Turistattraktioner der har ændret sig

Inspiration

Jeg blev inspireret af rejsebeskrivelsen af Vendsyssel anno 1898 - og kom til at tænke på, hvor meget der allerede i min tid er forandret her i Vendsyssel.

Rubjerg Fyr

Rubjerg Fyr

Da Peer og jeg var rimelig nygifte var vi ved Rubjerg Fyr, og blev foreviget på et billede. I baggrunden  ( foruden min bror) kan man se, hvordan alle bygningerne var indrettet til museer, og at bilerne kunne køre helt derop.

Man opgav kampen, og lod sandet fyge. Naturen tager hurtigt over ved Vesterhavet - husene begyndte at sande til - og man skulle parkere længere væk . I dag - her 20 år det "gamle" billede blev taget, skal man parkere endnu længere væk - og kun det høje fyr er til at se.

se evt. den film jeg har fundet på youtube om hvor hurtigt det er gået

Film fra Vendsyssel

Du kan se flere af mine billede af Rubjerg Fyr og Knude her https://picasaweb.google.com/112276729513360005870/RubjergFyrOgKnude#

Mårup Kirke

Mårup Kirke

Her er min bror, Peer og jeg og sidst min far, fotograret foran Mårup Kirke.  Den kom tættere og tættere på havet - og diskussionen startede, skulle den rages ned - skulle den flyttes længere ind i landet - skulle den ædes af havet. Efter års diskussioner begyndte man at nedtage kirken d. 25. august 2008, og da vi gik ud af 2008 står der nu mure tilbage i optil 2 meters højde. Det man har pillet ned, er lagt i kasser, men man ved ikke, om man skal sætte den op et andet sted.

Bulbjerg og Skarreklit

Skarreklit

Mest blev jeg inspireret, da jeg sad og skrev om Bulbjerg og Skarreklit i 1898. Jeg kom til at tænke på billederne af mig, mine forældre og min farmor og farfar på besøg på Bulbjerg, med udsigt til Skarreklit. Den  16 meter høje klit, styrtede sammen i 1978 - og et mærkeligt naturfænomen var der ikke mere.

Fregat på grund ud for Skallerup

Faldt lige over de her par billeder fra påsken 1990. Peer og jeg og vores hund Jackie på udflugt til Skallerup Strand, hvor en russisk fregat var stødt på grund.

Enten var kaptajnen en meget dårlig kaptajn - eller så var han en dygtig kaptajn der også var dygtig til at drikke vodka.

Nej, den rev sig løs fra en slæbebåd - selv en selvbinderstrik har sine begrænsninger

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

14.08 | 01:08

Hej Ann.
Tusind tak for en dejlig tur ned af memory lane i Sulsted. Er selv født og opvokset ved stationsbyen og genkender steder og personer du skriver om.

...
12.08 | 10:21

Goddag Anne Nygaard

Ved du noget om sognefogeden Lars Jensens børn. Han blev dømt i den ovennævnte sag.Det gik rent galt for dem, ikke?

...
28.06 | 12:40

Ann Nygaard,
der er en fejl på linket til adressebogen for Skat.
Linket til skattebeløbene virker som det skal!
Mvh.
Ove

...
21.05 | 21:58

dejlig video fra børnehjemmet i Brønderslev men ved man hvilket årstal den er optaget i
mvh
Lisbeth

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE