Lidt Om Norske Skovkatte

En selvstændig kat

En selvstændig kat
Skovkatten hører til de større racer. Hunkattene vejer ca. 4-5 kg, hankattene 6-8 kg. Det er en semilanghårskat, der om vinteren har en imponerende pelspragt: stor, busket hale, krave (”løvemanke”), skjortebryst (lang pels på brystet) og bukser (lang pels bag på lårene). Om sommeren fældes pelsen, og kun den flotte hale afslører, at det er en langhårskat. En rigtig flot skovkat har også tufser (duske på ørerne) og snesko (lange hår under poterne).

Temperament
En skovkat er selvsikker og selvstændig. Den er ikke så afhængig af sine mennesker som f.eks. burmeseren. Den er nysgerrig og følger gerne med i hvad man laver, men man har en fornemmelse af, at den tænker ”jeg følger dig, fordi jeg har lyst, men jeg kunne sagtens klare mig uden dig, hvis jeg ville”. Nogle skovkatte er meget kælne, andre er mere reserverede, især over for fremmede. Den har tendens til at vælge et favoritmenneske i familien (- og det er suverænt katten, der afgør hvem det skal være).

Historie
Den norske skovkat stammer, som navnet siger, fra Norge. Racen er opstået i vildmarken, hvor tilpasningen til det barske klima, har gjort at skovkatten udviklede sin kraftige, vandskyende pels. I 1970’erne blev den taget ind som racekat for at redde den fra udryddelse. Den er nu en af de populæreste katteracer, i Danmark er det den tredjemest opdrættede race i øjeblikket (efter Maine Coon og Perser).

Farver
Den ”klassiske” skovkat er sortmakreltabby, dvs. en rundstrikket gråstribemis. Men alle farver er godkendt, undtagen lilla, fawn, cinnamon og masket (som siameser). De kan være med eller uden hvidt, med eller uden sølv, ensfarvede eller tortie. De kan desuden være med eller uden mønster (non-agouti eller agouti). Mønstret kan være klassisk tabby, også kaldet blotched (et marmoreret mønster), makreltabby (tigerstribet) eller spotted (et pletmønster). En kat kan f.eks. have den imponerende farvebetegnelse ”sortsølvtortiemakreltabby med hvid”, mens en anden kat slet og ret er ”sort”.
Se billeder af en række af
farvevarianterne på Skovkatteringens hjemmeside.

Link til FIFE standarden på Norsk Skovkatterings hjemmeside

 

 

 

Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE