Ud i det grønne........

Siden 2005 har jeg været med til at arrangere ture for Dansk Vandrelaug, indtil 2007 i Lyngby afdeling og siden 2009 i Viborg afdeling. 

Vandremaraton 2019. Her i Dollerup Bakker

Dansk Vandrelaug

Mine kommende ture: 

Tirsdag d. 5/5: Klostermarken/Viborg Naturpark (aftentur)
Bynær tur. På denne aftentur i Viborg Naturpark skal vi bl.a. nyde udsigten fra Brodding Bjerg (51 moh), inden vi fortsætter gennem Bruunshåbskovene, Ødalen, Forstbotanisk Have og Nordisk Park. Se her

Tirsdag d. 19/5: Undallslund (aftentur)
Undallslund Plantage er måske Viborgs mest populære naturområde for både hundeluftere, børnefamilier, mountainbikere og vandrere. Og der er plads til alle. Vi går en rundtur og nyder forårets komme. Se her

Se hele turprogrammet for Viborg afdeling: Klik her

GPSies og Viewranger

På GPSies.com kan man uploade GPS-spor, se andres og lade sig inspirere eller føre. Et lille udvalg af ruter jeg rent faktisk har gået findes her: Link til track-liste

Viewranger er et fantastisk program til smartphone (Android og iOS), som ved hjælp af telefonens GPS tegner og måler hvor du går. Programmet bruger det gratis OpenStreetMap som grundkort; men du kan også downloade Geodatastyrelsens kort i 1:25000 (også kendt som 4 cm-kortet) mod betaling. Opretter du en profil på Myviewranger.com kan du synkronisere dine spor her og redigere og dele over nettet. Jeg har nogle af mine spor offenligt her.

Vandring i Viborg og omegn

Favoritter 🙂
Der er rigtig mange gode vandreområder i Viborg og omegn. Klik her
for at se en liste over mine favoritter.

På sporet af Slangerupbanen

En af mine absolut bedste ture som turleder i Lyngby afdeling, var turen 18. juni 2006 ud for at genopdage den nedlagte jernbane mellem Farum og Slangerup, en tur på ca. 17 km. Jeg lavede efterfølgende en detaljeret turbeskrivelse: På sporet af Slangerupsbanen - på egen hånd.      

Viborgs jernbanestier

Fra Viborg er der udgået flere jernbaner, som nu er nedlagt og omdannet til cykel- og gangstier:

- Alhedestien, som følger den oprindelige banestrækning fra Viborg til Herning. Hent folder her.

 
- Nørreåstien , som følger den gamle jernbane fra Viborg til Mariager, også kaldet Fårup-banen. Stien går kun fra Viborg til Hammershøj (med et lille afbræk omkring Ørum). Der findes ingen folder, men stien starter på Gl. Århusvej, ca. 200 m syd for Søndersøvej.

- Himmerlandsstien, som følger jernbanens forløb fra Viborg til Løgstør. Folder: Regional cykelrute 35. Hent folder her.
Stien er nu færdiggjort helt ind til Viborg Station. Læs om stien på Viborg Kommunes hjemmeside
.

Himmerlandsstien. Et sted mellem Løgstrup og Viborg. Stien er belagt med stenmel, som er velegnet til både at cykle og vandre på.

Artikler i VandreLiv

Artikler i Dansk Vandrelaugs medlemsblad "VandreLiv" (tidligere Fritidsliv), som jeg har skrevet/været medforfatter til. Og en enkelt om mig selv. Følg linket

 

Links:

Dansk Vandrelaug

Dansk Vandrelaug i Viborg

Naturstyrelsen: Vandretursfoldere

Hærvejen 

Spor i landskabet

Kløverstier

Find vej i Danmark

Hærvejsmarchen 

En samlet oversigt over indgange til at søge efter kortmateriale over vandrestier findes i Nordeafondens publikation "Rekreative stier i Danmark 2013"

 
WikiProjekt Denmark Walking Routes har samlet en oversigt over vandreruter på OpenStreetMaps i Danmark