World greatest viking calendar

Hej allesammen

I 2013 fik vi en tosset idé. egentlig startede det som et væddemål.

At lave en vikingekalender.

Det lykkes med nød og næppe at få 12 piger til at stille op. Pigerne havde selv taget billeder - Det var en blandet landhandel af professionelle fotos og kamerafotos (2014 standard :) Nogle tog det mere seriøst end andre.. Der var krigerfotos, portrætfotos og endda bagfotos. En smed endda tøjet og gemte sig bag et skjold så fantasien kunne vandre :) Det var stor tillid de udviste. både til mig, og konceptet. Ved hjælp af en kalenderskabelon på nettet fik jeg bikset det hele sammen så det så ok ud. Kalenderen udkom til jul så man kunne erhverve sig den til julegaver. Prisen blev sat så omkostningerne blev nogenlunde dækket ind.

Og så gik det amok...

Simon Jul og Jan Elhøj der kørte radioprogrammet Bæltestedet fik nys om kalenderen. De lavede en anmeldelse der afspejlede præcis hvad kalenderen stod for. Vi fik alle en masse røg og Simon havde svært ved at styre sine følelser overfor de lækre wikingedames. Det var især fordi kalenderen udviste alt fra selvironi, til stolthed, til galskab og ikke mindst mod, at den var iøjnefaldende.

MetroExpress som er en gratisavis bragte en artikel om kalenderen som årets julegaveidé.

Go' morn Danmark fik osse øje på kalenderen og anmeldte den i deres morgenshow.. Jeg synes dog de var lidt hårde, og de forstod ikke rigtig hvad det gik ud på.. Jeg klagede faktisk til redaktionen fordi nogle af pigerne fik en lidt træls medfart :-/

Året efter fik jeg hjælp. Thomas R. som er grafiker trådte til med layout og tryk. Det højnede standarden betydeligt. Folk vidste nu hvad det gik ud på, og nu var det både piger og drenge der stillede op, og der blev sat krav til kvaliteten og opløsningen. Det kom der en rigtig flot kalender ud af. Der kom osse små tekster på fra historiske kilder der passede på månederne. 

I 2016 var temaet familie. Der kom fotos ind af familier, kærester, far og søn, brødre og et par amerikanske vikingefamilier. Nu blev det pludselig mere seriøst. Der var noget pondus bag billederne. Man fik et billede af hvad det her moderne viking gik ud på.. familie og fællesskab. Især måneden med Jens Jørgen og Anders, hvor de begge står med mudder i hovedet og er stolte og glade, fordi det de laver er noget med indhold i - og de gør det sammen - brændte sig fast på hukommelsen. Det år var der en kort fortælling med fra dem der stillede op som gav det ekstra dybde.

2017 blev det sidste år med vikingekalender. Nu var vi igen tilbage til skjoldmøerne som var udgangspunktet. Der blev skåret ind til benet. Nu var der blot navnet på pigerne. Det kalenderen udtrykte denne gang var intensitet. Der var blót, vølve på slagmarken, stolte krigere og badenymfer.. Men osse vikingekvinden der forsvarer hjem og børn kom med.

Jan og Simon var igen klar med en anmeldelse. Det hele er dog desværre borte da ting på nettet ikke lever evigt..

 


 

Det har været en fantastisk rejse - både med op og nedture og stress og forløsning, og ikke mindst morskab og fjollethed. Tusind tak til alle jer der stillede op, for jeres indsats og velvillighed i dette vanvittige projekt.

 

Jeg lægger billederne op her på siden og respekterer dem som synes at det er et overstået kapitel.

 

 Velbekomme..

 

Søren Sol
Sif
Mads
Louise
Jakob
Hannah
Gudrun
Gry
Ella Reynis
Ditte
Birgitte Jersø
Kelsey from Minnesota