Strik med mere

08-07-2020

Her kommer den første trøje, strikket på store pinde.

Garnet er Langs Lino i 100% hør og stribene er effektgarnet Drops Salsa, som er et silkebåndgarn i forskellige grønne/gyldne farver.

Den er strikket i glatstrikning uden opskrift, og de brede striber er lange masker.

Jeg har valgt at strikke på pind 8 i stedet for pind 4,5-5, som garnet ellers er beregnet til.
Store pinde giver et lidt luftigere indtryk.

 

07-07-2020

Der har været lidt stille her på siden.

Men det er sandelig ikke fordi, at pindene står stille.

Jeg har strikkede baby-ting - som lige venter på at blive afleveret, inden de kan vises frem.

Og jeg har 2 trøjer og en poncho, som bare ligger og venter på foto-vejr. Alle 3 ting er strikket på store pinde. Foto kommer snart.

I mellemtiden kommer her mine to køre-på-ferie-strikkerier - nemlig 2 stk. karklude i en lidt kedelig beige farve (som er kasseret til flere projekter, fordi farven faldt helt uden for).
Det blev da nogle super karklude.🙂

07-06-2020

I Kr. Himmelfarts ferien havde vi lånt min mosters sommerhus i Nr. Lyngby - lidt nord for Løkken.

Heldigvis var der liv i Løkken. Restauranterne var lige åbnet efter corona-pausen og de fleste forretninger var åbne.

Der var sandelig også en lille Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutik - og vanen tro måtte jeg lige ind og snuse rundt. Jeg fandt noget garn, som jeg absolut måtte have med.
5 hele nøgler af 42% hør, 48% viskose og 10% bumuld - et for mig ukendt garn, som hed "Fashion". Der var 3 nøgler i brun/grå, 1 nøgle i pink/orange og 1 nøgle i bordaux/lyse rød og 25 kr. kostede det hele.

Da jeg kom hjem og nærlæste på garnet, fandt jeg ud af, at der kun var 30 gram i et nøgle. Så 150 gram havde jeg i alt. Ikke lige nok til en sommertop, så det måtte blive et sjal. 

Da jeg kom i gang med st strikke syntes jeg lige umiddelbart, at farvene var lidt vilde og farveskiftene lidt voldsomme. Men som projektet skred fra, synes jeg egentligt rigtig godt om det.

Så jeg er glad for mit sommerlige Løkken sjal 🙂

 

 

06-05-2020

I 2017 var vi på sommerferie i dejlige Island. Der besøgte jeg bl.a. det lille garnfarveri "Hespa" i nærheden af Selfoss.
Hun håndfarver udelukkende med planter - og selvfølgelig mest islandske planter. Det er det islandske garn "Einband" fra Istex, hun farver, så det er tyndt og lækkert garn.
Og hold da op nogle fantastiske farver 🙂

Jeg havde ikke lige et projekt i hovedet, så jeg måte bare købe noget garn. Jeg købte 4 farver: en rødgylden, en mørkgylden, en lysgylden og en råhvid - og tænkte, at det måtte jeg kunne få noget ud af.

Det har så ligget i et par år, og lige før jul 2019 tog jeg det frem - nu skulle der strikkes Hespa. Jeg havde flere ideer til, hvad det skulle være - men intet af det faldt ud til det, jeg forestillede mig. Især den råhvide faldt helt uden for. Og da garnet er meget tyndt og fint, så gik det ikke, at blive ved med at prøve noget og så trævle op - garnet blev hurtigt slidt.

Så jeg tog den råhvide fra i første omgang, og strikkede så bare helt en helt almindelig firkant-trøje med påsatte ærmer. Jeg strikkede tilfældige striber, så de 3 farver blender godt sammen. Da den råhvide var sorteret fra, var der ikke sååå meget garn at gøre godt med, så længden og ærmelængden blev udfra det garn, der var - og det blev brugt til sidste centimeter. Der kom så en lille råhvid musetak-kant på, så det råhvide nåede lige med.

Det var ikke lige det, jeg havde forstillet mig - men den er ok. En lille let uldtrøje til kølige sommeraftner. Og så har jeg stadig næsten 100 gram råhvid tilbage. Hmmm - hvad skal den mon bruges til? 

Se billeder fra vores 2017 tur til Island

08-04-2020
Jeg er med i Facebookgruppen "Sisses Sjaler", som er en gruppe omkring Sisse Chytræus og alle hendes sjaler.
Der blev lagt op til en fællesstrikning af påskesjalet her op til påske. Opskriften kan man finde i gruppens filer (hvis man er medlem af gruppen).
 
Jeg blev færdig med mit her inden påske, og jeg er meget tilfreds.
Det er første gang, jeg har strikket et Sisse sjal (men absolut ikke sidste).
Det var ren hyggestrikning, og alligevel fik jeg prøvet et par nye teknikker.
Garnet er Sandnes Kitten Mohair.