Jeg har tyvstjålet opskriften på BACON-DRØMMEKAGE med det eneste formål at få den udbredt så den ender i Tørsleffs dessertkagebog. Hele idéen handler jo om at splejse gode ting til episke smagsoplevelser.
Opskrift til 24 personer
500 g. mel
100 g. smør
500 g. sukker
8 æg
4 dl. mælk
6 tsk. bagepulver
4 tsk. vanillesukker
Glasur:
60 g. smør
500 g. brun farin
1 dl. mælk
1,600 kilo bacon, ristet og knust. (billigst tror jeg er 900g pakkerne fra bilka)
(Det er ok at reducere mængden af bacon lidt, da 2 cm baconglasur godt
kan skræmme uøvede)
Æg og sukker piskes sammen til det er hvidt og skummende
Mel, bagepulver og vaniljesukker drysses i gennem en si. Dejen røres forsigtigt sammen.
Smørret smeltes og
hældes i sammen med mælken.
Bag den ca. 20 minutter i en 200 grader varm ovn til dejen slipper på en nedstukket strikkepind.
Imens kagen bager smelter man smør og brun farin i en gryde. Mælk og håndknust bacon
tilsættes. Det skal have et opkog.
Når kagen er færdig, kommes baconglasuren på og den får yderligere 5 minutter.
Kagen kan med fordel trække et døgns tid.
Velbekomme...