Kort og breve som blev skrevet

Et fødselsdagsbrev jeg skrev til min farfar, da han fyldte 70 år. Tulle og Jacob var vores undulater, Dukke Bo var min dukke, men den blev Bos kæreste eje, og blev omdøbt til Lis-dukken. Heldigvis gjorde skolen efter 1974 et godt stykke arbejde, så både min stavning blev bedre og min skrift blev pænere.
Lars Poulsen og Marie f. Christensdatter, Peers tipoldeforældre, der boede i Jetsmark sogn, fik kort fra Kristine Kristensen, som antageligt var Maries niece. Rimmersgaard ligger i Hune Sogn.
Carl Frode Larsen, som har skrevet kortet, blev født i V. Hjermitslev i 1909, som søn af Christian Larsen. I 1952 flyttede han og familien til Hirtshals. Her har han skrevet til hans faster Stine i 1958 på et kort af V. Hjermitslev Kro, at hun gerne må komme at hjælpe.
Maria g. Esbensen sender en fødselsdagshilsen til sin svigerinde Stine. Det må have været i 1946, da Stines fødselsdag faldt på en søndag. Maria er på det øverste billede mens Stine på det nederste.
Kortet er stilet til min oldemor og oldefar. Kære Trine og Karl og lyder: Tak for venligheden mod os ved Ellens Konfirmation. Jeg ved ikke nr. og gade, men der er kun en Hovedgaden i Hobro. Inger bor på venstre haand lige overfor Raadhuset. Hun er let at finde. Hils dem alle I Hobro Kærlig hilsen Anna Jeg har fundet ud af, at det er Ellen og Ane Cathrine Pedersen, som er på billedet. Hvordan de kender min oldemor og oldefar er jeg ikke klar over.
Kortet er stilet til min oldefar Johannes Petersen. Det er hans søster Thora på billedet. Hun skriver: Lige for at lade Eder vide at jeg faar fri Langfredag kommer i saa til Horsens hvis det bliver godt vejr. Eders Thora. Haaber saa I kommer
Min farmor og farfar fik julekort i 1969 fra min farfars søster Larssine i New York. Hun emigrerede i 1925 og hun skriver stadig "eder" i stedet for jer.
Kortet er stilet til min tipoldemors bror Jens Chrisitan Konnerup i 1921 og lyder: Kære Broder Hjertelig tillykke paa din Fødselsdag ønskes af os alle. Vi er Raske og har det godt. Thora og Johan kommer nok en tur der ned i Sommer. Hils nu din Kone og Børn og Søster og Børn. Lev vel Kære Broder. Det er Petreas gaard. Kortet er sendt af Juliane Sophie Konneup gift med Søren Pedersen, Serritslev. Johan og Thora er nogle af deres børn, ligesom Petrea, er deres datter,som hed Juliane Petrea Konnerup Pedersen, hun boede efter hun blev gift i Horne. Søsteren der skal hilses, er min tipoldemor Johanne.
Kortet er fra 1921, og lyder: Kære lille Tora. Vores bester ønsker paa Fødselsdagen og en hilsen fra Far og Mor og Dagmar og Alfred Kristiansen Lødt Jerslev Brønderslev. Det er Broder Peter Kortet er stilet til min oldefars søster, som fyldte 11 år Kortet er sendt af hendes kusine Elisabeth Konnerup Pedersen og hendes famile. Som kortet fortæller, er manden på billedet Peter Konnerup Pedersen, hendes bror.
Kortet, fra 1922, er stilet til min oldefar Johannes Petersen og lyder: Jeg kom godt Hjem og var ikke træt men var hjemme lidt over 11. Venlig Hilsen Einar. Desværre ved jeg ikke hvem Einar er, men rart at høre, at han kom godt hjem.
Min morfars moster - her kaldet Frk. Larsen og hendes veninde Fru Nielsen hygger sig i Hillerød i 1959. Skansegården er i dag et sted for hjemløse.

Min mor har på sit loft fundet et af Larssines (farfars søster) breve til min farmor og farfar, hvorfor brevet er kommet hjem til mine forældre, aner jeg ikke ,men glad er jeg for det - for så har det undgået min farmors manglende samlermani).
Det er dateret 22. december 1957 og der står:
Kære Nygaard, Astrid og alle
Mange tak for brevet jeg lige har modtaget og det er rigtig rart at høre fra eder ja jeg skrev til Petrea den anden dag og jeg mente at skrive til eder men jeg har haft så travlt, vi havde malerne og hele huset var u? . Bill er jo ikke på arbejde endnu, så jeg må gå hver dag og når jeg kommer hjem er jeg træt, så julen er jo ikke det samme i år som vi bruger at have det. Det var jo sådan en glæde at sende sager til Europa, men jeg håber jeg en dag kan gøre det igen. Om Bill går til hospitalet, så tager de nok benet af, for han kan jo næsten ikke stå på fodensom den er nu. Jeg har lige hørt på TV "Wor Gud han er så fast en borg" og tårerne begyndte jo at komme ( min pen slipper en gang i mellem). Nu i håb om at alle har det godt og fremtiden holder det frelste(?) for eder alle. Bill og jeg sender eder ønske om et godt og velsignet nytår. Love from Lassie and Bill.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

08.12 | 13:13

JEG GIK I SKOLE MED ANNA DYRBY I JERSLEV....IDTIL 5 KLASSE MENER JEG...VIL SAA GERNE I KONTAKT MED HENDE...JEG HEDDER BODIL DAHL OG HAR

...
30.08 | 18:25

Mine forældre var nærmeste nabo til Karl og Ane Marie på Gl. Skolevej. En af mine brødre var bedsteven med Jens Anker. Jeg husker meget om dem......

...
29.08 | 16:46

Er der nogen der kan huske, at der lå et gartneri på hovedgaden i Sulsted i 40erne og måske ind i 50erne
Ejeren hed Harald Lillebæk Dam og hustruen Margrete Dam

...
22.07 | 18:03

Kan nogen huske, at der lå et gartneri på hovedgaden i Sulsted sidst i 40 erne og måske ind i 50 erne.
Ejeren hed Harald Dam og hustruen Grtte Dam.

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE