Bacon drømmekage

Jeg har tyvstjålet opskriften på BACON-DRØMMEKAGE med det eneste formål at få den udbredt så den ender i Tørsleffs dessertkagebog. Hele idéen handler jo om at splejse gode ting til episke smagsoplevelser.

 

 Opskrift til 24 personer

 

500 g. mel

100 g. smør

500 g. sukker

8 æg

4 dl. mælk

6 tsk. bagepulver

4 tsk. vanillesukker

 

Glasur:

60 g. smør

500 g. brun farin

1 dl. mælk

1,600 kilo bacon, ristet og knust. (billigst tror jeg er 900g pakkerne fra bilka)

(Det er ok at reducere mængden af bacon lidt, da 2 cm baconglasur godt kan skræmme uøvede) 

 

Æg og sukker piskes sammen til det er hvidt og skummende

Mel, bagepulver og vaniljesukker drysses i gennem en si. Dejen røres forsigtigt sammen.

Smørret smeltes og hældes i sammen med mælken.

Bag den ca. 20 minutter i en 200 grader varm ovn til dejen slipper på en nedstukket strikkepind.

Imens kagen bager smelter man smør og brun farin i en gryde. Mælk og håndknust bacon tilsættes. Det skal have et opkog. 

Når kagen er færdig, kommes baconglasuren på og den får yderligere 5 minutter.

Kagen kan med fordel trække et døgns tid.

 

Velbekomme...

Steg bacon først og hæld fedtet fra til fedtlamper - https://www.facebook.com/fulgjyr/media_set?set=a.10151612027073556.1073741829.839518555&type=1
1,6 kg bacon med tilhørende fedt
Baconglasur. Steger man bacon hårdt så det kan knuses fint bliver smagen meget intens. Jeg fortrækker at stege lidt mildere så rive det fra hinanden som ikke kan knuses. Det giver lidt mere umami :)

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...

Odgar | Svar 26.02.2015 23.00


Den linker jeg lige..

Kristian | Svar 09.12.2014 10.24

Hej

Har du "opskriften" på fedtlampen? Linket virker ikke?

Hilsen Kristian

ful 09.12.2014 13.38

Det virker for mig..

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10151612027073556.1073741829.839518555&type=1

ful 09.12.2014 11.18

Altså birkalampen.. Vender lige tilbage

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

03.12 | 14:41

Ja men det er bedst at salte skindet inden man fryser det så det ikke rådner under optøning

...
03.12 | 11:18

kan man fryse skinnet ned, hvis man ikke lige har tid til at gave det nu?

...
27.11 | 08:07

Hej Niels. Findes der tegninger til låsen fra Søndersø i Viborg? Jeg er selv fra VIborg, og det kunne være rigtig fedt at lave en lokal lås! :)

...
15.11 | 23:23

Hej Sara. Mit lammeskind er bliver sort på skind siden, under tørring. Kan jeg rede det?

...
Du kan lide denne side