Bearbejdning af drikkehorn fra rå horn til færdigt drikkeklar horn.

Guide undervejs - spørgsmål besvares gerne i kommentarboks nedenunder...

Materialer:

Horn 

Prøv at finde dem hos små slagtere eller hornvarefabrikken eller vikinge og middelaldermarkeder


Watussikvæg: (Afrika) er formidable til at lave drikkehorn af.

Skotsk højlandskvæg: lange tynde horn

Hereford: Ca. 20-25 cm lange. Glasagtige når de bliver poleret.

Værktøj:

Kniv
Sandpapir korn 400-1000
Skavgræs (hvis man vil være autentisk)

Sand til slibning indvendig.

Cola til rengøring invendig.

Watussi

Find et godt horn uden ormehuller og dybe ar.

Start med at skrabe hornet med en skarp kniv. Vær opmærksom på at kniven hurtigt bliver døv.

For nogle vil det være nok med et flot matskrabet horn.

Vil man gå lidt videre, skal hornet slibes med fint sandpapir til ALLE ridser er væk. Derefter kan man polere det med en filtrundel med voks. Hornet vil nu blive helt blank.

Rengøring af hornet:

Fyld lidt grovkornet sand i hornet med lidt vand. Luk enden med et stykke plastic og en kraftig elastik. Ryst hornet til dine arme er ved at falde af. Ryst derefter lidt mere. Det er Meget vigtigt at hornet er helt ren indvendig, da man ellers kan blive syg af at drikke af det.

Når man synes hornet er rent nok, fylder man det med cola (alm. cola), og lader den stå mindst ét døgn.
Skyld hornet og brug en flaskerenser.

Nu er hornet rent nok til at drikke af.

Drik kun kolde drikke af hornet, og helst ikke mælkeprodukter.

Rengøres i lunkent vand og opvaskemiddel.






Skavgræs - Naturens sandpapir. De gamle japanske smede brugte skavgræs limet på en træklods til at at slibe samuraisværd op med.

Herefordhorn

Watussihorn

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...

Lasse Dam Petersen | Svar 30.12.2016 19.07

Har du viden om hvordan man indvier et nyt drikkehorn? Eller har du måske en god idé?

Søs | Svar 15.09.2016 09.50

Vi har fået hornene fra vores skotsk højlands tyr med hjem fra slagteriet. Hvordan får vi dem bedst og nemmest rene/tomme?

Ful 15.09.2016 11.11

Du er nok nødt til at koge det hele på én gang. Ud på bålet i et metalkar. (Det lugter) skrue monteres i stejlen. Kog til den går løs.

Søs 15.09.2016 11.04

Hvor længe skal det koges? Hornene er så lange at de ikke kan komme helt ned i gryden. Kan jeg så ligesom vende dem undervejs eller hvad vil du råde mig til?

Ful 15.09.2016 10.45

Stejlen skal koges ud. Derefter kan man rense hornet indvendigt med brintoverilte eller cola.

Janus | Svar 11.09.2016 09.02

Hvor lang tid tager det at koge stejlen ud på et horn, der måske ikke er mere end 10 cm langt og 5 cm i diameter (snapseglas) .

Ricky Damm Nielsen | Svar 04.06.2016 22.51

Jeg fik at vide, at jeg ikke måtte have brugt opvaskemiddel til at rense mit nykøbte horn, da det sætter sig i horet, passer det?
Brugte Neutral opvaskemiddel.

Ful 05.06.2016 00.05

Det har jeg ikke oplevet men jeg er sikker på du i så fald kan fjerne det med cola

Poul | Svar 04.03.2016 11.29

Nu er cola jo ikke noget jeg kunne finde på at hælde i min mund. Hvilken gavn gør det i drikkehornet?

Ful 04.03.2016 16.05

Renser for urenheder

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

15.11 | 23:23

Hej Sara. Mit lammeskind er bliver sort på skind siden, under tørring. Kan jeg rede det?

...
08.11 | 21:33

Meget kort tid jo. Kun til de er blødt op

...
08.11 | 21:07

Hvor lang tid tror du ca. skindene skal ligge i blød? Er ret betænkelig ved at have det liggende for længe. Men det ligger i en balje i et udhus.

...
06.11 | 14:49

Aha. En let saltvandsopløsning burde være nok. 1cm kød max. Man kan evt høvle skindsiden ned

...
Du kan lide denne side