Strik med mere

24-11-2019

Så er et nyt sjal færdigt.

Vi var i efterårsferien i Tyskland, hvor vi bl.a. besøgte den charmerende gamle kurby ved Østersøen, Bad Doberan.
I Bad Doberan faldt jeg for dette garn med farveskift i et varehus (som stadig var lidt DDR-agtigt). Det er sådan noget rigtigt bling-bling garn med sølvtråd i. Garnet hedder "NKD Gina" og består af 61% bomuld, 34%  acryl og 5% polyester - og det kostede 6,99 Euro for 150 gram.
Så til ca. 52 kr. for 150 gram skete der ingen skade, hvis jeg syntes, det bare var for meget bling-bling, når det blev strikket.

Opskriften er Drops 71-21.

Jeg synes faktisk det er ok med sølvtråden, og det er dejlig blødt.
Jeg er tilfreds.🙂

09-11-2019

 

47 gram neon-gult Mayflower Sunset mohairgarn (som er en rest fra en anden trøje) og inspiration fra denne drops opskrift

Så får man da lidt lys i vintermørket

19-10-2019

Der har været lidt stille på strikkefronten. 

Jeg er i gang med at sy julehjerter i patchwork til SOS Børnebyernes novembermarked i Viborg.

Nå, men lidt strik bliver det da til.

Jeg er færdig med min trøje i Sandnes Kitten Mohair.
Garnet er købt på vores sommerferie i Norge i 2015, hvor jeg var inde på Sandnes fabrikken og handle.
Opskriften er også fra Sandnes - fra hefte "Mohair 1317".

28-08-2019

 

Denne top er strikket af hvide, råhvide, beige og brune bomulds- og bomuldsblandingsrester - tilsat lidt forskelligt effektgarn.

Den er strikket efter inspiration fra denne opskrift fra Alt.

Der er brugt andet garn, andre striber og en anden tykkelse pinde, og den var lidt svær at måle på undervejs. Så første forsøg blev simpelthen både for vid og for lang - så det var bare en ommer.

2. forsøg passede fint.

Den var sjov at strikke (dog knap så sjov anden gang🙂)

14-07-2019

Min sommertop med vævestrik blev færdig.

Den trak lige lidt tænder ud til det sidste. Jeg var helt færdig med den og skulle lige prøve en sidste gang inden vask - og der opdagede jeg en fejl i vævestrikket lige midt på maven.
Jeg synes, det er mega svært at få øje på fejl undervejs i vævestrikning - selv om jeg indførte en løbende kvalitetskontrol (og den svigtede så åbenbart lige i de sidste par pinde). Men når man får trøjen på og kommer på afstand af mønstret, så skriger fejlen til himmelen.

Så jeg måtte pille sidesømmene op, trække en tråd ud over det vævestrikkede og trævle op ned til fejlen. Herefter strikke det sidste vævestrik igen, sy vævestrikket på det øverste med maskesting - og så sy toppen sammen igen. Redningsaktionen lykkedes heldigvis til fulde, men hvor er det bøvlet og træls at bruge tid på.

Den er strikket efter en model fra Bente Rønbergs bog: "Vævestrik med variation", men i noget andet garn, nemlig Bambus Bomuld fra Brugsen (50% bambus og 50% bomuld) - meget blødt og lækkert. 

Det "sjove" er, at jeg har strikket samme top for mange år siden, og der lavede jeg nøjagtig samme nummer med fejl i vævestrikken, som først blev opdaget på ferie i Grækenland.

Så læren her må være: hæng dit vævestrik op væggen og kik på det på afstand nogen tid - og gør det inden du afslutter det strikkede stykke.
Det må jeg prøve at huske næste gang i kampens hede - man vil jo gerne være færdig, når man er nået så langt 🙂