Brønderslev

Brønderslev har efter min mening, ikke særligt meget at byde på... desværre.

Her er ingen gamle huse - her er ingen havudsigt - eller kig ud over en smuk fjord, her er ingen bakker som i Jyske Ås. Byen voksede som en eksplosion, som vi kan takke Peder Nielsen for, manden der gjorde så meget godt for byen.

Brønderslev blev købstad i 1921, og dermed vist den næstsidste der fik den status her i landet.

Alligevel har jeg her lavet nogle "Postkort" fra Brønderslev, dels fordi det er her jeg bor, dels for at vise, at skønhed findes alle steder - og ikke mindst opfordre dig til, at tage billeder af det du omgiver dig med. Det forandrer sig - mere end du mindes.

Men vi har da noget at byde på:

Hedelund, som var en park , som Peder Nielsen skænkede borgerne, og det blev bestemt, at der skulle være gratis entré. For ca. 20 år siden lavede man Hedelund om til en Rhododendronpark, Nordeuropas største. Smuk er Hedelund året rundt, men i særdeleshed når alle de meget store Rhododendroner blomstrer.

Hedelund er en oase i byen. Her går småbørnsfamilien ned og fodrer ænder, her går de unge ned og drikker en fredagsbajer og her tager pensionisterne ned med deres rolator, og de ansatte på P.N. Beslag A/S holder frokostpause her. Så parken bliver brugt, nøjagtig som Peder Nielsen ønskede det. Man kan leje De Runde Pavillioner, hvis man er en forening.

Den attraktion er Brønderslev Marked. Det holdes den første weekend i september. Et gammelt marked, som indskrev sig i historiebøgerne, som der hvor bønderne sloges med Estrups gendarmer og kaldes "Gendarmslaget". Markedet afholdes inde midt i byen, på markedspladsen, en stor plads, der ikke bliver brugt til andet hele året, bortset fra de dage hvor Cirkus er i byen.

http://www.bronderslev-marked.dk/

Men Brønderslev ligger godt placeret - midt i mellem Hjørring og Aalborg - og med kun omkring 20 km. til Løkken, som er den foretrukne strand, hvis man bor i Brønderslev.

Du kan se flere af mine Brønderslev billeder her https://picasaweb.google.com/112276729513360005870/BrNderslevOgOmegn#

eller hvis du vil se flere billeder fra Hedelund

https://picasaweb.google.com/112276729513360005870/BrNderslevHedelund#

De første 2 billeder er fra det er nu er Turistbureau, det der indtil for længe siden var Teknisk Forvaltning, en gang var det vel Skatteforvaltning, og der før igen Bank eller sparekasse. Husnumrene er fra Bredgade, mens skjorterne var på tilbud i Markus til 150 kr. for et par år siden.
Agdrup - en gang et selvstændig område - nu for længst en del af byen. Vejen er Vestergade - og jeg kører der ofte, når jeg f.eks skal i Rema 1000 - hvor mange billeder har du af den vej du kører hver dag ?
Det øverste billede er taget på stien mellem Døvlingevej og Kornumgårdsvej, de 2 nederste er taget på Starengvej.
Hedelund en smuk vinterdag
Hedelund en forårsdag. Det kan være svært, at fotografere Hedelund som det er, synes jeg, da der virkelig er tale om en totaloplevelse.
Hotel Phønix yderst til højre - og nedenunder et udpluk af Troldheksens varer. Både Phønix og Troldheksen, er allerede historie, selv om billedet kun er et par år gamle.
Hedelund sommeren 2013
Vil du se billeder fra Brønderslev dengang for længe siden - så tryk på billedet.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

22.05 | 20:59

Hej Ann
Spændende at læse om min familie
Niels Mygind Mikkelsen
Søn af Jacob og jenny
Født 1955
Mvh
N

...
15.05 | 15:15

Kaj Naamansen
Alder: 67 år, 10 mdr, 18 dage
31.03.1908
19.02.1976
Sognepræst i Vissenbjerg 1948-1976

https://dk-gravsten.dk/kirkeg/Vissenbjerg/Vissenb_0806.j

...
15.05 | 15:08

pastor Kaj Naamansen, Vissenbjerg Kirke (fyn) 1948-1976
http://www.kirkehistorie.dk/ass/kip1098.htm

https://arkiv.dk/soeg?searchstring=pastor+Kaj+Naamansen

...
04.05 | 23:26

Jeg fandt en tekst, men jeg mener, at der var lavet en sang om hveer enkelt topnazist med navns nævnelse, og Lily Broberg sang, og så slog hun på et foto

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE