Bearbejdning af drikkehorn fra rå horn til færdigt drikkeklar horn.

Guide undervejs - spørgsmål besvares gerne i kommentarboks nedenunder...

Materialer:

Horn 

Prøv at finde dem hos små slagtere eller hornvarefabrikken eller vikinge og middelaldermarkeder


Watussikvæg: (Afrika) er formidable til at lave drikkehorn af.

Skotsk højlandskvæg: lange tynde horn

Hereford: Ca. 20-25 cm lange. Glasagtige når de bliver poleret.

Værktøj:

Kniv
Sandpapir korn 400-1000
Skavgræs (hvis man vil være autentisk)

Sand til slibning indvendig.

Cola til rengøring invendig.

Watussi

Find et godt horn uden ormehuller og dybe ar.

Start med at skrabe hornet med en skarp kniv. Vær opmærksom på at kniven hurtigt bliver døv.

For nogle vil det være nok med et flot matskrabet horn.

Vil man gå lidt videre, skal hornet slibes med fint sandpapir til ALLE ridser er væk. Derefter kan man polere det med en filtrundel med voks. Hornet vil nu blive helt blank.

Rengøring af hornet:

Fyld lidt grovkornet sand i hornet med lidt vand. Luk enden med et stykke plastic og en kraftig elastik. Ryst hornet til dine arme er ved at falde af. Ryst derefter lidt mere. Det er Meget vigtigt at hornet er helt ren indvendig, da man ellers kan blive syg af at drikke af det.

Når man synes hornet er rent nok, fylder man det med cola (alm. cola), og lader den stå mindst ét døgn.
Skyld hornet og brug en flaskerenser.

Nu er hornet rent nok til at drikke af.

Drik kun kolde drikke af hornet, og helst ikke mælkeprodukter.

Rengøres i lunkent vand og opvaskemiddel.






Skavgræs - Naturens sandpapir. De gamle japanske smede brugte skavgræs limet på en træklods til at at slibe samuraisværd op med.

Herefordhorn

Watussihorn