MINDEORD

  

HANS-JØRN BØTKER NIELSEN 

* 1/4 1943 - + 30/1 2009

 

Hans Jørn Bøtker, blandt familie, venner og sportskammerater bedst kendt som ”Jøgge”, er ikke længere blandt os.

Sporten var en meget stor del af hans liv, først som aktiv udøver og senere i forbindelse med hans erhvervskarriere. Som aktiv var Hans Jørn AGF´er med liv og sjæl. I hans grønne ungdom var det fodbolden der trak, og han var et meget stort målmandstalent, som på Fredensvang gik under navnet ”Lille Henry”.

Han valgte dog atletikken, og det var her, at hans talent for alvor udfoldede sig. Han blev det første store navn da AGFs atletikafdeling i 1960´erne havde sin guldalderperiode, hvor han i 1964 satte sin første danske rekord i trespring. Det følgende år forbedrede han den yderligere, og den rekord kom til at stå i mere end 15 år. Han blev dansk mester i 1963, 1965 og 1966, og deltog adskillige gange på det danske landshold.

Men vi husker ham ikke kun som den enestående sportsmand han var. Det der står klarest i erindringen er mindet om et utrolig varmt og dejligt menneske, som først og sidst søgte det positive, såvel i livet, som hos andre mennesker. Hans venlige, charmerende og lidt generte udstråling med det finurlige, drengede smil bevirkede, at alle følte sig godt tilpas i Hans Jørns selskab.

Hans milde væsen har nok ikke altid været nogen fordel for ham i erhvervslivet, men i hans første mange år firmaet Ludvig M. Larsen, der solgte maskiner til træindustrien, er der ingen tvivl om, at både hans personlighed og hans evner var højt værdsat. Meget gik selvfølgelig også op i en højere enhed, fordi firmaets direktør Johs. M. Larsen selv var tidligere atletikudøvere og i en periode næstformand i AGF, så der var forståelse for det, når der var behov for ekstra frihed.

I forbindelse med at den New Zealandske løbetræner Arthur Lydiard kom til Danmark som klubtræner i AGF, og i øvrigt i længere perioder boede hos Hans Jørn, opstod den ide, at firmaet skulle starte en forhandling af de løbesko, som Lydiard havde designet, og snart udviklede den del af firmaet sig til LML-Sport med en omfattende handel med sportsudstyr, og med Hans Jørn som den daglige leder.

I 1981 overtog Hans Jørn selv, sammen med en af medarbejderne, LML-Sport som et selvstændigt firma, der i de følgende år udviklede sig eksplosivt, og i 1994 købte han partneren ud, og har siden da stået alene i spidsen for firmaet, som efterhånden specialiserede sig i leverancer til bl.a. badelande.

Gennem mere end 30 år har hans livs kærlighed Hanne trofast støttet og bistået ham gennem op- og nedture, og hun bragte en søn og en datter med ind i ægteskabet. Datteren har i nogle år arbejdet i firmaet, og det var tanken at sønnen skulle træde til og aflaste Hans Jørn.

I en årrække har firmaet og deres fælles hjem været at finde på en smukt beliggende gård i Malling området, og selv om de fleste ville have forsvoret, at det ville være muligt, havde Hans Jørn stor glæde af at sysle med haven og også med at få et jordstykke tilplantet med juletræer. Den gode udvikling i firmaet gjorde imidlertid, at tiden i haven blev begrænset, og at han måtte lade juletræerne gro.

I det hele taget har Hans Jørn de seneste mange år stort set udelukkende koncentreret sig om familien og firmaet, og har kun nødtvungent forladt de hjemlige omgivelser.

Det sidste årstid er ulykkerne væltet ind over familien. I starten af året blev Hans Jørn alvorligt syg, og efter en længere sygdomsperiode, hvor han ikke var i stand til at arbejde, fik han foretaget nogle ballonudvidelser. Det så efterfølgende ud til, at han havde overvundet sygdommen, og han genoptog arbejdet.

For nogle måneder siden skete der det helt forfærdelige, at sønnen blev stærkt invalideret ved en eksplosionsulykke i en motorbåd. Hvad dette har forvoldt af dyb, dyb sorg og smerte i familien, kan vi udenforstående næppe fatte, men det kan ikke lade nogen uberørt.

Sidst på året fik Hans Jørn problemer med hjerterytmen, og fik for en lille måneds tid siden foretaget nogle overbrændinger af nervebaner i hjertet. Tilsyneladende kom han sig også godt over dette, men torsdag aften den 29. januar satte han sig på sin yndlingsplads foran fjernsynet, og her indhentede en al for tidlig død ham i en alder af knap 66 år.

Hans Jørns død har med sikkerhed berørt alle der kendte ham dybt. Denne store, rare, glade dreng havde om nogen fortjent et længere livsforløb og et godt otium sammen med sin Hanne. Udsagnet om at det er de bedste, der dør først, kan næppe finde mere berettigelse end her.

De mange gode minder om Hans Jørn vil for altid være levende blandt os der kendte ham.

Men sorgen over Hans Jørns død overskygges af medfølelsen med de efterladte, Hanne, Fie og Christian, og det de har været igennem. Her rækker ord ikke, men vore tanker og dybeste medfølelse går til dem.