Opskrifter fra Christov s grill
Culottesteg på Cadac gasgrill


Opskrift på culottesteg stegt på / i grill:

 

Til 6 pers.

1 culotte ca. 2 kg

ca. 1flaske god rødvin

krydderier efter smag (evt. efterkrydring)

 

 

Pak culotten ud og læg den i ca. 1 flaske rødvin i skål ca. 6 timer i køleskab (tag culotten ud et par gange i løbet af dagen og pensl den med rødvinen).

 

Grill tilbehør:

Grillpladen + ovntoppen + den lille rist til combosættet + trefoden til kedler/gryder, samt en rund folieform, på størrelse med risten (f.eks. nr. 51130 - 1,2 liter).

 

Tænd grillen og lad den blive godt varm (10 – 15 min), med risten ilagt.

Læg culotten med fedtsiden nedad på risten og lad den brune for fuld kraft ca. 10 min. med låget på!

Vend stegen og lad den brune yderligere ca. 10 min., stadig med låg på.

Skru ned for varmen til ca. ½ styrke, tag steg og rist af, læg trefoden på grillen, skub folieformen, med resten af rødvinslagen ind under trefoden, læg rist og steg på igen og hæld ca. 1 glas rødvin over stegen. Læg låget på igen.

Lad stegen stege ca. 1 time ved den svagere varme og pensl den en gang imellem.

Tag stegen ud af grillen, krydr den og lad den hvile ca. 20 min, inden den skæres ud.

Rødvinsskyen kan, hvis man ikke synes den er for branket, evt. bruges til sovs ( det gjorde vi ikke).

 

Stegen var rigtig mør og lækker.

Servér en god salat og evt. ciabatta-flûtes med smør til.

 

Eksempel på salat, vi serverede:

Icebergsalat (jeg kan ikke fordrage kinakål)

Tomater i både

Agurker i tern eller stave

Ananas i tern fra dåse

Majs fra dåse eller frost

Ærter fra fryseren (sukkerærter eller fine ærter)

Rosiner

Pastaskruer / -hjul kogt, afkølede

Servér det i skåle, så folk selv kan blande

 

Find selv på andre gode ting til salaten

 

God appetit!

 

 

Med venlig hilsen

Christian Bak  Petersen

 

Kyllingetærte

  Opskrift på kyllingetærte.

 

 

 

1 pk butterdej i plader                       

1 kylling ca. 1500 g

1 gl champignon

3 peberfrugter

200 g skinketern

 

Kyllingen koges mør, afkøles og pilles i stykker.

 

Champignon + skinke + peber svitses i 50 g margarine

3 spsk mel drysses over, bages op med 2½ dl suppe og 1½ dl fløde eller mælk. Kyllingestykkerne blandes i, smages til med salt, peber og paprika.

 

Butterdejen udrulles til formens størrelse, formen beklædes i bund og på sider med butterdejen. Kyllingeblandingen hældes i. Læg låg af butterdej på formen, pensl med æg.

 

 

Bages i ca. 30 min ved 225 o
En lækker dessert, som nok skal laves hjemmefra

Opskrift på Dajm Jubilæumskage

 

Bund:       3 æggehvider

                 150 g sukker

                 150 g Mandler

 

Is:             3 æggeblommer, pasteureserede

                 1 dl sukker

                 ca. 3 dl fløde

                 120 g Dajm Chokoladebar 

 

Pisk æggehviderne og sukker til en stiv marengs. vend forsigtigt de finthakkede mandler i. Hæld dejen i en rund form, ca. 24 cm, gerne med bagepapir i bunden. Bages på nederste rille ved 170o i ca 45 min., afkøles.

 

Til isen piskes æggesnaps af æggeblommer og sukker. Pisk fløden til tykt skum og vend det let i æggesnapsen. Hak chokoladen groft og kom den i cremen. Tag lidt fra til pynt. Læg kagen tilbage i den rengjorte form og hæld cremen over. Stil kagen i fryseren mindst 2 timer. Hvis kagen opbevares længe i fryseren, skal den tages ud en halv time før serveringen. Kagen pyntes evt. med flødeskum og hakket Dajm.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

24.07 | 17:48

Undskyld, jeg ikke fik jer med i min opdatering af mailadresse.
Min nye mailadresse er: christian_bak_petersen@outlook.com

Venlig hilsen
Tove og Christian

...
24.07 | 16:29

Hej begge
Lille hilsen - og spørgsmål.
Har netop sendt Nyhedsmail - fik jeres retur pga fejl adr.
Beder om ny hvis I forts. vil modtage.
Skytterne

...
23.08 | 19:14

Hej christov prøv evt denne som transitplads http://da.camping.info/camping-paradies-grüne-jaeger her er ingen gebyr og en udmærket rest.
Hilsen Knud

...
23.03 | 23:03

OK

...
Du kan lide denne side