Spørg løs

I Mangel på et ordentligt forum, har jeg lavet denne side. __________________________________________________________________________ Regler for dette hjemmestrikkede "forum" 1. Lav et indlæg med et spørgsmål eller noget info. 2. Så svarer vi både herinde og ligeledes på mailen hvis sådan en haves. Håber dette kommer til at køre tilfredsstillende :o)

Flyt/placér taleboblen på billedet med din mus

Skriv tekst til din talebobbel

Shape:
 
Skrevet af fulgjyr, d. 28-01-2009
Svar: Jeg har kun et overskud af rådyr vinterskind, som er ca. 90x50cm
Skrevet af stine Elmholt, d. 28-01-2009
Goddag
Jeg står og skal bruge et par hjorteskind til optagelserne af DRs Julekalender. . . . er der noget til salg?
mvh stine
E-mail:
Skrevet af fulgjyr, d. 24-01-2009
Svar:
Priser er jo meget individuelle alt efter hvilken model man ønsker..
Skrevet af Tulle, d. 24-01-2009
hejsa Niels..

.. hva er din pris på et treben? altså en af de små til at stå inde i bålet med gryden på?
- vi mangler et eller to i gruppen ;o)

glæder mig til vi ses - vinteren er da til at overse omsider..
knus
E-mail:
Hjemmeside:
Skrevet af fulgjyr, d. 04-01-2009
svar: En ulo er en halvmåneformet kniv, som kan skrabe kød af skind, uden at prikke hul. Den ligner en gammeldags urtehakker.
Skrevet af lisbeth kirk, d. 04-01-2009
Hej ..
Skal igang med et lammeskind , men hvad er en ulo??
E-mail:
Skrevet af Thomas Klausen, d. 30-12-2008
flot hjemmeside. jeg har stået i praktik i jernalderlandsbyen i odense har lavede vi kvinde kniven på en helt anden måde. du kan skrive til mig på thomask@midtfyn.net vis du vil vide hvordan
E-mail:
Skrevet af fulgjyr, d. 29-12-2008
Svar: Ja selvfølgelig er der alternativer til vinkelsliberen. Jeg plejer at lægge skindet på en plan overflade og vender vinkelsliberen så jeg sliber indefra og ud mod kanterne mens jeg holder skindet stramt. Det virker rimelig godt! En rystepudser er dårlig så længe skindet er vådt. Man kan få en rasp til gipsplader som er afrundet. Den kunne være et godt alternativ.
Ved ører - snude og hale, gælder det om at få så meget af kødet væk som muligt, så der kun er brusk tilbage. Vær opmærksom på at disse ikke tørrer for langsomt. Husk osse at skindet ikke må ligge for koldt mens det trækker saltlage.

Mvh Niels
Skrevet af Morten Ramlyng, d. 29-12-2008
Hej, har netop benyttet din opskrift på garvning af rådyrskind og det ligger nu i posen og skal blive der en uges tid. Under rensningsprcessen benyttede jeg mig af vinkelsliberen. Men synes den er lidt voldsom og får ligesom "fat" i skindet uden i kanterne og som følge deraf river hul eller skærer hårene af. Kan man få et ligesågod resultat med rystepudseren tror jeg jeg vil bruge den næste gang. Kan ører garves efter metoden også? Så på hjemmesiden et kaninskind med ører så det må næsten være kunne lade sig gøre. Tillykke med en flot hjemmeside.
mvh
Morten
E-mail:
Skrevet af fulgjyr, d. 20-12-2008
Svar:

Jeg kender udemærket til problemet med tid..
Hvis man skal have andre til at lave sin bælg kommer den til koste en formue, håndværk er ikke gratis.

Poul og Jytte Kristensen har lavet en bog der hedder "Smedning trin for trin" Den er et must til nystartede.vikingesmede. Den indeholder både tegninger til esse, kister og en del smedede ting. Prøv at skriv til ham og hør om han ikke har et ekstra eksemplar. Hans side hedder www.123hjemmeside.dk/arvak Alt træet har de i den lokale tømmerhandel, og skindet kan købes hos læderiet i Risskov www.laederiet.dk Ambolten kan købes på http://www.smedjeriet.dk eller brugt i den blå avis. Fedtsten har den lokale stenhugger sikkert.
Skrevet af Thomas Klausen, d. 20-12-2008
Hej! Jeg elsker at smede (specielt våben fra vikingetiden) men jeg har ikke selv en esse jeg har tegningerne til at lave en selv, men når man arbejder er der jo ikke lige tide til det hele. Jeg har forsøgt at finde en brugt/ny men det kan ikke lade sig gøre. jeg har heller ej fundet nogen der laver dem på bestilling. Har i hjemmesiderne til de steder der forhandler de ting jeg skal bruge eller kender i en der vil lave en?
På forhånd tak

Mvh Thomas Klausen


E-mail: thomasknull@midtfyn.net
E-mail:
Skrevet af fulgjyr, d. 19-12-2008
Hej koldsmede..

Linket til Koldsmed.dk har skam været i linksamlingen et stykke tid :)
http://www.123hjemmeside.dk/FULGJYR/2904208

Skrevet af Kristian Petersen, d. 19-12-2008
Hej med jer. Vi koldsmede er også en vikingegruppe. I kender os jo nok, men vil I ikke lige lægge et link ud, så andre der ser jeres gode hjemmeside, kan klikke sig videre til os, hvis de ikke kender os. på forhånd tak, Kristian
E-mail:
Skrevet af Anette Kaihøj, d. 21-11-2008

Hej
Vi er et nystartet firma der har valgt at handle med metervarer til feks. vikingetøj, telte og lignende.
Har fundet jeres mailadr. på nettet og prøver ad den vej at udbrede kendskabet til min lille biks.
Vi er selv en familie der tager en smule på vikingetræf, ind til nu er det blevet til Moesgård, Århus By, Kællinghøl, måske har I mødt os der under navnet Gjallarhorn som vor lejr hedder.
Hvis I er interesseret i specielle metervarer såsom håndvævet og -spundet brændældestof og garn, håndvævet og -spundet uldstof, uld, hør og silke til rimelige priser og hvad jeg ellers kan finde af spændende ting til beklædning, så giv mig et praj om hvad der kunne være interessant for jer.
Hjemmesiden bliver stadig rettet til og der kommer flere varer på hylderne i nærmeste fremtid.
Hvis I absolut ikke vil kontaktes så send mig bare et par ord og det vil blive respekteret.
Venlig hilsen
Myrsale
Metervarer i Hør - Uld - Silke
www.myrsale.dk
Anette Kaihøj
Skovsrodvej 22
8680 Ry
86892340 -22102664
CVR 31657393
E-mail:
Hjemmeside:
Skrevet af fulgjyr, d. 21-11-2008
Svar: Et godt spørgsmål! Brækkede dyr hænger normalt ca én dag om sommeren og 2-3 dage om vinteren. Normalt er det efterårsskind man garver, når vi snakker om rådyr. Når dyret er brækket, går skindet ikke i forrådnelse og kan derfor nemt hænge nogle dage. Alle mine rådyrskind har hængt som beskrevet ovenfor, og de er blevet fine!

Mvh Niels - Fulgjyr

Nyeste kommentarer

18.06 | 19:44

Ja men det vil stadig kun være en overfladehærdning som vil blive slebet væk under skærpning

...
18.06 | 19:13

Er det muligt at opkule en klinge af jern på samme måde? Evt. ved at lade stålet ligge over hærdetemp. i længere tid, for at få en dybere gennemtrængning?

...
07.05 | 08:28

Jeg skal have et saksertelt til 2 personer. Hvor får man mest/bedst til en fornuftig pris? jeg tænker, at det skal være i imprægneret hør.

...
16.04 | 13:33

den er god

...