasperler af den slags pigerne har lært, er endnu ukendt i Kenya, og derfor er der helt sikkert et marked for dem, og i en GLOBAL verden er det vigtigt at have en hjemmeside. Har man ikke det FINDES man ikke, set ud fra et forretningssynspunkt!!! Skal lige have fundet en der vil sponsere de årlige udgifter til hjemmesiden. Det koster måske 500 kr. årligt + køb af domænenavn!

Kioo lulu´s fremtid og formål.

Formål og fremtid for Kioo lulu.

kioo lulu betyder glasperle på Swahili, og det er projektet døbt! Projektet er et "hjælp til selvhjælps projekt", som med tiden gerne skulle komme til at hvile i sig selv og genere penge til lønninger, nye smykkematerialer og måske penge til skolen også. Allerede nu få måneder efter start får kvinderne en lille løn. Selvfølgelig må der her i starten tilføres flere penge - ligesom ved alle virksomheder, der starter - derfor håber jeg også, at flere private og virksomheder stadig har lyst til
at give en lille økonomisk håndsrækning.
Hver en krone tæller og alle pengene går direkte til projektet.

Der er mulighed for at trække donationer på over 500 kr. fra hvis de bliver indsat via bank i
Den Jyske Sparekasse, Billund.
Reg.nr. 9712 konto 0741793075
.

Husk at mærke indbetalingen NLAI - PERLER.
Desuden skal Kasser Willy Højgård telf: 75 35 30 58 -
mail:
ymission@stofanet.dk
have enten dit CVR nummer eller dit personnummer.

Næste besøg.

Næste besøg.

I juni 2011 tager jeg igen til Nakuru, denne gang sammen med min dejligemand, som jeg gerne vil dele denne fantastiske oplevelse med. Denne gang er det blandet ferie og arbejde. Sidst var det hårdt arbejde, så denne gang ville jeg gerne se lidt mere af Nakuru, Nairobi og Naivasha og genbesøge et par andre projekter, og se om jeg kan lære noget af deres erfaringer. Jeg glæder mig rigtig meget til at møde "mine piger" igen og lære dem endnu mere. Jeg er i kontakt med dem flere gange om ugen via mails og Facebook - verden er jo lille, når man er i kontakt på den måde. Det tror jeg har stor betydning for både dem og mig. Jeg var meget spændt på, om projektet var levedygtigt, når jeg forlod stedet - og det er jeg meget taknemmelig for at det er. Det er ikke mindst Susanne og Leifs store engagement i projektet, der er afgørende for succesen. SÅ STOR TAK til de 2 fantastiske mennesker. Jeg er fuld af beundring over, hvad de 2 har formået at skabe gennem de 17 år, de har været på centret.

Hvis du har lyst til at læse mere om NLAI - så tjek ind på

www.newlife-africa.org

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...

Conni Lindborg | Svar 24.11.2015 16.45

Hej
Har du nogen glasperler til salg.?

marianne 24.11.2015 20.21

Ja. Vil du sende en mail til Marianne@frusommer.dk eller ringe 61317116 mvh Marianne

Karin | Svar 24.04.2011 20.30

Hej Marianne. Forstår din stolthed;o). sidder i skrivende stund i Nairobi og har med egne øjne set værkstedet og hvad det betyder for pigerne i Nakuru.

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

24.11 | 20:21

Ja. Vil du sende en mail til Marianne@frusommer.dk eller ringe 61317116 mvh Marianne

...
24.11 | 16:45

Hej
Har du nogen glasperler til salg.?

...
09.03 | 10:10

Tak for din tilmelding Karine. Vil du være sød og sende en mail til mig på marianne@frusommer.dk - for jeg får ikek din emailadresse oplyst her på hjemmesiden.

...
08.03 | 22:42

Hej Marianne. Jeg vil gerne med til strikkecafe i Brande. Jeg vil gerne med på mail listen.

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE