Slægten siger mig ikke en fløjtende fis.

Først og fremmest tak fordi du er nået så langt som du på denne hjemmeside. 🙂

Peer på trappen hos sin bedste i Vittrup.

Jeg kender bestemt godt typen, som slet ikke lader sig fange af de gamle aner, og hvem der blev gift med hvem og hvorfor. Jeg er såmænd selv gift med en af slagsen. Jeg vil skyde på, i runde tal, at jeg har fortalt ham 100 gange, at min slægt har ejet Hjermitslevgaard, som ligger 4 km. fra hvor vi bor... Til trods for det, kom det igen som den helt store overraskelse for ham forleden.

Vi er ude i det begreb der hedder: " fiser ind af det ene øre og ud af det andet." Der er ikke noget forkert i det, sådan har jeg det med amerikanske filmskuespillere  og græske og nordiske guder. Intet, absolut intet, hænger ved, som da jeg mødte ind i nattevagt og fortalte, at jeg havde set lidt film derhjemme med Robert Gere !!!!!

Jeg mærker det også tydeligt når jeg spørger familiemedlemmer.

Min morfar var eminent til at huske. Bedst af alt må jeg fremhæve, at han fortalte,  at han var ville mene, at han var lige omkring de 5 år, da han var til sin morfars begravelse. Da kirkebøgerne kom på nettet, så jeg, at hans morfar var blevet begravet d. 14. august 1924, 17 dage før min morfar ville fylde 5 år.

Andre kan næsten ikke huske hvor de boede, hvor de arbejdede og hvem naboerne var - nogle kan hvis de får mange stikord - mens andre er "håbløse".  

Er du en af de håbløse ? Så gør alligevel en indsats. Lidt har også ret.

Du ved jo godt, at du er noget særligt, at du er unik

- sikr dig, at dine efterkommere også får det at vide.

Lav en "skattekiste", for det kan jo være, at dine børnebørn, oldebørn, tiopoldebørn vil gå op i slægtsforskning, og så vil du stå meget godt med sådan en "skattekiste"

Køb dig en kinablok, ringbind eller lignende, skriv hvad du trods alt ved, om dine bedsteforældre, forældre osv.

Tag en kopi af din dåbsattest, Gem en sjov sang der blev skrevet, da du fyldte 50 år - og uddyb evt. hvad versene handlede om.

Gem din lønseddel, julekortet fra moster Mathilde, cirkusbilletten og skriv hvordan forestillingen var. Skriv om store, sjove, små og sørgelige oplevelser i dit liv. Skriv hvad din hund hed, din undulat, hvem du sad ved siden af i skolen, hvad din livret er, og hvad du typisk spiser morgen, middag og aften og hvad menuen var, da din fætter blev gift osv.  Læg billeder i "skattekisten" og skriv nu endelig hvem der er på billederne.

Du vil undre dig over, hvis du selv kigger i den om 10 eller 20 år, hvor meget der har forandret sig, og hvor hurtigt ting bliver historie.

Så sent som i dag, skrev en veninde på facebook, at hendes børn morede sig vildt over, da hun havde siddet og fortalt om mønttelefoner. !!!!

Min far kan jo sidde og fortælle om dengang, at han tog hen til Skudstrups for at se fjernsyn, jeg selv kan huske, at vi var de første i Sulsted, der fik farve TV, og at vi jo naturligvis kun havde 1 kanal indtil vi så fik en sverigesantenne på skorstenen. Om 30 år, kan mine børn fortælle deres børn, at der kun var 50 kanaler at vælge i mellem da de var børn, og de trods alt havde overlevet dette uden problemer.

Jeg kan huske, da jeg som 11-12 årig fik min første lommeregner i julegave, en dyr og flot gave, og hvordan man nu til markeder kan finde en upåklagelig lommeregner til en 10 eller 20 kr.

Jeg kan huske, når mig og veninderne cyklede op til Ny Sulsted, for at gå i slikbutikken, for der kunne man få 1 øres lakridser, mens de billigste de havde i Brugsen kostede 5 øre. Jeg kan huske, vi gik i hotpans, kassebukser og udhulede et franskbrød og puttede flødeboller i - eller tog en mad med ketchup på.

Jeg kan huske meget mere - og det er jeg sikker på, at du også kan - og tro det eller lad være, men det er sådan noget din efterslægt vil være interesseret i.

 

God fornøjelse
Ann Nygaard

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

25.02 | 04:55

Erik begravet i Svenstrup, Per boede i Sæby. Agnes NørreSundby. Lis i Århus, begravet i Sulsted. Den sidste Leif? ved jeg ikke hvor boede- døde nok ca 1980.

...
25.02 | 04:51

Hej Finn
Tænker du på Einar Krogh fra Tylstrup ? I givet fald er de alle gået bort. Min onkel Erik var den sidste der var tilbage og det er snart 2 år siden.

...
24.02 | 16:49

Har du mon tjek på hvor Ejner Krogs børn er i verden

...
24.02 | 16:47

Hyggelig at se og læse om alle de kendte personen i Sulsted og Alle de bekendte personer Regnar og Margit er jeg gået i skole med fra 49-56 ,da de blev gift og

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE