Bearbejdning af drikkehorn fra rå horn til færdigt drikkeklar horn.

Guide undervejs - spørgsmål besvares gerne i kommentarboks nedenunder...

Materialer:

Horn 

Prøv at finde dem hos små slagtere eller hornvarefabrikken eller vikinge og middelaldermarkeder


Watussikvæg: (Afrika) er formidable til at lave drikkehorn af.

Skotsk højlandskvæg: lange tynde horn

Hereford: Ca. 20-25 cm lange. Glasagtige når de bliver poleret.

Værktøj:

Kniv
Sandpapir korn 400-1000
Skavgræs (hvis man vil være autentisk)

Sand til slibning indvendig.

Cola til rengøring invendig.

Watussi

Find et godt horn uden ormehuller og dybe ar.

Start med at skrabe hornet med en skarp kniv. Vær opmærksom på at kniven hurtigt bliver døv.

For nogle vil det være nok med et flot matskrabet horn.

Vil man gå lidt videre, skal hornet slibes med fint sandpapir til ALLE ridser er væk. Derefter kan man polere det med en filtrundel med voks. Hornet vil nu blive helt blank.

Rengøring af hornet:

Fyld lidt grovkornet sand i hornet med lidt vand. Luk enden med et stykke plastic og en kraftig elastik. Ryst hornet til dine arme er ved at falde af. Ryst derefter lidt mere. Det er Meget vigtigt at hornet er helt ren indvendig, da man ellers kan blive syg af at drikke af det.

Når man synes hornet er rent nok, fylder man det med cola (alm. cola), og lader den stå mindst ét døgn.
Skyld hornet og brug en flaskerenser.

Nu er hornet rent nok til at drikke af.

Drik kun kolde drikke af hornet, og helst ikke mælkeprodukter.

Rengøres i lunkent vand og opvaskemiddel.






Skavgræs - Naturens sandpapir. De gamle japanske smede brugte skavgræs limet på en træklods til at at slibe samuraisværd op med.

Herefordhorn

Watussihorn

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...

Anne Sofie | Svar 07.12.2018 06.38

Jeg prøvede med en skrue - men stejlen meget hård, fik dem nok ikke skruet godt nok i. Nu er hornene dog snart 2 uger gamle - er det ikke for sent?

Ful 07.12.2018 07.20

Kog igen og tag stejlerne ud mens de er varme og bløde.

Anne Sofie | Svar 04.12.2018 20.45

Jeg har to flotte kohorn - desværre en uge gamle. Har kogt på dem i 3 timer, men stejlen har sat sig fast! Kan ikke rokkes fri.
Er der andre metoder?

Ful 05.12.2018 06.15

Hvis du kan få en stor skrue i, har du noget mere magt til at rykke stejlen ud.

Bettina | Svar 03.10.2018 11.59

P.S. Jeg ønsker faktisk at beholde hornet som det er , med stejlen i. Kan man det uden det stinker? Det skal bruges til pynt.

Ful 03.10.2018 12.14

Det holder op med at lufte på et tidspunkt.

Bettina | Svar 30.09.2018 01.06

Ikke mulighed for at koge 1m lange horn. Hvis jeg lader dem ligge i haven til insekter osv., hvor lang tid går der så før jeg kan rense dem? Lugter det meget?

Thomas | Svar 23.08.2018 15.21

er det rigtig men kan rense sit horn i rødvin

Ful 24.08.2018 07.39

Det tror jeg ikke man kan.

Lasse Dam Petersen | Svar 30.12.2016 19.07

Har du viden om hvordan man indvier et nyt drikkehorn? Eller har du måske en god idé?

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

13.03 | 16:27

Jo i princippet er det vel bare sukker og gær der skal til. Men så er det vel en slags cider.. det har jeg ikke prøvet.

...
13.03 | 14:15

Super god opskrift.
Tænkte på om du evt. har lavet mjø af sirup istede for honning?
Det er vel i bund og grund sukkert der skal bruges for at få gæringen, ikk

...
11.03 | 22:38

Har du nogen erfaring med flydende honning ?

...
11.03 | 17:45

Nej. Forskellige honninger giver forskellig smag. Rapshonning er billigt og en god all round. Lyng er bitter

...
Du kan lide denne side