Vædderhovedet trin for trin

1.

Her på siden har vi lavet en guide til hvordan vædderhovedet bliver til...


Udgangspunkt

2.

Start med at flade jernet ud så man kan lave to kvadratiske spidser. Når man kiler, er det en god ting at gøre det fra begge sider for at den bliver pæn splittet.
det er bedst at være to, når man splitter

3.

Buk spidserne til hver side for at få plads til at arbejde. pend spidserne til de har den rette længde.
det er ikke helt ligemeget hvilken side man bukker dem til.

4.

Så! Nu er de klar til at blive bukket på plads igen, så vi kan komme videre med hovedet.
pas på at spidserne ikke "stjerner" bliver for varme.

5.

Lav et lille hak, hvor vædderhovedet skal bukkes, så er det nemmere at styre.

6.

Lav en lille mule på vædderen, det giver en god effekt.

7.

Sno hornene ind mod halsen, og vær opmærksom på at sno begge horn den rigtige vej.

8.

Så skal den bare lige "sortbrændes" og så er den færdig. Hvis man skal lave noget i den anden ende, er det en god idé at gøre det først, så hovedet ikke vrider af led, under slagene.
Brug en pensel eller klud, til at smøre linolie/smør på med. det skal lyde ligesom margarine på en stegepande

9.

Færdig!

fin til brug som bla. teltpløkke

10.

Udført af Niels
Fotos af Mikkel
   

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

15.11 | 23:23

Hej Sara. Mit lammeskind er bliver sort på skind siden, under tørring. Kan jeg rede det?

...
08.11 | 21:33

Meget kort tid jo. Kun til de er blødt op

...
08.11 | 21:07

Hvor lang tid tror du ca. skindene skal ligge i blød? Er ret betænkelig ved at have det liggende for længe. Men det ligger i en balje i et udhus.

...
06.11 | 14:49

Aha. En let saltvandsopløsning burde være nok. 1cm kød max. Man kan evt høvle skindsiden ned

...
Du kan lide denne side